Help за термини!
-
gps
-
gps
не се притеснявай да пишеш врътки и щипки-може да не е технически издържано но поне е ясно.за сравнение цитирам какво е според каталога на jamo "bass reflex" :отворена високоговорителна преграда в която задните вълни от честотния усилвател възникват посредством отваряне или bass reflex отвърстие което се превръща в честотно усилвателни характеристики .една коректно конструирана bass reflex преграда се характеризира с висока ефективност и/или по-дълбок бас от акустично окачена конструкция. някой да разбра нещо?

-
detronik
Значи за тези които са плоска пластина и по-малък-кръгъл щифт(ако добре се сещам при по-старите усилватели се завъртат за 4/8 ома) навсякъде където съм пазарувал им казват "НЧ изходна двойка". Поне това е понятие разпространено сред техниците и продавачите.
Тези с врътките(пак по магазините) ги наричат винтови клеми, а тези с щипката са пружинни клеми. Както казва Загорка(и наистина не се шегува) на резба са и гнездата за банан-щекерите, но банан за колона??? не съм срещал и не бих ползвал.
Ами това е. От опита ми в пазаруването... Дано съм помогнал.
Тези с врътките(пак по магазините) ги наричат винтови клеми, а тези с щипката са пружинни клеми. Както казва Загорка(и наистина не се шегува) на резба са и гнездата за банан-щекерите, но банан за колона??? не съм срещал и не бих ползвал.
Ами това е. От опита ми в пазаруването... Дано съм помогнал.
-
audioman