Това е радиото... Липсва му само игличката за грамофона - тя е от стандартните моно дето са в цилиндичен корпус. Има ръжда посредата на металния детайл под плата. Самия плат е идеален, само е леко зацапан на едно място - вижда се от снимките. Разлепен е фурнира на горния капак на едно място, и липсва едно малко парченце. Индикатора не бачка. Скъсана е и кордата за едната скала, като въртя на ръка отвътре се хващат станциите. УКВ-то си бачка напълно функционално, вчера слушах z-rock на 102,1мХц
Заменя се за българско лампово радио. Имам предложение за "Мелодия 10", само че е с кутия от "Симфония" и не ме устройва много... Ще изчакам 2-3 седмици да се появи нещо друго, ако не се появи - ще правя размяната...
Това радио "Radione", не може да е от 1936г. Най-вероятно е от 1939-1942г. Просто няма начин да е от 1936, тогава ползват други лампи, 11 серия започва да се използва след 1938г.
Относно проблема ти с крайната лампа ти препоръчвам да я замениш с 6П3С, само трябва да присадиш цокъла. Замяната е много добра и няма да имаш проблеми с работата на радиото.
Притежавам един апарат Ригонда 102 в почти отлично състояние - нужна му е профилактика и има 2 - 3 козметични дефекта които се набиват на очи. Ако някой желае да му служи още време съм съгласен да направим размяна за нещо или евентуална сума - стига да си го вземе от Пловдив(вече е тук). Ако има желаещи да го добавят към колекцията ще се радвам да го видя редом с други "антики" като него. Предложения отправяйте на ЛС.
Ако никой не го иска за колекция мисля да го направя на части. След като няма желаещи скоро ще стане едно прекрасно лакирано шкафче за майка, а частите в някой кашон!