Крачетата на тонколоните
- toroid
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Не по-рязък а по-стегнат става целия звук винаги когато колоните са на стойки и/или шпайкове!Няма го тътенът и бумтенето и цялата звукова картина се изчиства поради елиминиране на вибрациите от трептенето на кутията и резонирането на пода или там където е била поставена колоната.Шпайковете играят роля на изолатор и колоната "виси" във въздуха /с най-нищожно прикосновение с каквато и да е повърхност/и се избягват дори вредните отражения от пода, колкото и малки да са те.
Аз отново опитах без шайби и установих, че определено е по-добре без тях
Според мен с шайбите ефектът е частичен. Смятам, че при дървен под поставянето на колоните на шипове е задължително
Бях песимистично настроен, че шиповете ще променят звученето, но в последствие бях потресен от резултата 
Сега обмислям поставянето на плочи под колоните ...

- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Опитай сега да поставиш нещо тежко върху колоните (за опита можеш да сложиш като Индиана Джоунс две по-големички торбички пясък).hifiN1 написа:Аз отново опитах без шайби и установих, че определено е по-добре без тяхСпоред мен с шайбите ефектът е частичен. Смятам, че при дървен под поставянето на колоните на шипове е задължително
![]()
Бях песимистично настроен, че шиповете ще променят звученето, но в последствие бях потресен от резултата
Плочите отдолу също не са за подценяване...
Колоните са ми по 25 кг всяка, не са кой знае колко тежки, но едва ли ще се правя на Индиана ДжоунсRutcho написа:Опитай сега да поставиш нещо тежко върху колоните (за опита можеш да сложиш като Индиана Джоунс две по-големички торбички пясък).
Плочите отдолу също не са за подценяване...

- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Аз искам да питам от къде мога да си намеря яки шпайкове, че моите след по-малко от месец се изтъпиха и се усеща намаляване на ефекта от тях
На всичкото отгоре използвам явно и не достатъчно твърди подложки, защото шпайковете ги драскат и дори при леко повдигане на колоните се усеща, че са "залепнали" 

- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Здравей, може ли ориентировъчни цени за стоманените "шипове" и къде да се търсят (в какъв тип магазини)Rutcho написа:Тези са месингови и затова се подбиват.
За по-тежки колони има стоманени от същите, черни са на цвят.
Предполагам стоманени, тъй като колоните ми са около 20-тина (а може би и повече) килограма
Ще гледам скоро да мина да погледна и за подложки ...
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка: