колекционерство: стари радиоапарати

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
cecoEL34
има опит
има опит
Обратна връзка:

#46 Мнение от cecoEL34 »

Изображение

Така реших проблема за момента , но все още търся оригиналната EF9 и EM1 .
"Deep Purple" e стил на живот .

Anonymous

#47 Мнение от Anonymous »

Имам готов цолъл за такова решение, само ми трябва която и да е лампа от UCL серията. Ама ми се иска баш оригиналната...

Аватар
voltivo
чете
Обратна връзка:

#48 Мнение от voltivo »

Търся AL 4 и AF 3 за съживяването на един стар "KORTING".
http://www.postimage.org/image.php?v=aV2sVWji
http://www.postimage.org/image.php?v=aV2sWah9
http://www.postimage.org/image.php?v=aV2sVnoi
Последно промяна от voltivo на Съб Апр 19, 2008 8:32 am, променено общо 3 пъти.

Anonymous

#49 Мнение от Anonymous »

Имам за размяна VEF в почти идеално състояние -

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

Това е радиото... Липсва му само игличката за грамофона - тя е от стандартните моно дето са в цилиндичен корпус. Има ръжда посредата на металния детайл под плата. Самия плат е идеален, само е леко зацапан на едно място - вижда се от снимките. Разлепен е фурнира на горния капак на едно място, и липсва едно малко парченце. Индикатора не бачка. Скъсана е и кордата за едната скала, като въртя на ръка отвътре се хващат станциите. УКВ-то си бачка напълно функционално, вчера слушах z-rock на 102,1мХц :)

Заменя се за българско лампово радио. Имам предложение за "Мелодия 10", само че е с кутия от "Симфония" и не ме устройва много... Ще изчакам 2-3 седмици да се появи нещо друго, ако не се появи - ще правя размяната...

Аватар
diadoto
има опит
има опит
Обратна връзка:

и така отворихме отново темата...

#50 Мнение от diadoto »

скоро ми подариха поредното "ретро".това е "RADIONE"740Wстаро от 1936год. Австрийско.но крайната лампа EL11 я издирвам защото тази е издала "багажа"!

pepe

#51 Мнение от pepe »

Това радио "Radione", не може да е от 1936г. Най-вероятно е от 1939-1942г. Просто няма начин да е от 1936, тогава ползват други лампи, 11 серия започва да се използва след 1938г. :wink:

Относно проблема ти с крайната лампа ти препоръчвам да я замениш с 6П3С, само трябва да присадиш цокъла. Замяната е много добра и няма да имаш проблеми с работата на радиото. :D

vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

Ригонда 102

#52 Мнение от vankata_r »

Притежавам един апарат Ригонда 102 в почти отлично състояние - нужна му е профилактика и има 2 - 3 козметични дефекта които се набиват на очи. Ако някой желае да му служи още време съм съгласен да направим размяна за нещо или евентуална сума - стига да си го вземе от Пловдив(вече е тук). Ако има желаещи да го добавят към колекцията ще се радвам да го видя редом с други "антики" като него. Предложения отправяйте на ЛС.
Ако никой не го иска за колекция мисля да го направя на части.
След като няма желаещи скоро ще стане едно прекрасно лакирано шкафче за майка, а частите в някой кашон!

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”