Denon - що за "антискейтинг"?

Съобщение
Автор
Аватар
pdkfoto
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#46 Мнение от pdkfoto »

Simon написа: Това е асинхронен двигател - единствено с шайби с различни диаметри на оста му, се (до)уточняват обороти.
Колкото до универсалноста 50/60 Хц - при тази конструкция, просто няма как да е универсален, без механична смяна на шайбата!

Може ли все пак да се даде обяснение коя е причината да се получи отклонение на оборотите - забързване, при условие че няма начин на електронно или друго механично регулиране предвидено от производителя, и оборотите се доуточняват само с диаметрите за 33 -и 45 оборота които са на оста?

Аватар
Simon
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#47 Мнение от Simon »

Ако на шайбата на оста на ЕД има накатка (за по-добро сцепление), понякога натрупан гумен прах увеличава диаметъра и...
Свали си от нета стробо-диск например от:
http://www.vinylengine.com/strobe-discs.shtml
и провери дали и на 45 об/мин са по-бързи оборотите...
Със стробо-диска ще се разбере дали има разлика на "празен ход" и при спусната игла, (колко е мощно задвижването),
дали не е било предвидено постоянно почистващо у-во (увеличава триенето) и т.н.

Аватар
pdkfoto
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#49 Мнение от pdkfoto »

Благодаря на всички пожелали да помогнат със опита си в тази област. Отново благодаря.

Аватар
Simon
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#50 Мнение от Simon »

bojitchko написа:... По скоро, предвижда се съответна мощност на двигателя и тегло на диска, но с него или без, оборотите не трябва да мърдат. (Е, зависи от класа) :D
Прав си - не трябва да мърдат. :D

Аватар
pdkfoto
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#51 Мнение от pdkfoto »

bojitchko написа:В случая, най-вероятно, става дума за ремонт или некачествен мод.
Става дума за всичко друго без това по горе. И това за почистващото... и класа... По добре е да не търсим под вола... :D

Аватар
pdkfoto
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#53 Мнение от pdkfoto »

bojitchko написа:"Приказките", съвсем точно, отговарят на всичко останало в темата... :D
Намеците за някакъв несъществуващ ремонт или мод, не са в добрия тон. Благодаря ти предварително за това че ще ме разбереш и че ще спреш да ми "помагаш". Пожелавам ти само добри неща. :D

Аватар
apm
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#54 Мнение от apm »

който не вярва, че честотата на мрежата е непостоянна/ обикновено е по-ниска/ нека да си купи един китайски(макар че и много маркови ползват мрежовото напрежение като задаващ генератор/ и да види как изостава часа

emzo
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#55 Мнение от emzo »

apm написа:който не вярва, че честотата на мрежата е непостоянна/ обикновено е по-ниска/ нека да си купи един китайски(макар че и много маркови ползват мрежовото напрежение като задаващ генератор/ и да види как изостава часа
Това е хитро и ще го пробвам но след смяна на резонатора.
Колега наистина снимковия материал не е в достатъчна степен точен пореди което някои колеги тръгват по пътя на предположенията и сравнение с личния опит.
Това не е лошо но трябва да се има на в предвид че всеки случай е винаги в голяма степен частен, макар да има прилики с някой друг.
Аз лично мисля че тук става въпрос за променлива честота на захранващото напрежение.

Аватар
pdkfoto
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Re:

#56 Мнение от pdkfoto »

Simon написа:Ако на шайбата на оста на ЕД има накатка (за по-добро сцепление),
понякога натрупан гумен прах увеличава диаметъра и...
За около 40 години има вероятност натрупан прах да образува нещо като патина. Едва ли бих се съгласил с това твърдение, ако не се бях пробвал с пиличка. Все още не съм категоричен от къде са се забързали оборотите.
Мислех си да поръчвам нов бронзов накрайник за оста на мотора. Скоро се престраших и с помощта на малка финна пила свалих от повърхностния слой буквално части от милиметъра. За около половин час и с помощта на стрободиск свален от http://www.vinylengine.com" onclick="window.open(this.href);return false;, реших проблема със стругарска точност. Странно е как десети от милимеръра могат да променят така сериозно оборотите. Сега грамофона е готов да задоволи изискванията ми на 100%. Отново благодаря за съветите Ви! :D

Публикувай отговор

Обратно към “Винил”