@npn
npn написа:...и се наложи да ти пиша на лични, за да не станеш за резил.
Нямам свидетели да потвърдят, че не съм получавал на лични нищо. А когато има спор, свидетелите са незаменимо нещо. Няма свидетели някой, някъде, някога да се е излекувал с контактен Райф или друго аудио-честотно (или ултразвуково) творение от сериозна болест. Из целия Нет няма нито един, докато за райф-лампата има хиляди документирани. Дори самия д-р Райф се е отдръпнал после от дози метод (справки филма). Добре е да си направиш труда видиш края на филма за него, особено последните надписи... Така че, прави си каквито искаш контактни методи, но ако кажеш, че имат успех - моля свидетели. И на мен ми е нужно простичко устройство, което да решава съдбоносни въпроси. Вероятно няма да си скръндза като мен и ще го дадеш на света. С всякакви контактни методи - приключих. Остава ми само напомнянето, че ~ 60V могат да убият не само дете. Има една инженерна дисциплина "Охрана на труда" - ако искаш спори с нея.
npn написа: ...че райф лампата е заменима, защото се иска механичен резонанс, който може да бъде постигнат и с лазер и с трансдюсер и с контактен метод.
Както казах с всякакви "контактьорства" няма да се занимавам да споря. Колкото до лазера, нещата са други. Има разни разработки на лаборатории (които няма как да са извън Матрицата) на тая тема. Но и да постигнат нещо, няма да го дадат току-така, защото бизнес с печалба от много милиарди на ден просто изчезва... абе и ти си умно момче, ще се сетиш.
Тук обаче има големи проблеми:
- За да насочваш към човек лазер, ако не си доктор, не си го и помисляй. Освен, ако вече не си се научил от някой хирург как се работи със скалпел.
- Публикациите из Нет-а говорят за резонанс и честоти от порядъка на Терахерци ( THz ). Ти можеш ли да измериш такава честота? Аз не.
- Направата на мощен лазер е по-скъпо от "домашен Райф с лампа" (ако е нужен мощен, но засега не знам за конкретни мощности).
- За да "работиш" различни бацили, трябва да сменяш честотата на лъча - всеки бацил е със собствена резонансна честота. Смяната на честотата на лъча става или като варираш с налягането на газа ( много ускъпява ), или като варираш със сместа от газове ( почти невъзможно ), или като варираш със захранването ( kV не се управляват току-така ). Всичко това води до промяна в дължината на вълната на лъча, но в неголям диапазон, т.е. трябват няколко лазера!!! А, май забравихме и че трябва Райф-микроскоп. Има-няма $ 11.000.000, ако се навие някой да ти го продаде. А и при тоя срив на долара, тия пари няма да стигнат изобщо. Това за постояннотоковите лазери, които са масови днес. Ако е за импулсен лазер преди да си го довършил вече имаш Райф-машина........ т.е. възбудителя на същия тоя лазер.
Aко има възбудител (Райф-машина), не е нужно да се търси специален рубин, може и с течност да се направи "яко режещ" лазер. Течността не е кой-знае каква. Освен с бизнеса за милиарди и якия лазер, Матрицата може да бъде подразнена не по-малко с още 3 приложения на "домашния Райф". Ако някой познае тези 3 момента има от мен схема на 1,8 kV захранване, адекватно за "радиочестотен високоволтов импулсен консуматор" и съобразено с необходимия за целта ток.
npn написа: Ако по времето на Райф я имаше сегашната техническа база, аз съм убеден, че д-р Райф, щеше да ползва най-малко лазер.
Страхувам се, че по обективни причини не може да се твърди такова нещо - какво щял да използва... Гения затова е гений, защото за него не може да се предсказва поведение.
npn написа: Причината е, че при лазера също има еднополярни импулси и то с много по-голяма енергия.
Ако захраниш например един хелиево-неонов постояннотоков лазер с 3 kV, той дава излъчване до 10 mW мощност. При захранващ ток около 5 мА, подаваме мощност около 15W, за да получим енергиен лазерен лъч около 10 mW.... КПД = 0,067%
Има импулси, ако е импулсен лазер.... за който вече би трябвало да е ясно, че е безпредметен. А ако не е? Импулсен лазер трябва да си съдереш..... за да намериш кой да ти го продаде. Постояннотоковия не е проблемен като достъп - основно кинти.
npn написа: При ползване на трансформатор не е и необходимо да има еднополярни импулси, защото отрицателната полувълна няма да попречи на положителната да си свърши работата. И двете ще се разпрострят в тялото и ще предизвикат резонанс, докато при безконтактен метод..........
При органична материя за високите честоти не се нарича резонанс, а вихрови токове на Фуко. Безконтактен, но нагледен пример: Слагаме пилето в микровълновата фурна, трансформатора подава на магнетрона ток, в него се поражда променлив ток (с много голяма честота), в клетките на пилето се индуцират т.н. вихрови токове на Фуко и пилето е опечено... или по-скоро има вкус на опърлено, защото клетките по-скоро са прогорени, отколкото опечени. Така действа ВЧ-то.
За НЧ ток става така - той кара кръвта да се движи в различни посоки с честота, която и 50 херца да е, пак е висока и...... докато издържи сърцето!!! Бе упоменато и за нервите нещо... По твоята логика нашите медицински сестри от Либия трябва да са се върнали яко "ваксинирани".
npn написа: Само при безконтактния с една едничка цел, ДА СЕ ПОЛУЧАТ ЛЪЧИ, А НЕ ВЪЛНИ, ПОНЕЖЕ ВЪЛНИТЕ НЕ ДЕЙСТВАТ МЕХАНИЧЕСКИ
Не е прецизирано това изречение, за да има точен коментар. Ако гадаем - вълните (породени от променлив ток вероятно) не действали механическиии.... к'о п'раим ся? Ако вълните не действат механически - де го механичния променливотоков резонанс?!?
npn написа: Витане запомни думата ''МЕХАНИЧЕСКИ'' и помисли над нея!!!!
Запомних, помислих и измислих

Аналогия със/без бацил: Като трябва да се сцепи една диня потопена във вода (все едно в бацил в кръвта на човека), не я клатиш напред-назад (променливотоково) защото няма да я сцепиш изобщо. Ако я удряш еднопосочно (еднополярни импулси) както трябва ще я сцепиш дори и във водата, която поема част от енергията на всякакви механични въздействия.
Ако не вярваш - хвърли диня във вода и почвай да я "вибрираш" или удряш, но с еднаква приложена сила... и виж от какво се цепи.
Механичната сила на удара F = m*a = m*(dV/dt). Трябва да се удря по-бързо за по-голяма механична сила. При една и съща маса, колкото по-голямо е dV/dt (изменението на скоростта на движението V с времето t), толкова и силата F, която разбива динята/бацила ще е по-голяма. Сила, която се променя във времето, приложена в еластична среда поражда трептения. А бързината на изменение на фактора, пораждащ трептението (електрическото напрежение) естествено е свързана с честотата.
Извод от 2 думи: еднополярно и високочестотно.
Да се греши е човешко, но наистина да оплескаш нещата ти е нужен компютър - нямаш идея колко си прав със своето мото "под черта".
@DidoBoy - с контактния официален Райф се стимулира само имунната система - това го твърдят хора, които много са работили по въпроса. Това вече го писах. Е, няма как - някой неща трябва да се повтарят папагалски по няколко пъти.