Питам относно смяната на крайните транзистори на Quad405mk
-
tdrome
Питам относно смяната на крайните транзистори на Quad405mk
Има ли възмoжност да се заменят крайните транзистори TIP142-TIP147 Darlington със полеви транзистори?
-
Nikolay_Hristov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Nikolay_Hristov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Fenkiller
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
До колкото разбирам ще си правиш нов усилвател?!?!?!?
По добре запаралели повече транзистори (биполярни) и тя мощността ще дойде.
Само да вметна че и по високо захранване ще трябва най вероятно ,само с транзистори надали ще стане! Това че транзистора обезпечава голям ток не означава голяма мощност например със захранване +/-40V! Смятането го оставям за теб!
Успех все пак!
И ако случайно присадиш на Куада Дърт Инструктор полеви на изхода сподели схемата че тук има много съфорумци дето ще се зарадват на такова нововъведение
!

По добре запаралели повече транзистори (биполярни) и тя мощността ще дойде.
Само да вметна че и по високо захранване ще трябва най вероятно ,само с транзистори надали ще стане! Това че транзистора обезпечава голям ток не означава голяма мощност например със захранване +/-40V! Смятането го оставям за теб!
Успех все пак!
И ако случайно присадиш на Куада Дърт Инструктор полеви на изхода сподели схемата че тук има много съфорумци дето ще се зарадват на такова нововъведение
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !
-
GTI_PoWeR
-
tdrome
Аз палнах моито стапало на +/- 46V,Струвамисе нещто хода на мамбраната е по-малък и по-бръз,незнам на какво се дължи това,същто така при ниски 4естоти се чува леко грачене-според мен прави така,че филтровите кондензатори са по 4700uF
а не по 10000uF или се лъжа?
Нали не му пречи,че съм вързал една двуканална колона 2x100 4Ohm последователно във усилвателя.
Нали не му пречи,че съм вързал една двуканална колона 2x100 4Ohm последователно във усилвателя.
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Граченето не е от товаtdrome написа:Аз палнах моито стапало на +/- 46V,Струвамисе нещто хода на мамбраната е по-малък и по-бръз,незнам на какво се дължи това,същто така при ниски 4естоти се чува леко грачене-според мен прави така,че филтровите кондензатори са по 4700uFа не по 10000uF или се лъжа?
Това с колоната нещо не го схванах.
-
GTI_PoWeR
Едва ли проблема ти е само в филтриращите кондензатори на захранването дори те сигорно са най малкото.Желателно е да сложиш поне по 10 000uF на рамо! Колко ти е мощен трафа и не разбрах за моно блок ли става въпрос?tdrome написа:Аз палнах моито стапало на +/- 46V,Струвамисе нещто хода на мамбраната е по-малък и по-бръз,незнам на какво се дължи това,същто така при ниски 4естоти се чува леко грачене-според мен прави така,че филтровите кондензатори са по 4700uFа не по 10000uF или се лъжа?
Как точно си свързал тази "двуканална колона" последователно в усилватела? Или си ги свързал двете намотки паралелно и си получил 2ома или последователно и си получил 8ома??
-
tdrome
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
tdrome