Royal Raymond Rife

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#256 Мнение от VITAN »

npn написа:...Наскоро обаче <b>една мисъл</b> ме споходи най-неочаквано и <b>ми даде доказателство</b>....
От простотия се умира! Пример от живота: Една циганка я изписват от болницата и й дават - тези и тези лекарства ще пиеш. Не след дълго я приемат в бърза помощ и почват да се борят за живота й. Преди да умре разбират каква е работата. Нагълтала всичките лекарства на един път, та да не чака и по-бързо да оздравее.

Ако някой от гореписалите нататък иска да ме оспорва - може, но ще играем на вързано - който бъде победен в спора, модераторите да го баннат- for ever... Добри новини има, но на кого биха му свършила работа? Остава лошата - за пореден път се убеждавам, че Райф машината не трябва да я има всеки. Напоследък от понятието всеки
все по-малко са хората, които за които може да се каже, че имат "нещо на втория етаж".
Т.е. схема за машина захранена с U = 1,7 kV за лампа с вътрешни електроди или U > 5 kV за лампа с външни на истинските RF Райф честоти - за всеки няма да има.

Кое е лошото в горните дивотии? Че някой прави нещо на 60V (а не като д-р Райф на 10V) на <b>променлив ток, а не на еднополярни импулси</b>? Че го пише Райф, като то <b>няма нищо общо с него</b>? Че прикачва текста на книгата да върви с "творението"?
Че до сега никой, никога, никак не се е излекувал от нещо сериозно с Аудио-Райф? Че някой може да си каже: в мрежата има цял коктейл от честоти, вземам мощни мегаоми и се включвам директно в мрежата на ~220 и ще имам същия ефект....(и ще бъде прав, че ефекта ще е същия)? Не е това лошото.

Из Нет-а се подвизава ВЧ схема с модулация на носещата. Явно дори и "Райф корифеите" не знаят, че едни директни изводи от трансформатор включени към човек или лампа дават <b> винаги променлив ток, а не на еднополярни импулси</b>, които са истинския принцип на лечение. Лошото в случая е, че малкото хора, които имат интерес към материята и разбират не казаха - това не е Райф!
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!

Georgi_Ivanov

#257 Мнение от Georgi_Ivanov »

VITAN написа:директни изводи от трансформатор включени към човек или лампа дават <b> винаги променлив ток, а не на еднополярни импулси</b>

Абсолютно винаги? :roll:

guitman
има опит
има опит
Обратна връзка:

#258 Мнение от guitman »

Georgi_Ivanov написа:Абсолютно винаги? :roll:
Точно така, абсолютно винаги!!!
Иначе няма да ги има лъчите на Тесла.

Аватар
npn
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#259 Мнение от npn »

От простотия се умира! Пример от живота
Абе витане, пиле шарено, ти на мозъчен тръст ли ще ми се правиш?
Защо си изтрил глупостите дето написа наскоро и се наложи да ти пиша на лични, за да не станеш за резил.Поне това ти спестих, а за благодарност хвърляш лайна. От всичко написано от теб ми стана ясно, че на ти се отдава да мислиш самостоятелно, да анализираш информацията и да вадиш есенцията от нея.Ти просто повтаряш като папагал. Всичко дето написах аз, има една цел, да покажа , че райф лампата е заменима, защото се иска механичен резонанс, който може да бъде постигнат и с лазер и с трансдюсер и с контактен метод.
Ако по времето на Райф я имаше сегашната техническа база, аз съм убеден, че д-р Райф, щеше да ползва най-малко лазер.Причината е , че при лазера също има еднополярни импулси и то с много по- голяма енергия. Витанчо, не разбра ли , че еднополярни импулси се искат само при безконтактен метод
Явно дори и "Райф корифеите" не знаят, че едни директни изводи от трансформатор включени към човек или лампа дават винаги променлив ток, а не на еднополярни импулси,
Ти май надхвърляш себе си, о корифей. При ползване на трансформатор не е и необходимо да има еднополярни импулси, защото отрицателната полувълна няма да попречи на положителната да си свърши работата. И двете ще се разпрострят в тялото и ще предизвикат резонанс, докато при безконтактен метод..........абе ти си умно момче , ще се сетиш.
еднополярни импулси, които са истинския принцип на лечение
Само при безконтактния с една едничка цел, ДА СЕ ПОЛУЧАТ ЛЪЧИ, А НЕ ВЪЛНИ, ПОНЕЖЕ ВЪЛНИТЕ НЕ ДЕЙСТВАТ МЕХАНИЧЕСКИ
Витане запомни думата ''МЕХАНИЧЕСКИ'' и помисли над нея!!!!
Орлите летят сами. Овцете се движат на куп.

DidoBoy

#260 Мнение от DidoBoy »

И какво излиза сега ? Публикувах и схемата и програмата само за да може някой псевдо-разбирач да ми твърди "те такова животно нема".
И на всичко отгоре да се бъзика с мене че "нямам нищо на втория етаж".
Както се казва в една българска поговорка - "Няма добро ненаказано".
Макар да съм огорчен от тази заядливост, мисля си че по-голямата част от хората които четат този форум не са толкова закостенелива и наистина разбират, че Откритието на Райф не е машината с високоволтовата лампа, а механичният резонанс който убива микроорганизмите. И няма значение как се постига - дали с лъчи или вълни разпространени контактно.

guitman
има опит
има опит
Обратна връзка:

#261 Мнение от guitman »

Хайде първо да постигнем някакви резултати и после да се джафкаме. Райф е лекувал с лъчи и методът работи, изпробван е. Възможно е високочестотния променлив ток да свърши работа но трябва да се пробва. Аудиото не работи. Нека всеки който има шантави идеи да опита да излекува рак, да успее и тогава да говори гръмко тук. Не споря дали ще работи високочестотен променлив ток, не съм го пробвал. Не мога да кажа че не работи, но не мога да кажа и че работи. Когато говорим за теория, не говорим за факти. Теорията може да се използва да предскаже дадено явление но докато опитът не го потвърди то си остава теоритично.

DidoBoy

#262 Мнение от DidoBoy »

Съгласен съм с quitman само с едно нещо - фактите са по-важни от теорията. А сега за така наречените "шантави идеи".
Лично аз ползвам контактния метод от скоро и ще говоря само за личният си опит.
И така фактите.
1. От години страдам от остър гастрит и съм пробвал какво ли не - безрезултатно. Единственно диетата ми помагаше срещу силната болка. Не можех да ям много неща в това число плодове и зеленчуци.
От месец и нещо си пускам програмата за хомеобактер пилори и сега не ми трябва никаква диета - ям всичко и нямам никакви болки.
2. Малкия ми син една седмица боледуваше от грип и никакви скъпи лекарства не му помогнаха. Само два пъти му пуснахме общата програма за грип и сега няма нито хрема нито треска.
Съветвам преди да заклеймите нещо като неработещо поне да го пробвате.
Освен това, никога не съм твърдял че контактния метод е подходящ за рак в напреднала фаза. За тези случаи методът с високоволтовата лампа вероятно е по-приложим. Което обаче не означава, че трябва да спрем да опитваме и друго.

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#263 Мнение от VITAN »

@npn
npn написа:...и се наложи да ти пиша на лични, за да не станеш за резил.
Нямам свидетели да потвърдят, че не съм получавал на лични нищо. А когато има спор, свидетелите са незаменимо нещо. Няма свидетели някой, някъде, някога да се е излекувал с контактен Райф или друго аудио-честотно (или ултразвуково) творение от сериозна болест. Из целия Нет няма нито един, докато за райф-лампата има хиляди документирани. Дори самия д-р Райф се е отдръпнал после от дози метод (справки филма). Добре е да си направиш труда видиш края на филма за него, особено последните надписи... Така че, прави си каквито искаш контактни методи, но ако кажеш, че имат успех - моля свидетели. И на мен ми е нужно простичко устройство, което да решава съдбоносни въпроси. Вероятно няма да си скръндза като мен и ще го дадеш на света. С всякакви контактни методи - приключих. Остава ми само напомнянето, че ~ 60V могат да убият не само дете. Има една инженерна дисциплина "Охрана на труда" - ако искаш спори с нея.
npn написа: ...че райф лампата е заменима, защото се иска механичен резонанс, който може да бъде постигнат и с лазер и с трансдюсер и с контактен метод.
Както казах с всякакви "контактьорства" няма да се занимавам да споря. Колкото до лазера, нещата са други. Има разни разработки на лаборатории (които няма как да са извън Матрицата) на тая тема. Но и да постигнат нещо, няма да го дадат току-така, защото бизнес с печалба от много милиарди на ден просто изчезва... абе и ти си умно момче, ще се сетиш.
Тук обаче има големи проблеми:
- За да насочваш към човек лазер, ако не си доктор, не си го и помисляй. Освен, ако вече не си се научил от някой хирург как се работи със скалпел.
- Публикациите из Нет-а говорят за резонанс и честоти от порядъка на Терахерци ( THz ). Ти можеш ли да измериш такава честота? Аз не.
- Направата на мощен лазер е по-скъпо от "домашен Райф с лампа" (ако е нужен мощен, но засега не знам за конкретни мощности).
- За да "работиш" различни бацили, трябва да сменяш честотата на лъча - всеки бацил е със собствена резонансна честота. Смяната на честотата на лъча става или като варираш с налягането на газа ( много ускъпява ), или като варираш със сместа от газове ( почти невъзможно ), или като варираш със захранването ( kV не се управляват току-така ). Всичко това води до промяна в дължината на вълната на лъча, но в неголям диапазон, т.е. трябват няколко лазера!!! А, май забравихме и че трябва Райф-микроскоп. Има-няма $ 11.000.000, ако се навие някой да ти го продаде. А и при тоя срив на долара, тия пари няма да стигнат изобщо. Това за постояннотоковите лазери, които са масови днес. Ако е за импулсен лазер преди да си го довършил вече имаш Райф-машина........ т.е. възбудителя на същия тоя лазер.

Aко има възбудител (Райф-машина), не е нужно да се търси специален рубин, може и с течност да се направи "яко режещ" лазер. Течността не е кой-знае каква. Освен с бизнеса за милиарди и якия лазер, Матрицата може да бъде подразнена не по-малко с още 3 приложения на "домашния Райф". Ако някой познае тези 3 момента има от мен схема на 1,8 kV захранване, адекватно за "радиочестотен високоволтов импулсен консуматор" и съобразено с необходимия за целта ток.
npn написа: Ако по времето на Райф я имаше сегашната техническа база, аз съм убеден, че д-р Райф, щеше да ползва най-малко лазер.
Страхувам се, че по обективни причини не може да се твърди такова нещо - какво щял да използва... Гения затова е гений, защото за него не може да се предсказва поведение.
npn написа: Причината е, че при лазера също има еднополярни импулси и то с много по-голяма енергия.
Ако захраниш например един хелиево-неонов постояннотоков лазер с 3 kV, той дава излъчване до 10 mW мощност. При захранващ ток около 5 мА, подаваме мощност около 15W, за да получим енергиен лазерен лъч около 10 mW.... КПД = 0,067%
Има импулси, ако е импулсен лазер.... за който вече би трябвало да е ясно, че е безпредметен. А ако не е? Импулсен лазер трябва да си съдереш..... за да намериш кой да ти го продаде. Постояннотоковия не е проблемен като достъп - основно кинти.
npn написа: При ползване на трансформатор не е и необходимо да има еднополярни импулси, защото отрицателната полувълна няма да попречи на положителната да си свърши работата. И двете ще се разпрострят в тялото и ще предизвикат резонанс, докато при безконтактен метод..........
При органична материя за високите честоти не се нарича резонанс, а вихрови токове на Фуко. Безконтактен, но нагледен пример: Слагаме пилето в микровълновата фурна, трансформатора подава на магнетрона ток, в него се поражда променлив ток (с много голяма честота), в клетките на пилето се индуцират т.н. вихрови токове на Фуко и пилето е опечено... или по-скоро има вкус на опърлено, защото клетките по-скоро са прогорени, отколкото опечени. Така действа ВЧ-то.
За НЧ ток става така - той кара кръвта да се движи в различни посоки с честота, която и 50 херца да е, пак е висока и...... докато издържи сърцето!!! Бе упоменато и за нервите нещо... По твоята логика нашите медицински сестри от Либия трябва да са се върнали яко "ваксинирани".
npn написа: Само при безконтактния с една едничка цел, ДА СЕ ПОЛУЧАТ ЛЪЧИ, А НЕ ВЪЛНИ, ПОНЕЖЕ ВЪЛНИТЕ НЕ ДЕЙСТВАТ МЕХАНИЧЕСКИ
Не е прецизирано това изречение, за да има точен коментар. Ако гадаем - вълните (породени от променлив ток вероятно) не действали механическиии.... к'о п'раим ся? Ако вълните не действат механически - де го механичния променливотоков резонанс?!?
npn написа: Витане запомни думата ''МЕХАНИЧЕСКИ'' и помисли над нея!!!!
Запомних, помислих и измислих :D Аналогия със/без бацил: Като трябва да се сцепи една диня потопена във вода (все едно в бацил в кръвта на човека), не я клатиш напред-назад (променливотоково) защото няма да я сцепиш изобщо. Ако я удряш еднопосочно (еднополярни импулси) както трябва ще я сцепиш дори и във водата, която поема част от енергията на всякакви механични въздействия.
Ако не вярваш - хвърли диня във вода и почвай да я "вибрираш" или удряш, но с еднаква приложена сила... и виж от какво се цепи.
Механичната сила на удара F = m*a = m*(dV/dt). Трябва да се удря по-бързо за по-голяма механична сила. При една и съща маса, колкото по-голямо е dV/dt (изменението на скоростта на движението V с времето t), толкова и силата F, която разбива динята/бацила ще е по-голяма. Сила, която се променя във времето, приложена в еластична среда поражда трептения. А бързината на изменение на фактора, пораждащ трептението (електрическото напрежение) естествено е свързана с честотата.
Извод от 2 думи: еднополярно и високочестотно.

Да се греши е човешко, но наистина да оплескаш нещата ти е нужен компютър - нямаш идея колко си прав със своето мото "под черта".

@DidoBoy - с контактния официален Райф се стимулира само имунната система - това го твърдят хора, които много са работили по въпроса. Това вече го писах. Е, няма как - някой неща трябва да се повтарят папагалски по няколко пъти.

DidoBoy

#264 Мнение от DidoBoy »

Хубава реч Витане, че и доста дълга. Само дето е пълна с полуистини.
Първо: Процесът в микровълновата печка не е свързан само с токовете на Фуко - иначе как да си обясним загряването на изолаторите като пласмасите например ?
Тук нещата са малко по-сложни- магнетрона излъчва определена ВЧ която възбужда атомите на водорода в материалите и те се загряват от ускореното им трептене. А токовете на Фуко са валидни само при металите.
Второ : Примерът с динята. Ако е така както го разправяш не би трябвало да е възможно ултразвуковите вълни да пораждат механични трептения и резонанси. Обаче всички знаем че ултразвуков акустичен източник е в състояние да счупи стъклена чаша например.
Нали напрежението тогава в излъчвателя е променливо и съответно акустичните вълни са с същата форма ? Ами ултразвуковото разбиване на камъни в бъбреците и то ли е измислица ?
Това което всъщност се случва може да се онагледи със следният пример - Ако вземем в ръце една метална пластина и започнем да я огъваме в две противоположни посоки много скоро тя ще се счупи.
Същото става и когато облъчиш някакъв предмет с променливи вълни -той започва да се огъва в две противоположни посоки и когато честотата и мощноста са подходящи ( при резинанс) той се чупи.
Трето : Това за лазерите дето си го написал изглегда доста сложно - може би защото пропускаш че отдавна съществуват полупроводникови лазери смощност 5W - което си е бая мощност. Стига за рязане на метални листи например - Справка каталога на фирма Siemens.
А иначе мотото ти под линия е доста интересно. Бих го допънил по следния начин - Титаник е бил построен от професионалисти които са го рекламирали като абсолютно непотопяем - само дето той взел, че потънал още на първия си рейс.
Ха кажи сега, че не е вярно. Освен това непрофесионалистите към
които се отнасяш с явно пренебрежение изпратиха ракета в космоса с 10 пъти по-малко разходи и дори NASA им присъди награда за това.

Georgi_Ivanov

#265 Мнение от Georgi_Ivanov »

VITAN написа: При органична материя за високите честоти не се нарича резонанс, а вихрови токове на Фуко. Безконтактен, но нагледен пример: Слагаме пилето в микровълновата фурна, трансформатора подава на магнетрона ток, в него се поражда променлив ток (с много голяма честота), в клетките на пилето се индуцират т.н. вихрови токове на Фуко и пилето е опечено... или по-скоро има вкус на опърлено, защото клетките по-скоро са прогорени, отколкото опечени

Странно, аз пък си мислех, че молекулите на водата в клетка трептят, и при своето трептене предизвикват триене и в следствие на това триене се затопля пиленцето. И сякаш няма много вкус на печено, а на варено. Ако искаш сложи един кренвирш в микровълновата и като го извадиш виж дали е печен или варен :wink:

Поправи ме ако греша....

Аватар
npn
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#266 Мнение от npn »

Нямам свидетели да потвърдят, че не съм получавал на лични нищо
Погледнах си изпратените съобщения и не открих това, което ти писах, не знам и аз защо.Може би съм се отказал в последния момент да натисна бутона. Признавам си грешката. За да е ясно за какво ставаше дума, ами за хелия дето щял да избяга от лампата при налягане 16 милибара. И как ще стане това оставям на теб да обясниш. Вземи да се запознаеш добре и с вихровите токове.Те се пораждат в метали!!!!Май бъркаш микровълнова печка с високочестотна пещ за топене на метали. Каквото и да дърдорим, никой няма да убеди другия в своята теза, затова смятам да млъкна до постигане на резултати с лечението.
Орлите летят сами. Овцете се движат на куп.

DidoBoy

#267 Мнение от DidoBoy »

Витане пак не си напълно прав. Не молекулите на водата трептят а атомите на водорода. Обясних вече с пример, че пласмасите макар да не съдържат вода се загряват в микровълновата печка и това е така заради водородните атоми в тях. А триенето за което ти говориш всъщност е резултат от честите сблъсаци между атомите при което се отделя енергия. Сега вече би трябвало да е станало ясно защо в микровълновата печка почти всичко се сварява - органичната материя съдържа много вода, а никъде другаде няма по-вече водород от там.
Както всеки знае в горещата вода всичко става сварено, а не печено.
Не случайно казах почти всико се сварява - не съдържащите вода материали направо си изгарят - примерно ако сложиш парче памучен плат в печката той направо си пламва.
От предното ти писание пропуснах да изясня още нещо и ако сега го правя то не е за да споря с теб, а за да разберат другите хора от форума къде е истината.
Твърде заплашително прозвучаха думите ти за охраната на труда и искам да се опитам да ти докажа колко са безпочвени.
Всъщност в това писание което цитираш хората много ясно говорят не за опасно напрежение, а за опасен ток. Съгласи се , че между двете понятия има разлика. Нека е ясно, че не голямото напрежение е това което убива, а големият ток. За опасен се смята ток от няколко милиампера и то ако протече през сърцето.
Използвайки любимият ни закон на Ом лесно можем да пресметнем какъв ток би протекъл през тялото ни ако му се приложи напрежение 60V. Проводимоста на човешката кожа всъщност е доста ниска - средното и съпротивление е между 100 и 500 килоома. Това можеш лесно да провериш като си измериш собственното съпротивление с цифров уред. И така при напрежение 60V и съпротивление от 100 килоома резултатния ток е 0,0006А т.е. 600 микроампера. Това е поне няколко пъти под опасната граница. И това е при условие че се работи с максималното напрежение, а кожата ни е с относително ниско съпротивление. Реалният ток всъщност е още по-малък защото използваното напрежение е около 30V, а кожата има в пъти по-голямо съпротивление. От сметките се вижда , че"контактъорите" както ги наричаш ти съвсем не са самоубийци.
И само още един пример. Китайската машинка за бодибилдинг за която вече говорих се захранва с литиева батерийка 3V, а на изхода на сондите и има импулси с амплитуда над 70V !!! Никой не е умрял от ползването на такива апаратчета, а в света са произведени милиони от тях. Ако пробваш една от тях на някоя от силните програми ще видиш, че растърсват толкова силно, че може да ти опадат пломбите.
А относно твоите експерименти с високоволтовите лампи мога само да кажа, че са много по-опасни за човешкото здраве. Естественно знам какво е постигнал д-р Райф с тях и никой запознат човек не би го оспорил. Проблемът е обаче, че неговите апаратури са правени в лаборатории които са разполагали с нужната измервателна апаратура която ние за съжаление нямаме.
Голямата опасност произтича от качеството на излъчващата лампа. Никой никъде в нета по никакъв начин не може да ни гарантира с какво точно и как ги пълнят. За мен да се ползва такова чудо за което няма как да сме сигорни в какъв точно диапазон излъчва и колко, си е направо плашещо. А опасноста от облъчването с UV или други опасни лъчи си е една реалност която в никакъв случай не е за пренебрегване. Иначе имам достатъно опит за да направя такава апаратура- просто го смятам за рисковано

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#268 Мнение от VITAN »

Последни коментари към тримата и приключвам, защото работата мисля отива накъмто форума на beinsa.info - което дали не е Beinsa Douno ( Петър Дънов )? Ако е така, момчетата му ако помните го класираха по Интернет за един от най-известните българи. Бива ли да се противоречи при такова превъзходство?
DidoBoy написа:"Няма добро ненаказано"
Като правиш нещо, прави го като хората. На софтуера, който обръща сканираното в текст не може да се разчита на 100%.

Освен доста малки грешки във файла пише:
"Оказало се, че излъчвателната лампа действа ефективно върху вирусните култури на разстояние 13 м!"
В книгата пише: 13 км! ... Нерде Стамбул, нерде Ямбол? Съжалявам, но за българска приказка по-намясто не се сещам.
DidoBoy написа:5W - което си е бая мощност. Стига за рязане на метални листи например
Бях намекнал нещо за скалпели... А ако имаме рак на костите ще режем ли с лазера да чистим там? Как обаче полупроводников лазер си променя честотата? Ще се радвам ако науча нещо наготово.
DidoBoy написа:Китайската машинка за бодибилдинг за която вече говорих се захранва с литиева батерийка 3V...
Дааа.... а ти с батерийка ли беше?
npn написа:...ми за хелия дето щял да избяга от лампата при налягане 16 милибара. И как ще стане това оставям на теб да обясниш
Това не го казвам аз, а доказано най-големия спец по лазери, който публикува в Нет-а. Ако лампа с вътрешни електроди на хелиево-неонов лазер не е запечатана добре фабрично хелия "изфирясва". Иначе неона си е там. "Изфирясването" си проличава по спектъра на лазерния лъч. Накои слагат такива лампи в контейнер с хелий под определено налягане, но e частично решение. Решението е нова лампа.

Иначе се радвам, че има 3-ма човека които разбират повече от мен и от които явно има какво да науча. Отдавна го чаках тоя момент - и аз натготово да получа нещото, за което на д-р Райф са му направили банкет наречен : "Краят на всички болести".

Georgi_Ivanov

#269 Мнение от Georgi_Ivanov »

DidoBoy

Аз бях този с молекулите на водата, а не VITAN и се радвам, че изясни въпросът. Несмятах, че някой ще го направи (просто базик към витан) :D
Опасният ток е ток от 7мА нагоре, при 15 имаме почти сигурна смърт. Обаче тези 100ком са много относителни несмяташ ли? :)
Абе с две думи малко зор се мре от 60В :) , но несмятам че е невъзможно.

Поздрави Георги

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#270 Мнение от Ivan Rachev »

VITAN написа:Отдавна го чаках тоя момент - и аз натготово да получа нещото, за което на д-р Райф са му направили банкет наречен : "Краят на всички болести".
:lol: пусни малко въздуха шефе :D
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Публикувай отговор

Обратно към “NEW ORDER”