Лампово стъпало

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
ivan7907
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Лампово стъпало

#1 Мнение от ivan7907 »

Здравейте.
Попадна ми мощно лампово стъпало с липсващи крайни лампи.
Крайните лампи са тип 6р3с или 6р3с-1 , пред лампите е 6н6п.
Искам мнение по това дали можем да се купят лампи , които са достъпни на българския пазар , или има ли някой възможност срещу заплащане да ми достави от някъде такива лампи , като бройката е 8.
Възможно ли е замяната с ГУ-19 , има ли смисъл , ще окаже ли влияние на тази замяна върху качеството на звука или изходната мощност.
Благодаря.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233741

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Ivan Rachev »

:) ...това е Прибой , преместен в някаква кутия . Мощтноста е 50 или 75 вата . Замяната с ГУ-19 е възможна , ще стане малко по-мощен (цокли) . Общо взето има смисал , звука му е приличен .
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
ivan7907
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#3 Мнение от ivan7907 »

Разглеждал съм из руските форуми , действително там се потвърждава че с лампи ГУ19 се повишава качеството и по-добро звучание , но пък за сметка на това се намалява изходната мощност .
Аз ли бъркам или Иван Рачев .... не знам .
Иначе ГУ19 има на пазара в БГ , докато 6р3с-1 няма , макар че се свързах с един човек от Русия и има възможност да ми изпрати 6р3с-1.
Та въпроса ми е с какви лампи в крайна сметка ще е по добре ?
6р3с-1 /оригиниалните/ или ГУ-19 /по-качествените , но по-малка изх.мощност , може би :!: /.
И все пак се чудя дали да си купя и от двата модела и да ги чуя на място ... и да преценя . :!: :?: :wink:
Между другото това е заводско произведение от Украйна , оригинал .
Схемата може да е на Прибой или преработена такава , но кутията , трафовете и другите работи са оригинал бленд :roll:

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Ivan Rachev »

:D това което казах важи със сигурност за Прибой и 2-та модела , просто защото съм ги притежавал :wink: . ..заводски 500 вата ... :D
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
ivan7907
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#5 Мнение от ivan7907 »

Ок, мерси много , тогава ще поръчам от тук 2бр. пред лампи 6н6п и 8 броя ГУ19 от тук :
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=1 ... 1a016c1a7d
Надявам се да няма проблеми при пускането , тъй като доста време не е работело към 10 години , може би ще трябва да сменя кондерите , нямам вяра в руските кондери . Друго нещо ако има важно да се провери преди да се сложат лампите има ли ? :(

Tube
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Tube »

ivan7907 написа:Надявам се да няма проблеми при пускането , тъй като доста време не е работело към 10 години :(
Постави го на топло и проветриво място , да се дръпне влагата от трафовете ако е стояло в някое мазе. :D
TUBE

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Kiril Kirilov »

ivan7907 написа:Ок, мерси много , тогава ще поръчам от тук 2бр. пред лампи 6н6п и 8 броя ГУ19 от тук :
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=1 ... 1a016c1a7d
Надявам се да няма проблеми при пускането , тъй като доста време не е работело към 10 години , може би ще трябва да сменя кондерите , нямам вяра в руските кондери . Друго нещо ако има важно да се провери преди да се сложат лампите има ли ? :(
Ние вярваме на доста видове руски кондери. :-)
Наистина ги провери, но заради това което казваш, а защото е добре да ги провериш.

Nikola Nikolov

#8 Мнение от Nikola Nikolov »

От остарелите високоволтови електр. кондензатори изхвърлих чешки, полски,
български някои, но руските си държат.......Скоро купих неупотребявани
Тесла за 380 в и още на 150 в печаха....

Anonymous

#9 Мнение от Anonymous »

Теслите ако не дрънчат като солници им трябва малко гимнастика за да тръгнат да работят "като нови" - зареждане/разреждане с различни напрежения като се тръгне с някое ниско... Общо взето за около половин час такава гимнастика на зареждане и разреждане с две паралелни 60-ватови крушки върши работа.

D.Kolev

#10 Мнение от D.Kolev »

ñúìíèòåëíè êîíäåíçàòîðè ñå ñìåíÿò äèðåêòíî. íà ìåðåíå ìîæå è äà ñà çäðàâè, à âñúùíîñò äà ñè ïðàâÿò øåãóâêè :lol: .

Аватар
ivan7907
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#11 Мнение от ivan7907 »

Вчера получих поръчаните лампи от Венко . Сложих ги на стъпалото и то взе че свирна . Имах някакви малки колонки / големите не са при мен и нямах търпение да чуя звука му / , послушах 30 мин. Останах доволен . Май остана да го изследвам на осцилоскопа да видя и изследвам възможностите му . При ламповите усилватели при входен сигнал с 1kHz ли се изследва за мерене на изходна мощност :?: :?:

Аватар
diadoto
има опит
има опит
Обратна връзка:

за "амповете"и нещо отгоре....

#12 Мнение от diadoto »

и така Иване,пускаш генератора на 1килохерц с напрежение от 0,5 в и мериш изходното..нататък определяш коефициента на усилване ,а с осцилоскопа синусуидата трябва да ти е равна по качество на формата с тази на входа,но увеличена с К на "ампа"това е с ламбетата почти не се усеща "клира"но с "клир/фактомер"съм брал ядове...е де по малко от 0,1-0,3 % СИ ВЪРХА.ОБАЧЕ ПУСНИ 31 НЕРЦА ,125 НЕРЦА ДО 500НЕРЦА ИЩЕ ВИДИШ КАКВО ТИЕ КАЧЕСТВОТО ! за това уважавам "ламповите"ампчета ,недостижими са дявол ги взел...успех :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”