110V @ 60Hz? Струва ли си...?

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
Riptor

110V @ 60Hz? Струва ли си...?

#1 Мнение от Riptor »

Ресивър Сони, модела още не го знам, но ми казаха че тежи адски много. Въпроса е дали си струва мъкненето от САЩ, при положение че е на 110В/60Хз?

Мерси предварително!

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Rumen Zografov »

То дали ще носиш кашон или тоя "тежащ" ресийвър е все тая.Въпроса е дали свири,а това на така зададен въпрос,никой не може да ти отговори :wink:

П.П. А 110-те волта са ти най-малкия проблем :wink:
Изображение

D.Kolev

#3 Мнение от D.Kolev »

àáå ãîëÿì ïðîáëåì ñà ñè ùîòî òóê òðÿáâà äà ìó íàâèÿò íîâ çàõðàíâàù òðàô ñ òî÷íî îïðåäåëåíè ãàáàðèòè è íàïðåæåíèÿ êîåòî ùå ìó ñòðóâà ïîíå 60-70 ëåâà, à òîâà âåðîÿòíî å öåíàòà íà êîÿòî ùå êóïè öåëèÿ àìï îò òàì.

Аватар
jeronimo
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от jeronimo »

Баща ми донесе от САЩ сони(уредба ,2 колони и суб).В техномаркет и метро цената му бе около 500 кинта,а от САЩ излезе около 400 с направа на нов траф.Мислих си ,че изгодата е никаква ,но докато сменим трафа баща ми обиколи сервизите на сони и от там му казали,че нищо общо няма м/у това,което се предлага тука и в САЩ(в полза на щатите ест.).Колко е вярно не знам.
Така,че изгода от пари няма да видиш,но качеството е гарантирано.

п.п Ако ще слагаш нов траф гледай да ти го прави майстор,щото моя бучи като хладилник....

Аватар
batlubo
чете
Обратна връзка:

#5 Мнение от batlubo »

Че какъв е проблема да се използва предварителен трансформатор - 220/110V, с мощност покриваща тази на съответния уред (консумирана разбира се)? Даже системата ще работи по-добре... :lol:

D.Kolev

#6 Мнение от D.Kolev »

ùîòî ùå ìó òðÿáâà ïîëîâèí êèëîâàò, òðóäíî ùå íàìåðè òàêúâ, íÿìà äà ðàáîòè êàêòî ñå î÷àêâà îò íåãî è ùå ìó ñìúêíàò êîæàòà ñ öåíàòà :lol:

ìíîãî ñòå èíòåðåñíè.êàòî îòèäåòå òàì è ñå òîâàðèòå ñ åäíà êàìàðà áîêëóöè âñå åäíî òóê íÿìà òåõíèêà âòîðà óïîòðåáà è îíëàéí ìàãàçèíè 8)

à êúÔ ïåê å îòâúí
8) 8) 8)

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Nikolay Savov »

Я па на тия американци не им стига токЪт :pm :drinkers:

Аватар
batlubo
чете
Обратна връзка:

#8 Мнение от batlubo »

Половин киловатови трафове (500W или VA не са чак толкова много) се намират без проблеми в българските магазини. Цени между 40 и 55лв. И не виждам как един траф с точното натоварване и проектиран точно за тази цел няма да работи добре, та дори да е правен в Източен Китай :)

Иначе жегата си я бива - тук е 41⁰, ама по асфалти и бетони е страшно 8O

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Cvetomir »

Днес в Комет гледах стабилизатори, на които изходните напрежения са 220/110 V . 500W =45 лв, 1000W=50лв, 1500=60лв (не съм сигурен за точните цени, но мисля, че бяха в този порядък)
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.

Riptor

хм..

#10 Мнение от Riptor »

Не работи кучето! Иначе е ресивър 5.1 със сумати кинаджийски екстри, ДТС-и, долбита и т.н. Модела е ДСР-45нещо си, 5х100В, 0.7ТХД (така пише на лепенката). Като се включи - цъка и би трябвало да излезе звук, ама няма никой. Намира радио станции, грее си, не мирише на изгоряло, отварях го - няма следи от изгаряне.. То и затова сигурно е бил изхвърлен, но пък днес един негър ми подари ресивър "оптимус" даде ми и дистанционното без батерии (отзад пише че е правен за Рейдиошак) и 2 грамадни колони с 15" НЧ, някакъв особен средночестотен, мембраната му е някак си.. абе не потъва като се натисне, всеедно някой я държи, едната пищялка не работи :) Бас имам до небето, ама всчико друго липсва (както и време за слушане). Но явно не си струва мъкненето на нищо, дето е на ток освен ПЦ чаркове може би. Ако на някой му трябва нещо дребно от ресивъра сони - да свирка че го меткаме в коша :) Доколкото имам познания по електроника трябва да е с транзистори.

Anonymous

#11 Мнение от Anonymous »

Доколкото знам за 60 херца трафовете не са намотани като за 50, четох една книга където имаше таблици за навиване на трафове, при 50 Хц дават едни данни, при 60 - други. Общо взето навит за 60Хц траф пуснат на 50Хц ще вади по-ниски напрежения. И с това трябва да се съобразявате...

Anonymous

#13 Мнение от Anonymous »

При 60 херца имаш една индуктивност, при 50 - друга. Вземи за пример импулсните захранвания - 15-35кХц, много малък траф... колкото по-висока честота, толко по-малък траф. А разликата между 50 и 60 херца си е цели 20 процента...

Riptor

#15 Мнение от Riptor »

Въпроса ми е дали има нещо, което да си струва да изкормя от него, или да го заслвам (сърц ене ми дава кто го гледам какъв е лъскав и колко тежи)...
В БГ ел. магзините такъв е около 500лв (с гаранция и дистанционно..)

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”