Звукова карта и еквалаизер?

Съобщение
Автор
understyle

Звукова карта и еквалаизер?

#1 Мнение от understyle »

Здравейте 8)
От доста време търся начин да сложа софтуерен еквалаизер на звуковата ми карта с цел да си коригирам малко звука на колоните , обаче целия нет прерових не можах да намеря начин , затова моля за някакъв съвет по въпроса :roll:Значи намерих доста standalone еквалаизери и плугини но не ми вършат никаква работа , поради простата причина че на мен ми трябва EQ през което да минава целия саунд , всичко което се чува в windowsa , и чак тогава да излезе през колоните :DХардуерно лесно може да се плесне един еквалаизер на колоните ама софтуерно как ще стане ......pleasе help :cry: :cry:

Аватар
X.Tsvetkov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от X.Tsvetkov »

Аз пък те съветвам да не "пляскаш" никакви еквалайзери,ами да си вземеш такова нещо: http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... ht=usb+dac

Аватар
stj2000online
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от stj2000online »

Да беше написал поне каква ти е звуковата карта... :? За повечето има драйвери, които си имат еквалайзер към тях.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Звукова карта и еквалаизер?

#4 Мнение от Ivan Rachev »

understyle написа:Здравейте 8)
От доста време търся начин да сложа софтуерен еквалаизер на звуковата ми карта с цел да си коригирам малко звука на колоните , обаче целия нет прерових не можах да намеря начин , затова моля за някакъв съвет по въпроса :roll:Значи намерих доста standalone еквалаизери и плугини но не ми вършат никаква работа , поради простата причина че на мен ми трябва EQ през което да минава целия саунд , всичко което се чува в windowsa , и чак тогава да излезе през колоните :DХардуерно лесно може да се плесне един еквалаизер на колоните ама софтуерно как ще стане ......pleasе help :cry: :cry:
...страхувам се че не си за този форум.......опитай се да имаш система която ти харесва и няма нужда от корекция..пробвай тук www.bgaudioclub.org , успех
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

GTI_PoWeR

#5 Мнение от GTI_PoWeR »

Това няма да оправи нещата! След като ти е калава техниката или звуковата карта така едва ли ще си рериш проблема. Не се занимавай с никакви еквилайзери, а дори си забрани всичките по програмите и усилватела!

understyle

#6 Мнение от understyle »

Въпроса е да ми свири системата колкото се може по-точно , да изкарва всички честоти със еднаква сила (доколкото е възможно) , това искам да подобря в колоните си чрез софтуерно EQ .Да се опитам да ги докарам до честотните харектеристики на мониторните колони чрез спектронен анализ на звука които излиза от колоната и корекция със някакъв вид еквалаизер (който не мога да намеря :cry: )Това се опитвам да направя , явно няма да стане :roll:Сега както са колоните ми , украсяват прекалено много звука , а eq-то което ми е на звуковата карта е с прекалено малко бандове за да ги коригирам адекватно.

Boqn Nikolov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Boqn Nikolov »

OFF

Creative Sound Blaster X-Fi Elite Pro
Когато има толкова случайности, търси закономерност.

GTI_PoWeR

#8 Мнение от GTI_PoWeR »

А защо не кажиш от какво се състои цялата система и с каква звукова карта си?

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Miroslav Danov »

Щом искаш всичко от уиндоуса да минава, сякаш се каниш да смесваш или мастерираш :roll: Явно колоните или ампа, или и двете са за боклука.
Последно промяна от Miroslav Danov на Пон Юли 16, 2007 10:01 am, променено общо 1 път.

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Fenkiller »

understyle написа:Въпроса е да ми свири системата колкото се може по-точно , да изкарва всички честоти със еднаква сила (доколкото е възможно) , това искам да подобря в колоните си чрез софтуерно EQ .Да се опитам да ги докарам до честотните харектеристики на мониторните колони чрез спектронен анализ на звука които излиза от колоната и корекция със някакъв вид еквалаизер (който не мога да намеря :cry: )Това се опитвам да направя , явно няма да стане :roll:Сега както са колоните ми , украсяват прекалено много звука , а eq-то което ми е на звуковата карта е с прекалено малко бандове за да ги коригирам адекватно.
:lol: :lol: :lol:
Извини ме за искрения смях , но не се сдържах (нищо лично)!
Защо мислиш ,че с дълбоки честотни корекции ще накараш системата си да свири като мониторна такава?!?!?! Позволи ми силно да се усъмня в това ти начинание!
Успех все пак ,но гледай да се ориентираш към закупуване на нови компоненти ,така както описваш нещата оставам с впечатление, че имаш геймърски колонки...или греша?
:wink:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Публикувай отговор

Обратно към “Цифрово аудио”