Като за начало бих желал да помоля капацитетите да си спестят язвителни и подигравателни забележки, аз не съм капацитет и нямам НИКАКВИ претенции да разбирам от нещо - просто искам да направя най-точния за мен избор.
1. Търси се 3D 7.1 / 7.2 ресивър, с който да може едновременно да се слуша качествено стерео (музика) и да се гледа/слуша многоканално домашно кино.
2. Фронталния чифт колони, който съм избрал има bi-wiring и държа да се свържат по този начин, но без да загубя някой от съраунд каналите. Не знам по каква причина болшинството от последните модели ресивъри (2010-2011), които разглеждах, нямат конектори за В двойка говорители, които да ползвам за bi-wiring, а използват някой съраунд канал за целта - тъпо според мен. Дори висок клас 7.2 / 9.2 канални THX ресивъри НЯМАТ конектори за втора двойка фронтални колони... WTF? Къде останаха добрите, стари А и В конектори?
Съществува ли ресивър, с който да мога да свържа двойно предният чифт колони без да "губя" конектори за съраунд каналите? Искам да си имам пълна и стерео и 7.1 система.
3. Гледам, чета характеристики и... пълен компот.
Повечето озвучителни тела, към които съм се ориентирал, предлагат горна честотна граница 45-51 kHz, подготвени за high definition audio форматите.
На някои ресивъри виждам също да пише extended frequency response 10Hz to 100kHz... което звучи чудесно, но като видя какво "дават" реално на изходите към колоните - от 20Hz до 20kHz... е как аджеба ще се "захрани" 45-51 kHz колона?
Има ли ресивър, който да "отдава" реално на колонните изходи честотна лента 10Hz to 100kHz или това са просто хартиени характеристики?
В този смисъл оправдано ли е купуването на озвучителни тела с разширен честотен диапазон ако няма да има какво да ги "храни" с тези честоти?
Благодаря предварително на всички, които с мненията си ще ми помогнат да реша този казус и да направя най-точния избор.