възможоsith-cat написа:На мен ми е по-интересно дали я е пресякло по тривиалния начин, или на roll под гумите на автомобилите![]()
Както и дали е направило king-kong vault на (над) някоя кола, ааха да го сгази на пилешка пържола!!
Нищо общо с музиката: Защо пилето пресече улицата? :)
-
bachelor
- има опит

- Обратна връзка:
- Jivko Jelev
- има известен опит

- Обратна връзка:
- Jivko Jelev
- има известен опит

- Обратна връзка:
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
:-D
Господа,
(дотук виждам, че дамите не пишат)
1.Темата не е кулинарна
2.Аз пък да ви кажа:
Не знаете колко губите или пък си вредите, като си вкарвате пилетата в стомасите
(Уточнявам, че съм ги пробвал тези неща над 30 години усърдно)
Само казвате аргументирано и местим темата във FlameWars и там ви почвам
(Разбира се с намерението да ви убедя)
(дотук виждам, че дамите не пишат)
1.Темата не е кулинарна
2.Аз пък да ви кажа:
Не знаете колко губите или пък си вредите, като си вкарвате пилетата в стомасите
(Уточнявам, че съм ги пробвал тези неща над 30 години усърдно)
Само казвате аргументирано и местим темата във FlameWars и там ви почвам
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Аз ям риба, но не бих казал, че не може съвсем без нея.Ivelin Braikov написа:Тук ме заинтригува. Разкажи повече за стомаха... Аз от всичкото месо ям само от пиле и от риба, и сега като ми кажеш, че пилешкото е вредно, какво ще ям?!
Все пак имало е относително дълги периоди, в които съм прекарвал дори без това.
Моите мотиви са относно съдържанието на биохимични еквиваленти на неща, които се случват в момента на получаването на така наречения продукт "месо". Но наистина темата ще стане флеймуор, затова не бих се впускал в подробности, освен, че мога да кажа, че е трудно обяснимо, без сам да си наложиш да извършиш един тежък експеримент:
Опитай да не ядеш месо за около 6 месеца, с рибата - също се опитвай да консумираш по-рядко. Засега не съм се лишил от всички други животински продукти като яйца, мляко и млечни продукти.
Когато успееш да устоиш на това сериозно предизвикателство, ще разбереш сам: защо повече не мога да ям месо
Звучи като ерес или безумие, но това е най-истинското доказателсвто: Да намериш сам отговора на въпроса...
По-нататъшни аргументи бих употребявал, но наистина засега ми е трудно да убедя някого, осбено в текстов режим
Но тук има един съфорумец, който е кулинарен експерт: gitsov1, с когото водихме този разговор и той, въпреки, че не е от въздържателите по отношение на темата с месото, веднага ме разбра за какво говоря и го подкрепи с личен опит от практиката си, което напълно потвърждава моите наблюдения като консуматор
Някой може да се попита: Защо е всичко това?
Ами аз честно да си кажа го направих от любопитство и заради споделената в обикновен човешки разговор позиция, че неупотребата на месо дава като резултат много неща... едно от които е по-чувствителни сетива
(П.П. Поздрави на баннатите одитори на форума, занимаващи се с научнообосновано изливане на помия )
-
D.Kolev
- Simonov
- има известен опит

А бе тя и рибата Фугу е супер отровна, ама е най големия деликатес на планетата и най-скъпото ястие което може да си позволи човек 
А сега де
Според мен в природата на човека е да яде както месо, така и всякакви други "дарове на природата". Месото е източник на важни хранителни елементи с висока хранителна стойност. Разбирасе не всяко месо е полезно. Тука ние (българите) сме в неблагоприятна позиция, имайки вредния навик да консумираме едвали не всяка част от животинския(дреболиии др. карантия) труп. Нещо което в други държави не се практикува. Пилешкото месо е със сравнително ниска хранителна стойност, но се усвоява много леснао от организма и не претоварва храносмилателната с-ма.
Честно казане не бих се лишил от местото само за да "изостря сетивата си"
А сега де
Според мен в природата на човека е да яде както месо, така и всякакви други "дарове на природата". Месото е източник на важни хранителни елементи с висока хранителна стойност. Разбирасе не всяко месо е полезно. Тука ние (българите) сме в неблагоприятна позиция, имайки вредния навик да консумираме едвали не всяка част от животинския(дреболиии др. карантия) труп. Нещо което в други държави не се практикува. Пилешкото месо е със сравнително ниска хранителна стойност, но се усвоява много леснао от организма и не претоварва храносмилателната с-ма.
Честно казане не бих се лишил от местото само за да "изостря сетивата си"
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
...говори за това че когато се яде месо , стомаха става гробище за мърша...уви аз също още ям месоD.Kolev написа:Кирилов, разбирам те , но има прекалено много ястия които се приготвят с месо , зада го спирам![]()
вероятно говориш за отделянето на хормони при стреса когатоживотното. според мен живака и тежките метали в морската риба са по-опасни.
-
D.Kolev
à òîâà èçîñòðÿíå íà ñåòèâàòà íå å ëè õèùíè÷åñêàòà ÷àñò â òåá, òúðñåùà íåùî æèâî çà õàïâàíåKiril Kirilov написа:Àìè àç ÷åñòíî äà ñè êàæà ãî íàïðàâèõ îò ëþáîïèòñòâî è çàðàäè ñïîäåëåíàòà â îáèêíîâåí ÷îâåøêè ðàçãîâîð ïîçèöèÿ, ÷å íåóïîòðåáàòà íà ìåñî äàâà êàòî ðåçóëòàò ìíîãî íåùà... åäíî îò êîèòî å ïî-÷óâñòâèòåëíè ñåòèâà![]()