Последвах съвета ви и си послушах малко със слушалки без корекции. Честно казано - звучи ми малко необичайно като не е разкрасено. Но щом ще ставам хайфист - няма как

Слушалките ми са SONY MDR-CD480. Знам че не са висок клас, но бяха най-доброто в Техномаркет. Остава вие да кажете дали с тях може да се получи някаква свястна звукова картина от Hi-Fi гледна точка.
Riptor, ще го направя това, но...
първо нямам луузлес музики. Същото ли ще е ако конвертирам МP3 във WMA лузлес?
Второ: не знам колко бита ми е CD плеъра, но се сещам, че от картата ще имам за слушалките преобразуване от 24 бита в аналогов сигнал. Така ще е и при CD плеъра, но няма да е от 24 бита. Това няма ли да даде вече някакви разлики?
D.Kolev, приятелю недей така, животът си е хубаво нещо
Наистина, както казах - с новата карта усещам намалени потребности от корекции, но имам малко поизкривена от предни пипвания музика, така че сигурно пак ще правя за да върна нещата в по-нормален вид.
А иначе софтуера към картата предлага много варианти за корекции, така че EQ не ми трябва
Ако имаше някъде платени курсове за Hi-Fi обучение и култура - веднага щях да се запиша. С демонстрации на саунда на различни High End системи, разликите, приликите, плюсове, минуси - все такива полезни неща....