Denon - що за "антискейтинг"?

Съобщение
Автор
Аватар
apm
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#31 Мнение от apm »

скоростта на асинхронните двигатели зависи от честотата - ако е бил нагласен за 60Hz редно е да има разлика при захранване с 50Hz

Аватар
pdkfoto
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#32 Мнение от pdkfoto »

На дъното под диска има с боя написано само "50Hz". Но пък на етикета - пише 50/60hz.

Аватар
pdkfoto
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#33 Мнение от pdkfoto »

Borislav Uzunov написа:Хубаво е преди всичкия спорт, да сложиш един стробоскопичен диск, за да си сигурен за оборотите.
За оборотите съм сигурен че са бързи, пусках синхронно на няколко плочи CD тата и при сравнение е още по зле. Единствено на запис който никога не съм чувал, а такива са единици - 3 плочи от 61-66 на Sinatra, при тях не се усеща толкова понеже не съм ги слушал никога, а и подобна музика рядко слушам, основно слушам прогресив рок от 70 те. Единствено най-познатите на Frank Sinatra - My Way, New York..New York, мога да определя по слух дали забързват безпогрешно, слушали сме достатъчно по радиото, но в тези плочи шлагерите отсъстват и само такива записи могат да се приемат за не-дразнещи.

Относно съветите за побългаряването - там бих се справил лесно - нали съм българин. :D По интересно е другото.

Anonymous

#34 Мнение от Anonymous »

Стига с тези 50/60Хц. Ако шайбите са за 60Хц, на 50Хц ще свири по-бавно. И то, съвсем забележимо.
Трябва стробо-диск. Може да се направи на Корел, например. Ако трябва, да сметнем ъглите, или направо някой да ги преброи от някой грамофон.
Ако ремъкът е сменен с неоригинален (по-дебел), ще се вдигнат оборотите. Така че, намери по-тънък ремък.
----------
ПП - има и готови стробо картинки в нета, напр.:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Stroboscopic_disc.svg
Последно промяна от Anonymous на Сря Фев 18, 2009 11:27 am, променено общо 2 пъти.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#35 Мнение от velinski »

Продължавам да си мисля, че с прост АС регулатор ще си решиш проблемите без стругар. Колко волтов е двигателя и какъв ток/ватове консумира?

http://sound.westhost.com/appnotes/an008.htm

Прочети за Zener Clamps

Аватар
pdkfoto
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#36 Мнение от pdkfoto »

Не съм мерил напрежението на трансформатора. Относно мощността - на гърба пише 10W.

Anonymous

#37 Мнение от Anonymous »

velinski написа:Продължавам да си мисля, че с прост АС регулатор ще си решиш проблемите без стругар. Колко волтов е двигателя и какъв ток/ватове консумира?

http://sound.westhost.com/appnotes/an008.htm

Прочети за Zener Clamps
Няма да стане. Този двигател има твърда характеристика. Иначе скоростта би мърдала недопустимо от вариации в мрежовото напрежение. Има хлъзгане, но е преоразмерен, така че оборотите му се определят главно от честотата и слабо зависят от напрежението.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#38 Мнение от velinski »

Асинхронните двигатели също се влияят от напрежението. В по-малка степен, но се влияят. Аз лично бих разчитал повече на регулиран АС, отколкото на "стабилни" 50 херца по БДС, които варират +2/-2Hz (пак по БДС, на практика с повече)

Anonymous

#39 Мнение от Anonymous »

velinski написа:...с прост АС регулатор ще си решиш проблемите...
Любопитен съм относно такъв прост регулатор със стабилна честота и, може би, напрежение.
Ето честотата във Великобритания:
http://www.dynamicdemand.co.uk/grid.htm

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#40 Мнение от Simonov »

zambo написа:
velinski написа:...с прост АС регулатор ще си решиш проблемите...
Любопитен съм относно такъв прост регулатор със стабилна честота и, може би, напрежение.
Ето честотата във Великобритания:
http://www.dynamicdemand.co.uk/grid.htm

Сигурно и в България е такава :smt082
Изображение

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#41 Мнение от AlexKame »

velinski написа:50 херца по БДС, които варират +2/-2Hz (пак по БДС, на практика с повече)
Сигурно си правиш майтап?! По дифолт при 2 Hz разлика се разпада цялата енергийна система на България ;) При 1 Hz отклонение сработва автоматика, която генерално реже консуматори :wink: - съответно, при покачване на честотата, се изключват генератори.
Работно системата автоматично работи с мощности и регулира честотата, като говорим за хилядни от херца.
Случвало се е да се отклони с до 4-5 десети от херца, при огромен недостиг на електроенергия, преди 10-тина години. Честотата се регулира национално от София и се наблюдава от ЕС. По БДС отклонението е до +- 0,1 Hz.
Изображение

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#42 Мнение от Simonov »

Искаш да кажеш, че всичките усилия който полагам за направата на захранване което да ми даде стабилни 50Hz за моят грамофон са напразни!? 8O
Изображение

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#43 Мнение от Ivo_Hristev »

Goro преди време беше публикувал изледване на мрежото напрежение. Потърсете темата - там има данни и за честотата.

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#44 Мнение от Borislav Uzunov »

Simonov написа:Искаш да кажеш, че всичките усилия който полагам за направата на захранване което да ми даде стабилни 50Hz за моят грамофон са напразни!? 8O
Ако не вярваш, може да проведеш серия от измервания и сам да се увериш :wink:
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Аватар
Simon
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#45 Мнение от Simon »

Simonov написа:Искаш да кажеш, че всичките усилия който полагам за направата на захранване което да ми даде стабилни 50Hz за моят грамофон са напразни!? 8O
Не са напразни. Промяната на честотата в случая (при спазване на стандарта +-0.1Хц) не е толкова важна.
Но мрежата няма само честота като "параметър" ... :D

Факта, че със смяна на захранващ кабел при подобен тип грамофон, променя звученето му,
предполага наличието на по-добро захранване :D .

Публикувай отговор

Обратно към “Винил”