Нищо общо с музиката: Защо пилето пресече улицата? :)

Съобщение
Автор
bachelor
има опит
има опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от bachelor »

sith-cat написа:На мен ми е по-интересно дали я е пресякло по тривиалния начин, или на roll под гумите на автомобилите :?: :twisted: Както и дали е направило king-kong vault на (над) някоя кола, ааха да го сгази на пилешка пържола!! :D
възможо :D може и с даиврол да е било :lol: незнам не съм бил там... а дали е имало оградка :idea: една оградка по средата на пътя може да се прескочи примерно със твойто любимо слайд мънки :D ама като се замисля за размерите на пилето то и на паве може да е :D

D.Kolev

#17 Мнение от D.Kolev »

áàñè ì@ì@ò@ , êâè îãðàäè , êâè ïúòèùà

Изображение
Изображение

bachelor
има опит
има опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от bachelor »

:smt023 :smt117

Аватар
Jivko Jelev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Jivko Jelev »

Borislav Stankov написа:Онази вечер хапнахме печено пиленце с дъхави горски билки ммммммммммм, с картофено пюренце и запържен грах в масълце.
Трябва да се опита. Само ще изчакам пилето да пресече. :smt117 :)

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#20 Мнение от Simonov »

ОХ....
аз ядох вече, ама пак ще ида да хапна... :D :D :D
Изображение

Аватар
Jivko Jelev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от Jivko Jelev »

Довечера май ще има пилешко на масата. :P

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

:-D

#22 Мнение от Kiril Kirilov »

Господа,
(дотук виждам, че дамите не пишат) :-)

1.Темата не е кулинарна
2.Аз пък да ви кажа:
Не знаете колко губите или пък си вредите, като си вкарвате пилетата в стомасите :-)
(Уточнявам, че съм ги пробвал тези неща над 30 години усърдно)

Само казвате аргументирано и местим темата във FlameWars и там ви почвам :twisted: (Разбира се с намерението да ви убедя)

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Ivelin Braikov »

Тук ме заинтригува. Разкажи повече за стомаха... Аз от всичкото месо ям само от пиле и от риба, и сега като ми кажеш, че пилешкото е вредно, какво ще ям?! :?
What would you attempt to do if you know you could not fail?

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Borislav Uzunov »

Ivelin Braikov написа:Тук ме заинтригува. Разкажи повече за стомаха... Аз от всичкото месо ям само от пиле и от риба, и сега като ми кажеш, че пилешкото е вредно, какво ще ям?! :?
Сети се с какво хранят броилерите...
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Ivelin Braikov »

Е аз съм чувал какви ли не ужасяващи неща, ама ако взема да се замислям над тях, съвсем нищо няма да ям. Ни плодове, ни зеленчуци... нищо. :x

А с какво точно ги хранят? Ама наистина?
What would you attempt to do if you know you could not fail?

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Kiril Kirilov »

Ivelin Braikov написа:Тук ме заинтригува. Разкажи повече за стомаха... Аз от всичкото месо ям само от пиле и от риба, и сега като ми кажеш, че пилешкото е вредно, какво ще ям?! :?
Аз ям риба, но не бих казал, че не може съвсем без нея.
Все пак имало е относително дълги периоди, в които съм прекарвал дори без това.
Моите мотиви са относно съдържанието на биохимични еквиваленти на неща, които се случват в момента на получаването на така наречения продукт "месо". Но наистина темата ще стане флеймуор, затова не бих се впускал в подробности, освен, че мога да кажа, че е трудно обяснимо, без сам да си наложиш да извършиш един тежък експеримент:
Опитай да не ядеш месо за около 6 месеца, с рибата - също се опитвай да консумираш по-рядко. Засега не съм се лишил от всички други животински продукти като яйца, мляко и млечни продукти.
Когато успееш да устоиш на това сериозно предизвикателство, ще разбереш сам: защо повече не мога да ям месо :-)
Звучи като ерес или безумие, но това е най-истинското доказателсвто: Да намериш сам отговора на въпроса...
По-нататъшни аргументи бих употребявал, но наистина засега ми е трудно да убедя някого, осбено в текстов режим :-)
Но тук има един съфорумец, който е кулинарен експерт: gitsov1, с когото водихме този разговор и той, въпреки, че не е от въздържателите по отношение на темата с месото, веднага ме разбра за какво говоря и го подкрепи с личен опит от практиката си, което напълно потвърждава моите наблюдения като консуматор :-)
Някой може да се попита: Защо е всичко това?
Ами аз честно да си кажа го направих от любопитство и заради споделената в обикновен човешки разговор позиция, че неупотребата на месо дава като резултат много неща... едно от които е по-чувствителни сетива ;-)
(П.П. Поздрави на баннатите одитори на форума, занимаващи се с научнообосновано изливане на помия ) :finga:

D.Kolev

#27 Мнение от D.Kolev »

Êèðèëîâ, ðàçáèðàì òå , íî èìà ïðåêàëåíî ìíîãî ÿñòèÿ êîèòî ñå ïðèãîòâÿò ñ ìåñî , çàäà ãî ñïèðàì :wink:

âåðîÿòíî ãîâîðèø çà îòäåëÿíåòî íà õîðìîíè ïðè ñòðåñà êîãàòî :smt063 æèâîòíîòî. ñïîðåä ìåí æèâàêà è òåæêèòå ìåòàëè â ìîðñêàòà ðèáà ñà ïî-îïàñíè.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#28 Мнение от Simonov »

А бе тя и рибата Фугу е супер отровна, ама е най големия деликатес на планетата и най-скъпото ястие което може да си позволи човек ;)
А сега де ;)

Според мен в природата на човека е да яде както месо, така и всякакви други "дарове на природата". Месото е източник на важни хранителни елементи с висока хранителна стойност. Разбирасе не всяко месо е полезно. Тука ние (българите) сме в неблагоприятна позиция, имайки вредния навик да консумираме едвали не всяка част от животинския(дреболиии др. карантия) труп. Нещо което в други държави не се практикува. Пилешкото месо е със сравнително ниска хранителна стойност, но се усвоява много леснао от организма и не претоварва храносмилателната с-ма.
Честно казане не бих се лишил от местото само за да "изостря сетивата си" ;)
Изображение

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Ivan Rachev »

D.Kolev написа:Кирилов, разбирам те , но има прекалено много ястия които се приготвят с месо , зада го спирам :wink:

вероятно говориш за отделянето на хормони при стреса когато :smt063 животното. според мен живака и тежките метали в морската риба са по-опасни.
...говори за това че когато се яде месо , стомаха става гробище за мърша...уви аз също още ям месо :(
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

D.Kolev

#30 Мнение от D.Kolev »

Kiril Kirilov написа:Àìè àç ÷åñòíî äà ñè êàæà ãî íàïðàâèõ îò ëþáîïèòñòâî è çàðàäè ñïîäåëåíàòà â îáèêíîâåí ÷îâåøêè ðàçãîâîð ïîçèöèÿ, ÷å íåóïîòðåáàòà íà ìåñî äàâà êàòî ðåçóëòàò ìíîãî íåùà... åäíî îò êîèòî å ïî-÷óâñòâèòåëíè ñåòèâà ;-)
à òîâà èçîñòðÿíå íà ñåòèâàòà íå å ëè õèùíè÷åñêàòà ÷àñò â òåá, òúðñåùà íåùî æèâî çà õàïâàíå :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”