Royal Raymond Rife
www.rife.hit.bg + малко техническа компетентност + малко интелигентност. За личното си мнение за контактните методи вече писах.
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!
за има няма 1 месец успях да направя два генератора на импулси до 8МХц и до 10МХц като изполвах различни процесори и по два коренно различни начина да се получават тези импулси с цел да се види кое и как става.Направих и синхрометъра само дето още не мога да разбера как работи пищи си по някаква негова методика-надявам се в скоро време да го свикна и него.Пускам и снимки на двата генератора все още са без кутии, но някои може да подскаже няква идея за подобряване.

използвал съм AD9833,може и МАХ038,,или подобни-с 9833 и подходящ кварц се дига до 80мхц,но има доста проблеми след това в усилването до 5 или 15V.Такива схеми има доста от аналог девисе-схемите от техните даташиитиedliny написа:Въпрос към Gogo55:
Можеш ли да публикуваш схемите на генераторите? А за по-висока честота може ли да се ползват тези генератори-например до 30MHz?

Точни схеми няма да публикувам защото тези генератори си искат доста настройки докато да тръгнат така както трябва и на осцила всичко да бъде наи идеално-следователно вероятноста да се копират и тръгнат от човек който НЕ разбира за какво иде реч клони към "нула"-не искам да ме "псуват" после че видите ли тази схема неще,ако обаче човек разбира то схема не му трябва- тои просто сяда чете по диагонал набързо даташиита на дадените от мене интегрални схеми и микропроцесори/ако нещо е забравил примерно/, пои с поялника, и след това си настроива така както си знае само той, докато да получи нужния резултат.
Лампата на д-р Райф е излъчвала еднополярни импулси до 1,8 MHz..., айде до 2 мегахерца, защото генератора му е бил до толкова. Всичко друго над за какво е? И под 100-130 килохерца също. Това ако говорим за Райф разбира се. За другите теми - друга нишка. По-скоро Титаник ще изплува, отколкото Х. Кларк нишка да потъне без постове.
Ако у някого са възникнали въпроси на тема Райф, вероятността вече да има написан отговор в нишката е голяма. Най-важното е на: www.rife.hit.bg
Ако у някого са възникнали въпроси на тема Райф, вероятността вече да има написан отговор в нишката е голяма. Най-важното е на: www.rife.hit.bg
Да бе значи,каква е разликата между излъчването на лампата,излъчването на антена и директното подаване на електрически импулси върху даден обект?Какво точно излъчва тази лампа?обяснения в стил жълт вестник че видите ли таз лампа лекува всичко с магия не вървят.Дайте да изясним точно какво излиза от лампата вълни, дължини,спектри и така натам с подробности.Знае се че има хора който имат лампата и си светят за кеф примерно с нея-еми кажете какви са ефектите и какво точно излиза от лампата-няма начин производителя на такива лампи да не дава няква графика и подробности. просто няма логика една лампа с оборудване към нея което да не надхвърля примерно 2-3 хил лв да е непосилно или невъзможно за направа.Аз най вероятно ще направя и лампата ама още не се знае кога
.
ПС:каква е разликата между лъче терапията и светенето с лампата на раиф?

ПС:каква е разликата между лъче терапията и светенето с лампата на раиф?
Ето го според мен най-добрия вариант за генератор-зепер, който едновременно с това може да се ползва и за синхрометъра. DDS генератор от 1 Hz до 70 MHz с регулируема стъпка от 1 Hz до 1 MHz .

На Русенската фирма ТЕРАКОМ е. Цената с ДДС е 280 лв. Не си струва човек да се мъчи да открива Америка. Направен е много професионално и е с значително по-големи възможности от необходимите. Работи много стабилно в целия обхват. Фабрично е направен да работи на акумулатор от 6 V, като има достатъчно място в кутията и за друг 12 V акумулатор и електроника. Единствения недостатък е ниското изходно напрежение от около 100 uV. Но и на това му се намира лесното, само с един ОУ /един от най-добрите/ LM7171 свръх бърз за 4100 V/uS и честотна лента от 200 MHz осигурява в изхода си +,- 12 V синусуида и за най-високата честота на генератора с лекота и стабилност без изкривявания. ОУ го предлага само ПАСАТ ЕЛЕКТРОНИКС. Ако някой се интересува от схемата ще я начертая с Русплан и ще я пусна във форума /елементарна е, класическо свързване на ОУ в променливотоков режим/. Няма да се скъпя на практически решения като някой в този форум . По-трудното в случая относно стръмноста на импулсите е преубразуването на синусуидата в правоъгален импулс за честоти над 500 KHz с напрежение около 16 V, но и за това има решение. С този синтезатор се покриват всички Райф честоти. Който е по напреднал ще го ползва и за лампата. Аз все още не съм стигнал до там. Не съм експириментирал и синхрометъра но и това ще стане. Ще се радвам ако някой сподели за това, но не само на теория!
На Русенската фирма ТЕРАКОМ е. Цената с ДДС е 280 лв. Не си струва човек да се мъчи да открива Америка. Направен е много професионално и е с значително по-големи възможности от необходимите. Работи много стабилно в целия обхват. Фабрично е направен да работи на акумулатор от 6 V, като има достатъчно място в кутията и за друг 12 V акумулатор и електроника. Единствения недостатък е ниското изходно напрежение от около 100 uV. Но и на това му се намира лесното, само с един ОУ /един от най-добрите/ LM7171 свръх бърз за 4100 V/uS и честотна лента от 200 MHz осигурява в изхода си +,- 12 V синусуида и за най-високата честота на генератора с лекота и стабилност без изкривявания. ОУ го предлага само ПАСАТ ЕЛЕКТРОНИКС. Ако някой се интересува от схемата ще я начертая с Русплан и ще я пусна във форума /елементарна е, класическо свързване на ОУ в променливотоков режим/. Няма да се скъпя на практически решения като някой в този форум . По-трудното в случая относно стръмноста на импулсите е преубразуването на синусуидата в правоъгален импулс за честоти над 500 KHz с напрежение около 16 V, но и за това има решение. С този синтезатор се покриват всички Райф честоти. Който е по напреднал ще го ползва и за лампата. Аз все още не съм стигнал до там. Не съм експириментирал и синхрометъра но и това ще стане. Ще се радвам ако някой сподели за това, но не само на теория!
значи специализираните за ДДС генератори от рода на АД9833 или мах038 дават трито вида сигнали на изхода си-синосоида,правоъгълник и триъгълник.Верно че при тях проблема е в изходното ниско напрежение което е около 1V, но то се усилва лесно и с транзистор,или с ОУ.При мене трудното и настроиките беше точно в това усилване на сигнала))).Първо минах през лм358,после през тл082,след него с лм833 и така натам доста играчка си е...но ако спазваш моя девиз тъп ама упорит се постига всичко.
Да постигнеш голям коефициент на усилване при високите честоти с транзистори съставени от няколко усилвателни стъпала си е доста трудна работа поради факта, че с повече от три стъпала схемите стават нестабилни, започва самовъзбуждане и неравномерност на АЧХ. Това с ОУ- LM 7171 се постига с лекота и простота, без загуба на излишно време и настройка режимите на транзисторите, което става най-вече опитно а не с изчисления.
Трябва да си мнооо упоритGogo55 написа:...но ако спазваш моя девиз тъп ама упорит се постига всичко.

Защо? По-долу...
Wikipedia завършва за пулсиращата плазма така: поражда … "new type of waves". т.е. нов тип вълни.
Продължавам там където свършва Уикипедия:

Скаларните вълни са 2 вида: хомогенни и нехомогенни(плазма) вълни. Може да са сродни, но не са еднакви. За вторите д-р Райф мисля е доказал каквото трябва. Не е важно в случая кои са по-енергийните или по-бързите, а как бацилите реагират на тях.
Тесла трансформатора при огромните си напрежения със светкавиците” си също вади от въздуха плазмен разряд. Обаче се появява ултравиолетово излъчване, а мисля и малко/повечко/доста рентгеново излъчване. Особено при разряд в метали. Зависи от волтажа и едва ли може да се избегне!
Ако има само хомогенни скаларни вълни от тесла-трафа(без плазмен разряд), те също се получават от голямо dV/dt – огромни скоци на напрежението за единица време. Това го показват и формулите. До колкото се сещам част от формулата за скаларната вълна става и така d^2V=dV.dV ; dt^2=2t.dt =>
(d^2V)/(dt^2)=(dV.dV)/(2t.dt) т.е. колко голямо напрежение изменяме е по-важно от колкото за колко време го правим. Имаме два пъти диференциал на напрежението и само един път на времето. При бързите процеси константата 2t не е интересна. По-важно е какви величини диференцираме и по колко пъти.
Няколко подскачащи волта не знам какво могат да направят. А ако става дума за малки волтажи, те лесно се обръщат в променлив ток по няколко причини, дори и от антена. Това с номерата на антената важи и за високите волтажи – скаларните вълни са друга бира

Много може да се пише по тематиката, но имам 3 спирачки:
Лява предна: Консултантските услуги на запад са най-скъпо платени.
Дясна предна: Българина е на обратния принцип – акъл не ща, пари ми дай.
Ръчна: Колкото и да изливам по темата става или „храни куче (с информация) да те лае”, или „кучето си лае, кервана си върви” към поредната супер идея, реализуема с части от 1 до 100 лева.
Е, вече са 280 без доставка, но не е ваш проект. Misho88 (и другите): Омръзна ми да повтарям www.rife.hit.bg или "Изгубените открития" (книгата я има в Нет-а). Ще гледам вече и да не повтарям. Това, което го няма там като отговор на въпросите ти - вече го написах като отговор тук.