Лампово стъпало
- ivan7907
- чете и пита
- Обратна връзка:
Лампово стъпало
Здравейте.
Попадна ми мощно лампово стъпало с липсващи крайни лампи.
Крайните лампи са тип 6р3с или 6р3с-1 , пред лампите е 6н6п.
Искам мнение по това дали можем да се купят лампи , които са достъпни на българския пазар , или има ли някой възможност срещу заплащане да ми достави от някъде такива лампи , като бройката е 8.
Възможно ли е замяната с ГУ-19 , има ли смисъл , ще окаже ли влияние на тази замяна върху качеството на звука или изходната мощност.
Благодаря.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233741
Попадна ми мощно лампово стъпало с липсващи крайни лампи.
Крайните лампи са тип 6р3с или 6р3с-1 , пред лампите е 6н6п.
Искам мнение по това дали можем да се купят лампи , които са достъпни на българския пазар , или има ли някой възможност срещу заплащане да ми достави от някъде такива лампи , като бройката е 8.
Възможно ли е замяната с ГУ-19 , има ли смисъл , ще окаже ли влияние на тази замяна върху качеството на звука или изходната мощност.
Благодаря.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233741
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- ivan7907
- чете и пита
- Обратна връзка:
Разглеждал съм из руските форуми , действително там се потвърждава че с лампи ГУ19 се повишава качеството и по-добро звучание , но пък за сметка на това се намалява изходната мощност .
Аз ли бъркам или Иван Рачев .... не знам .
Иначе ГУ19 има на пазара в БГ , докато 6р3с-1 няма , макар че се свързах с един човек от Русия и има възможност да ми изпрати 6р3с-1.
Та въпроса ми е с какви лампи в крайна сметка ще е по добре ?
6р3с-1 /оригиниалните/ или ГУ-19 /по-качествените , но по-малка изх.мощност , може би
/.
И все пак се чудя дали да си купя и от двата модела и да ги чуя на място ... и да преценя .

Между другото това е заводско произведение от Украйна , оригинал .
Схемата може да е на Прибой или преработена такава , но кутията , трафовете и другите работи са оригинал бленд
Аз ли бъркам или Иван Рачев .... не знам .
Иначе ГУ19 има на пазара в БГ , докато 6р3с-1 няма , макар че се свързах с един човек от Русия и има възможност да ми изпрати 6р3с-1.
Та въпроса ми е с какви лампи в крайна сметка ще е по добре ?
6р3с-1 /оригиниалните/ или ГУ-19 /по-качествените , но по-малка изх.мощност , може би

И все пак се чудя дали да си купя и от двата модела и да ги чуя на място ... и да преценя .

Между другото това е заводско произведение от Украйна , оригинал .
Схемата може да е на Прибой или преработена такава , но кутията , трафовете и другите работи са оригинал бленд

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- ivan7907
- чете и пита
- Обратна връзка:
Ок, мерси много , тогава ще поръчам от тук 2бр. пред лампи 6н6п и 8 броя ГУ19 от тук :
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=1 ... 1a016c1a7d
Надявам се да няма проблеми при пускането , тъй като доста време не е работело към 10 години , може би ще трябва да сменя кондерите , нямам вяра в руските кондери . Друго нещо ако има важно да се провери преди да се сложат лампите има ли ?
Надявам се да няма проблеми при пускането , тъй като доста време не е работело към 10 години , може би ще трябва да сменя кондерите , нямам вяра в руските кондери . Друго нещо ако има важно да се провери преди да се сложат лампите има ли ?

- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Ние вярваме на доста видове руски кондери.ivan7907 написа:Ок, мерси много , тогава ще поръчам от тук 2бр. пред лампи 6н6п и 8 броя ГУ19 от тук :

Наистина ги провери, но заради това което казваш, а защото е добре да ги провериш.
- ivan7907
- чете и пита
- Обратна връзка:
Вчера получих поръчаните лампи от Венко . Сложих ги на стъпалото и то взе че свирна . Имах някакви малки колонки / големите не са при мен и нямах търпение да чуя звука му / , послушах 30 мин. Останах доволен . Май остана да го изследвам на осцилоскопа да видя и изследвам възможностите му . При ламповите усилватели при входен сигнал с 1kHz ли се изследва за мерене на изходна мощност

- diadoto
- има опит
- Обратна връзка:
за "амповете"и нещо отгоре....
и така Иване,пускаш генератора на 1килохерц с напрежение от 0,5 в и мериш изходното..нататък определяш коефициента на усилване ,а с осцилоскопа синусуидата трябва да ти е равна по качество на формата с тази на входа,но увеличена с К на "ампа"това е с ламбетата почти не се усеща "клира"но с "клир/фактомер"съм брал ядове...е де по малко от 0,1-0,3 % СИ ВЪРХА.ОБАЧЕ ПУСНИ 31 НЕРЦА ,125 НЕРЦА ДО 500НЕРЦА ИЩЕ ВИДИШ КАКВО ТИЕ КАЧЕСТВОТО ! за това уважавам "ламповите"ампчета ,недостижими са дявол ги взел...успех