Крачетата на тонколоните

Съобщение
Автор
Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от toroid »

Не по-рязък а по-стегнат става целия звук винаги когато колоните са на стойки и/или шпайкове!Няма го тътенът и бумтенето и цялата звукова картина се изчиства поради елиминиране на вибрациите от трептенето на кутията и резонирането на пода или там където е била поставена колоната.Шпайковете играят роля на изолатор и колоната "виси" във въздуха /с най-нищожно прикосновение с каквато и да е повърхност/и се избягват дори вредните отражения от пода, колкото и малки да са те.

HI-FI

#17 Мнение от HI-FI »

toroid написа:...
Да, много добре казано, мисля че е точно така, за това и препоръчах на тези, които нямат впечатления от това, да вземат да го пробват ... :!:

dido

#18 Мнение от dido »

Разгледай и тази тема
Мраморни плочи под колоните

HI-FI

#19 Мнение от HI-FI »

Аз отново опитах без шайби и установих, че определено е по-добре без тях :!: Според мен с шайбите ефектът е частичен. Смятам, че при дървен под поставянето на колоните на шипове е задължително :!: :) Бях песимистично настроен, че шиповете ще променят звученето, но в последствие бях потресен от резултата :!:
Сега обмислям поставянето на плочи под колоните ...

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Rumen Suvandjiev »

hifiN1 написа:Аз отново опитах без шайби и установих, че определено е по-добре без тях :!: Според мен с шайбите ефектът е частичен. Смятам, че при дървен под поставянето на колоните на шипове е задължително :!: :) Бях песимистично настроен, че шиповете ще променят звученето, но в последствие бях потресен от резултата :!:
Сега обмислям поставянето на плочи под колоните ...
Опитай сега да поставиш нещо тежко върху колоните (за опита можеш да сложиш като Индиана Джоунс две по-големички торбички пясък).
Плочите отдолу също не са за подценяване...

HI-FI

#21 Мнение от HI-FI »

Rutcho написа:Опитай сега да поставиш нещо тежко върху колоните (за опита можеш да сложиш като Индиана Джоунс две по-големички торбички пясък).
Плочите отдолу също не са за подценяване...
Колоните са ми по 25 кг всяка, не са кой знае колко тежки, но едва ли ще се правя на Индиана Джоунс :wink:, по-скоро бих сложил по една по-тежка саксия :D . За плочи под колоните обаче съм навит ... :)

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Rumen Suvandjiev »

hifiN1 написа: Колоните са ми по 25 кг всяка, не са кой знае колко тежки, но едва ли ще се правя на Индиана Джоунс :wink:, по-скоро бих сложил по една по-тежка саксия :D . За плочи под колоните обаче съм навит ... :)
25 кг е добре, може да мине и без тежест отгоре.

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Zlatan Kitanov »

А 50 как е :wink:

HI-FI

#24 Мнение от HI-FI »

Аз искам да питам от къде мога да си намеря яки шпайкове, че моите след по-малко от месец се изтъпиха и се усеща намаляване на ефекта от тях :( На всичкото отгоре използвам явно и не достатъчно твърди подложки, защото шпайковете ги драскат и дори при леко повдигане на колоните се усеща, че са "залепнали" :?

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Добре е подложките да имат центрираща вдлъбнатина.
Тогава шиповете не се разхождат.
Ако нямат, може да се направи лесно с остро свредло да речем 4мм и няколко оборота на бормашината, колкото да влезе няколко десети в материала...

HI-FI

#26 Мнение от HI-FI »

Изображение

Аз използвам такива. Някой има ли впечатление как са като качество и ефективност? На мен за сега ми вършат работа и усещам ефекта, но ако не стават - да търся други ... :!: :?:

П. П. Ще сложа на подложките центрираща вдлъбнатина! Rutcho, благодаря за съвета :!: :wink:

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Тези са месингови и затова се подбиват.
За по-тежки колони има стоманени от същите, черни са на цвят.

nikito82
чете
Обратна връзка:

#28 Мнение от nikito82 »

ОК,СЪЩИЯ ВЪПРОС ЗА ЯКИ ШПАЙКОВЕ ИМАМ И АЗ, :D НО МОИТЕ КУТИИ СА ОТ МРАМОР И ЕДНАТА ТЕЖИ ОКОЛО 80 КИЛА.ИМА ЛИ ТАКИВА КОИТО СА С РАЗЛИЧНО ЗАХВАЩАНЕ,ЗАЩОТО СПОРЕД МЕН ТЕЗИ НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ ЗАКРЕПЯТ ЗДРАВО... :wink:

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#29 Мнение от Nanko Rusev »

Rutcho написа:Тези са месингови и затова се подбиват.
За по-тежки колони има стоманени от същите, черни са на цвят.
Здравей, може ли ориентировъчни цени за стоманените "шипове" и къде да се търсят (в какъв тип магазини)
Предполагам стоманени, тъй като колоните ми са около 20-тина (а може би и повече) килограма

Ще гледам скоро да мина да погледна и за подложки ...

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#30 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Ами гледал съм ги на няколко места.
Не си спомням цената, но не е нещо сериозно.
Има ги е един от безистените на Пиротска (фирмата е близо до Софийска Митница на гарата), Краси Драгиев (PAS) също продава такива...

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”