ìåðñè

Може би аз нещо не схващам ама защо ти е тогава приемник CS84xx след като директно след 7210 (изолирайки 7220) по I2S шината можеш да закачиш 1541А ? Защо търсиш SPDIF приемник, като можеш да работиш направо с I2S?Fenkiller написа:... Вижда се и външния клок генератор с отделни изходи за 7210 и 7220.I2S шината ще взема директно от 7210 но още се колебая дали да сложа локални буфери на шасито или да разчитам на мултиплексора на горната платка?!?!? ...
Че тя и без това си беше закачена (TDA1541A-на снимката се вижда празния цокъл) , ако става въпрос за това и можеше нищо да не правя, а просто да си слушам плеъра така както си е.Ivan Mitev написа:Може би аз нещо не схващам ама защо ти е тогава приемник CS84xx след като директно след 7210 (изолирайки 7220) по I2S шината можеш да закачиш 1541А ? Защо търсиш SPDIF приемник, като можеш да работиш направо с I2S?Fenkiller написа:... Вижда се и външния клок генератор с отделни изходи за 7210 и 7220.I2S шината ще взема директно от 7210 но още се колебая дали да сложа локални буфери на шасито или да разчитам на мултиплексора на горната платка?!?!? ...
Защо смяташ че бройката части води до по голямо загряване???Аз дори разтоварвам оригиналния траф, като добавям три нови ,а повишавам консумацията нищожно спрямо това което е била.(транзистори не предвиждам никъде в схемата...Stanislav Bratanov написа:А охлаждането на плеъра как ще стане?
С толкова наблъскани части вътре-стабилизатори, транзистори и т.н. няма ли да загрява много?...
Ако си прочел по внимателно поста ми, ще забележиш че на схемата е само престабилизацията ,на всяка интегрална схема от частта ДАК и аналогова част, за всяко напрежение ще има ТЛ431 локален стабилизатор.Stanislav Bratanov написа:...И няма ли да е по-добре да сложиш транзисторен компенсационен или параметричен стабилизатор вместо тея готови чипове(не ги виждам какви са на схемата)...
Това с предавател на брум го чувам за пръв пътStanislav Bratanov написа: ...Имай също напредвид, че първите електролити след грецовете са като ''предаватели'' на брум-доста излъчват и индуцират шум в околоните елементи.
...
Не знаех, че наблъскването на части внася джитер?!?!?!Stanislav Bratanov написа: ...Имай също впредвид, че от толкова наблъскани части на едно място ще имаш доста внесен джитер от клока до дака...моят съвет е да си го направиш(целия ДАК с всичките му салтанати) в отделна кутия както си му е реда...
Целият ДАК с всичките му салтанати ще бъде на отделна платка, която не е на снимката...Stanislav Bratanov написа:...моят съвет е да си го направиш(целия ДАК с всичките му салтанати) в отделна кутия както си му е реда.
Хубавият опамп също се нуждае от хубаво стабилизирано захранване. И проблемът си остава същият. Освен това какво съдържа един непретенциозен шунт регулатор като TL431? Същият опамп и транзистор. А и вече има доста добри регулатори със собствен шум под 20nVStanislav Bratanov написа:За престабилизацията-колкото и да е добър един стабилизатор той внася шум.Според мен най-добрият вариант е хубав опамп+транзистор.
Кондерите "излъчват" само заради високо напрежение и особенност на вътрешната конструкция - филмовите и фолийните предимно, където метализацията/фолиото работи като антена. Електролитите не излъчват, особено при напрежения под 20V. Екраните на сигналните кондерите се слагат с друга цел - да предпазят сигнала от индукция на магнитни полета. Слагането на екрани на нисковолтови филтрови кондери е безсмислено според мен.Stanislav Bratanov написа:Ти добре имаш екран но предполагам се досещаш, че брумът разсейван от кондерите преди стабилизатора няма да ти пречат по другите платки заради екрана но ще индуктират гадости в стабилизатора и частите след него.Съветът ми е да си нямериш кондери с 3-то краче за замасяване на корпуса
Селектора на входовете както и всички ключове по схемите са галетни превключватели с позлатени контакти(разполагам с много добри такива с различни позиции и различен брой контакти!D.Kolev написа:как ще управляваш входовете
http://www.postimage.org/image.php?v=aVaIPr0
и мислил ли си да ги развържеш с pulse transformer
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта