Звучене на ОУ?
-
Evgenibgr
Звучене на ОУ?
Каква е разликата в звученето м/у OPA2134 и OPA2604
10х
10х
-
Evgenibgr
re
2134 определено има много детайл в средите и добър бас, високите не са натрапващи, динамиката е добра. Но нямам 2604 за да пробвам как звучи. Пробвах също така LM833 пълна скръб като динамика, сцена, детайл. С него звучи като евтина уредба all in one
- Simonov
- има известен опит

Re: Re
Искаш да кажеш ЦАП-аEvgenibgr написа:в едно ЦД: след CAP-a има 2 и на изхода на ЦД-то
Велински е прав. Като се замисли човек, че е възможно да се заменят няколкото десетки нискокачествени елемента, през които минава сигнала след ЦАП-а, само с един или два (вакуумни)...
Ако ще се ползват все пак операционки, все си мисля че ще е добре I/V-то и филтърната част да са с отделни чипове с отделни напрежения или поне филтрирани по отделно
-
Evgenibgr
Re
значи в ЦД-то има и лампи. След ЦАП-а има по два ОУ ОРА2134 после лампи ЕСС83 и след лампите по 1 транзисторче след тях още 1 ОРА2134 . Аз си мисля, не могат ли да се шунтурат (махнат) първите 2 ОУ с по един кондензатор?
до Velinski можеш ли да ми дадеш за проба 1 AD823 сложил съм цокли с позлатени контакти.
до Velinski можеш ли да ми дадеш за проба 1 AD823 сложил съм цокли с позлатени контакти.
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ами в един от плейърите ми има един чифт, но той се ползва.
Сега се сетих коя е твоята машина
ОУ не можеш да махаш просто така - те изпълняват определена функция. Тези които отговарят за преобразуването ток/волтаж можеш да ги замениш с един резистор (пасивно преобразуване) запоен директно на изходите на ЦАП-а към маса. Звукът ще се подобри с пъти, а схемата ще се опрости. Но трябва задължително да оставиш кондензатора между ЦАП-а и ламповия буфер за да блокираш постоянното напрежение от сигнала. Има и други по-хай-енд решения, но са свързани с пари, а по спомен на теб не ти се дават
Сега се сетих коя е твоята машина
ОУ не можеш да махаш просто така - те изпълняват определена функция. Тези които отговарят за преобразуването ток/волтаж можеш да ги замениш с един резистор (пасивно преобразуване) запоен директно на изходите на ЦАП-а към маса. Звукът ще се подобри с пъти, а схемата ще се опрости. Но трябва задължително да оставиш кондензатора между ЦАП-а и ламповия буфер за да блокираш постоянното напрежение от сигнала. Има и други по-хай-енд решения, но са свързани с пари, а по спомен на теб не ти се дават
-
Evgenibgr
re
абе за сега няма да махам нищо, само дето не ми се чака от farnel за доставка на AD823 
ако са на цокли твоите, може да пробваме. Аз примерно мога да дойда при теб със ЦД-то
А също така може да чуем и телефункените
ако са на цокли твоите, може да пробваме. Аз примерно мога да дойда при теб със ЦД-то
А също така може да чуем и телефункените
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: Re
Без да се обиждаш, но в този си вид, плейъра ти е абсолютна безмислица. След мод нещата ще се оправятEvgenibgr написа:значи в ЦД-то има и лампи. След ЦАП-а има по два ОУ ОРА2134 после лампи ЕСС83 и след лампите по 1 транзисторче след тях още 1 ОРА2134 . Аз си мисля, не могат ли да се шунтурат (махнат) първите 2 ОУ с по един кондензатор?
-
strativari
-
strativari
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: RE
Аспарух Желязков тел. 0887960009Evgenibgr написа:остава да намерим кой да направи мода...