Royal Raymond Rife

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#631 Мнение от VITAN »

www.rife.hit.bg + малко техническа компетентност + малко интелигентност. За личното си мнение за контактните методи вече писах.
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!

dumpera

#632 Мнение от dumpera »

Аз така и не разбрах, за какво служи тая лампа!?? Какво излъчват с нея. Като гледам май излъчва в целия спектър. А те ми пишат разни честоти и т.н.

Аватар
Gogo55
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#633 Мнение от Gogo55 »

за има няма 1 месец успях да направя два генератора на импулси до 8МХц и до 10МХц като изполвах различни процесори и по два коренно различни начина да се получават тези импулси с цел да се види кое и как става.Направих и синхрометъра само дето още не мога да разбера как работи пищи си по някаква негова методика-надявам се в скоро време да го свикна и него.Пускам и снимки на двата генератора все още са без кутии, но някои може да подскаже няква идея за подобряване.
Изображение
Изображение

viv
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#634 Мнение от viv »

Въпрос към Gogo55:
Можеш ли да публикуваш схемите на генераторите? А за по-висока честота може ли да се ползват тези генератори-например до 30MHz?

Аватар
Gogo55
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#635 Мнение от Gogo55 »

edliny написа:Въпрос към Gogo55:
Можеш ли да публикуваш схемите на генераторите? А за по-висока честота може ли да се ползват тези генератори-например до 30MHz?
използвал съм AD9833,може и МАХ038,,или подобни-с 9833 и подходящ кварц се дига до 80мхц,но има доста проблеми след това в усилването до 5 или 15V.Такива схеми има доста от аналог девисе-схемите от техните даташиити :) ,управлението с пик или атмел,лцд-къвто доиде за такъв пишеш програмата.При мене единия се управлява с мега16 но става със всяка една мега,другия с пик16Ф...къвто доиде...
Точни схеми няма да публикувам защото тези генератори си искат доста настройки докато да тръгнат така както трябва и на осцила всичко да бъде наи идеално-следователно вероятноста да се копират и тръгнат от човек който НЕ разбира за какво иде реч клони към "нула"-не искам да ме "псуват" после че видите ли тази схема неще,ако обаче човек разбира то схема не му трябва- тои просто сяда чете по диагонал набързо даташиита на дадените от мене интегрални схеми и микропроцесори/ако нещо е забравил примерно/, пои с поялника, и след това си настроива така както си знае само той, докато да получи нужния резултат.

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#636 Мнение от VITAN »

Лампата на д-р Райф е излъчвала еднополярни импулси до 1,8 MHz..., айде до 2 мегахерца, защото генератора му е бил до толкова. Всичко друго над за какво е? И под 100-130 килохерца също. Това ако говорим за Райф разбира се. За другите теми - друга нишка. По-скоро Титаник ще изплува, отколкото Х. Кларк нишка да потъне без постове.

Ако у някого са възникнали въпроси на тема Райф, вероятността вече да има написан отговор в нишката е голяма. Най-важното е на: www.rife.hit.bg

dumpera

#637 Мнение от dumpera »

E че за какво му е била лампа за да излъчва импулси, неможе ли с антена та с лампа. Да не би да е търсил излъчване на импулси в инфра или ултравиолетова област нещо?

viv
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#638 Мнение от viv »

Въпрос към Misho88:
Каква е тази антена , която ще излъчва 11 MHZ и ще въздейства на биологични обекти и да прониква в дълбочина? И да има достатъчно мощност.

Аватар
Gogo55
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#639 Мнение от Gogo55 »

Да бе значи,каква е разликата между излъчването на лампата,излъчването на антена и директното подаване на електрически импулси върху даден обект?Какво точно излъчва тази лампа?обяснения в стил жълт вестник че видите ли таз лампа лекува всичко с магия не вървят.Дайте да изясним точно какво излиза от лампата вълни, дължини,спектри и така натам с подробности.Знае се че има хора който имат лампата и си светят за кеф примерно с нея-еми кажете какви са ефектите и какво точно излиза от лампата-няма начин производителя на такива лампи да не дава няква графика и подробности. просто няма логика една лампа с оборудване към нея което да не надхвърля примерно 2-3 хил лв да е непосилно или невъзможно за направа.Аз най вероятно ще направя и лампата ама още не се знае кога :) .
ПС:каква е разликата между лъче терапията и светенето с лампата на раиф?

Dimitarkn

#640 Мнение от Dimitarkn »

Ето го според мен най-добрия вариант за генератор-зепер, който едновременно с това може да се ползва и за синхрометъра. DDS генератор от 1 Hz до 70 MHz с регулируема стъпка от 1 Hz до 1 MHz .
Изображение
На Русенската фирма ТЕРАКОМ е. Цената с ДДС е 280 лв. Не си струва човек да се мъчи да открива Америка. Направен е много професионално и е с значително по-големи възможности от необходимите. Работи много стабилно в целия обхват. Фабрично е направен да работи на акумулатор от 6 V, като има достатъчно място в кутията и за друг 12 V акумулатор и електроника. Единствения недостатък е ниското изходно напрежение от около 100 uV. Но и на това му се намира лесното, само с един ОУ /един от най-добрите/ LM7171 свръх бърз за 4100 V/uS и честотна лента от 200 MHz осигурява в изхода си +,- 12 V синусуида и за най-високата честота на генератора с лекота и стабилност без изкривявания. ОУ го предлага само ПАСАТ ЕЛЕКТРОНИКС. Ако някой се интересува от схемата ще я начертая с Русплан и ще я пусна във форума /елементарна е, класическо свързване на ОУ в променливотоков режим/. Няма да се скъпя на практически решения като някой в този форум . По-трудното в случая относно стръмноста на импулсите е преубразуването на синусуидата в правоъгален импулс за честоти над 500 KHz с напрежение около 16 V, но и за това има решение. С този синтезатор се покриват всички Райф честоти. Който е по напреднал ще го ползва и за лампата. Аз все още не съм стигнал до там. Не съм експириментирал и синхрометъра но и това ще стане. Ще се радвам ако някой сподели за това, но не само на теория!

Dimitarkn

#641 Мнение от Dimitarkn »

Поправка: Изхода на генератора не е 100 uV а 100 mV /миливолта/.

Аватар
Gogo55
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#642 Мнение от Gogo55 »

значи специализираните за ДДС генератори от рода на АД9833 или мах038 дават трито вида сигнали на изхода си-синосоида,правоъгълник и триъгълник.Верно че при тях проблема е в изходното ниско напрежение което е около 1V, но то се усилва лесно и с транзистор,или с ОУ.При мене трудното и настроиките беше точно в това усилване на сигнала))).Първо минах през лм358,после през тл082,след него с лм833 и така натам доста играчка си е...но ако спазваш моя девиз тъп ама упорит се постига всичко.

Dimitarkn

#643 Мнение от Dimitarkn »

Да постигнеш голям коефициент на усилване при високите честоти с транзистори съставени от няколко усилвателни стъпала си е доста трудна работа поради факта, че с повече от три стъпала схемите стават нестабилни, започва самовъзбуждане и неравномерност на АЧХ. Това с ОУ- LM 7171 се постига с лекота и простота, без загуба на излишно време и настройка режимите на транзисторите, което става най-вече опитно а не с изчисления.

Dimitarkn

#644 Мнение от Dimitarkn »

Този ДДС е направен с AD9851. Не съм изследвал все още и не съм гледал даташийта но ако знаеш на кой крак идва правоъгалника - кажи?
Но така или иначе да усилиш правоъгалник например с честота от 10 MHz и да си доволен от формата на сигнала си е доста трудна работа. Очаквам принципни решения !

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#645 Мнение от VITAN »

Gogo55 написа:...но ако спазваш моя девиз тъп ама упорит се постига всичко.
Трябва да си мнооо упорит :) - щом четеш datasheet-ти, а не си разбрал или не помниш какво пише там. Простете, но ми омръзна постоянно да коригирам елементарини грешки на този или онзи нон-стоп. Не ми влиза в задълженията просто. Нито пък да давам верни отговори на вашите преки или риторични въпроси.

Защо? По-долу...

Wikipedia завършва за пулсиращата плазма така: поражда … "new type of waves". т.е. нов тип вълни.
Продължавам там където свършва Уикипедия:
Изображение
Скаларните вълни са 2 вида: хомогенни и нехомогенни(плазма) вълни. Може да са сродни, но не са еднакви. За вторите д-р Райф мисля е доказал каквото трябва. Не е важно в случая кои са по-енергийните или по-бързите, а как бацилите реагират на тях.

Тесла трансформатора при огромните си напрежения със светкавиците” си също вади от въздуха плазмен разряд. Обаче се появява ултравиолетово излъчване, а мисля и малко/повечко/доста рентгеново излъчване. Особено при разряд в метали. Зависи от волтажа и едва ли може да се избегне!

Ако има само хомогенни скаларни вълни от тесла-трафа(без плазмен разряд), те също се получават от голямо dV/dt – огромни скоци на напрежението за единица време. Това го показват и формулите. До колкото се сещам част от формулата за скаларната вълна става и така d^2V=dV.dV ; dt^2=2t.dt =>
(d^2V)/(dt^2)=(dV.dV)/(2t.dt) т.е. колко голямо напрежение изменяме е по-важно от колкото за колко време го правим. Имаме два пъти диференциал на напрежението и само един път на времето. При бързите процеси константата 2t не е интересна. По-важно е какви величини диференцираме и по колко пъти.

Няколко подскачащи волта не знам какво могат да направят. А ако става дума за малки волтажи, те лесно се обръщат в променлив ток по няколко причини, дори и от антена. Това с номерата на антената важи и за високите волтажи – скаларните вълни са друга бира :D

Много може да се пише по тематиката, но имам 3 спирачки:
Лява предна: Консултантските услуги на запад са най-скъпо платени.
Дясна предна: Българина е на обратния принцип – акъл не ща, пари ми дай.
Ръчна: Колкото и да изливам по темата става или „храни куче (с информация) да те лае”, или „кучето си лае, кервана си върви” към поредната супер идея, реализуема с части от 1 до 100 лева.

Е, вече са 280 без доставка, но не е ваш проект. Misho88 (и другите): Омръзна ми да повтарям www.rife.hit.bg или "Изгубените открития" (книгата я има в Нет-а). Ще гледам вече и да не повтарям. Това, което го няма там като отговор на въпросите ти - вече го написах като отговор тук.

Публикувай отговор

Обратно към “NEW ORDER”