КD502 vs. 2N3055
-
Popov
КD502 vs. 2N3055
Момчета, бихте ли си казали мнението за тези двата транзистора. Доколкото знам са почти пълни аналози с разликата откъм Рс. Кой е по-сполучлив, по- се използва в практиката и изобщо какви са вашите наблюдения? Кой ще ме посъветвате да ползвам ?
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
2N3055 е транзистора - "товарното добитче" в електрониката, вече години наред. КД 502 на пактика е негов аналог. И двата транзистора са страшно нелинейни и крайно неподходящи за нискочестотни усилватели, освен ако не се използват разни "хитрости" от рода на А+Б и други. Единственото им предимство е ниската цена. Ако пишеш по-подробно за какво става дума можем да те насочим към нещо по подходящо.
-
Popov
- eek_the_cat
- чете и пита

- Обратна връзка:
Само внимавай с 2N3055 да не е от фалшивите- с много тънка основа- мисля че ги правеха в Румъния- много лесно горят- поне така съм чувал, аз ги заметих с KD- та в Студио- то.И аз щях да питам същото за заместването им в токоизправител, но ти си ме изпреварил
BTW видях за проблема с мястото в форума- трийте всичките ми теми без тая за звуковата карта, че съм на зор за нея
с уважение- eek_the_cat
BTW видях за проблема с мястото в форума- трийте всичките ми теми без тая за звуковата карта, че съм на зор за нея
с уважение- eek_the_cat
Aerials, in the sky
When you lose small mind
You free your life
When you lose small mind
You free your life
-
Popov
-
Popov