Help за термини!

Съобщение
Автор
gps

#2 Мнение от gps »

ами буксите с щипки и с врътки които се монтират на тонколоните в един магазин ги титуловат "входен терминал"-звучи като летище или пристанище :D :D :D

gps

#4 Мнение от gps »

не се притеснявай да пишеш врътки и щипки-може да не е технически издържано но поне е ясно.за сравнение цитирам какво е според каталога на jamo "bass reflex" :отворена високоговорителна преграда в която задните вълни от честотния усилвател възникват посредством отваряне или bass reflex отвърстие което се превръща в честотно усилвателни характеристики .една коректно конструирана bass reflex преграда се характеризира с висока ефективност и/или по-дълбок бас от акустично окачена конструкция. някой да разбра нещо? 8O 8O :D :D

detronik

#6 Мнение от detronik »

Значи за тези които са плоска пластина и по-малък-кръгъл щифт(ако добре се сещам при по-старите усилватели се завъртат за 4/8 ома) навсякъде където съм пазарувал им казват "НЧ изходна двойка". Поне това е понятие разпространено сред техниците и продавачите.
Тези с врътките(пак по магазините) ги наричат винтови клеми, а тези с щипката са пружинни клеми. Както казва Загорка(и наистина не се шегува) на резба са и гнездата за банан-щекерите, но банан за колона??? не съм срещал и не бих ползвал.
Ами това е. От опита ми в пазаруването... Дано съм помогнал. :)

Аватар
100
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

100

#7 Мнение от 100 »

Таз "Н.Ч. изходна двойка" наистина има две включвания, но не за два импеданса, а при някои в едното положение се изключва вътрешния говорител (ако има такъв).

Аватар
JAVKA
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от JAVKA »

Neutric NL4
2 x 1/4" jack
XLR
А тези пък що за накрайници са?? 8O
JAVKATA®

audioman