Питам относно смяната на крайните транзистори на Quad405mk

Вместо да ги трием и губим безвъзвратно бисерите ще ги местим тук.
Съобщение
Автор
tdrome

Питам относно смяната на крайните транзистори на Quad405mk

#1 Мнение от tdrome »

Има ли възмoжност да се заменят крайните транзистори TIP142-TIP147 Darlington със полеви транзистори?

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Nikolay_Hristov »

Много играчка е, пък и няма смисъл..

tdrome

#3 Мнение от tdrome »

Гоня по-голяма мощт.

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nikolay_Hristov »

И каква мощност си подгонил? Толкова ли няма биполярни транзистори, които да те устройват като крайни? :roll:

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Fenkiller »

До колкото разбирам ще си правиш нов усилвател?!?!?!?
По добре запаралели повече транзистори (биполярни) и тя мощността ще дойде.
Само да вметна че и по високо захранване ще трябва най вероятно ,само с транзистори надали ще стане! Това че транзистора обезпечава голям ток не означава голяма мощност например със захранване +/-40V! Смятането го оставям за теб!
Успех все пак!
И ако случайно присадиш на Куада Дърт Инструктор полеви на изхода сподели схемата че тук има много съфорумци дето ще се зарадват на такова нововъведение :lol: !
:wink:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

GTI_PoWeR

#6 Мнение от GTI_PoWeR »

Ако е схемата Куад от Дърт Инструктор аз съм го правил с BDX66C/67C и го пуснах на +/-52V. Определно ще да е по добре от TIP142/147!

tdrome

#7 Мнение от tdrome »

Аз палнах моито стапало на +/- 46V,Струвамисе нещто хода на мамбраната е по-малък и по-бръз,незнам на какво се дължи това,същто така при ниски 4естоти се чува леко грачене-според мен прави така,че филтровите кондензатори са по 4700uF :lol: а не по 10000uF или се лъжа?
Нали не му пречи,че съм вързал една двуканална колона 2x100 4Ohm последователно във усилвателя.

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Dimitar Atanasov »

tdrome написа:Аз палнах моито стапало на +/- 46V,Струвамисе нещто хода на мамбраната е по-малък и по-бръз,незнам на какво се дължи това,същто така при ниски 4естоти се чува леко грачене-според мен прави така,че филтровите кондензатори са по 4700uF :lol: а не по 10000uF или се лъжа?
Нали не му пречи,че съм вързал една двуканална колона 2x100 4Ohm последователно във усилвателя.
Граченето не е от това
Това с колоната нещо не го схванах.

GTI_PoWeR

#9 Мнение от GTI_PoWeR »

tdrome написа:Аз палнах моито стапало на +/- 46V,Струвамисе нещто хода на мамбраната е по-малък и по-бръз,незнам на какво се дължи това,същто така при ниски 4естоти се чува леко грачене-според мен прави така,че филтровите кондензатори са по 4700uF :lol: а не по 10000uF или се лъжа?
Едва ли проблема ти е само в филтриращите кондензатори на захранването дори те сигорно са най малкото.Желателно е да сложиш поне по 10 000uF на рамо! Колко ти е мощен трафа и не разбрах за моно блок ли става въпрос?
Как точно си свързал тази "двуканална колона" последователно в усилватела? Или си ги свързал двете намотки паралелно и си получил 2ома или последователно и си получил 8ома??

tdrome

#10 Мнение от tdrome »

Трафа ми е +/-46v след изправяне,мощтноста е 350w,вързал сам говорителите в колоната последователно за да станат на 8Ohm за да мога да ги включа във усилвателя.

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Dimitar Atanasov »

Само да попитам.
Високоговорителите да не са за ниски и високи честоти

tdrome

#13 Мнение от tdrome »

Със ниски честоти са,без филтер.

tdrome

#15 Мнение от tdrome »

klana написа:
tdrome написа:Със ниски честоти са,без филтер.
Два нискочестотни по 4ом. или Я поясни не схванах
ДВА НИСКОЧЕСТОТНИ ГОВОРИТЕЛЯ ПО 4-OHM В ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ВРЪЗВАНЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЩО 8-OHM.ВСЕ ПАК УСИЛВАТЕЛЯ Е ЕДНОКАНАЛЕН!

Заключено

Обратно към “Бисери”