Digital to Analog Convertor Modules

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Ivo_Hristev »

me too

audioman

Платки

#17 Мнение от audioman »

Първото, което ще поръчам, е модули за захранване и DAC s AD1852 i takyw s AD1955/AD1853 - общо 3 платки. Захранващия модул ми отнема много време за да стане едностранен, и пак остават жици за после. Да го направя ли двустранен???
1853/1955 обединения модул /така го бях замислил, като по-универсална платка/ май е по-добре да стане на 2 платки :wink: Кой с какво иска да екпериментира??? 1852 модулът ще съдържа в себе си и малка аналогова част като "евтин ЦАП" и така ще е много подходящ за бюджетни решения / ъпгрейди на Плеъри и др.
Очаквам крайните цени на платките да излязат горе-долу:
Захранване : 10-18 лВ.
1852 модул : 18-30 лВ.
1853 модул : 22-36 лВ.
За по-нататък Входен приемник : 25-38 лВ,
Аналогова платка : 15 - 60 лВ
Цените ще варират в зависимост от броя платки. Другата седмица ще искам от вас колеги сигурни заявки за това кой кои платки ще иска, поне от първите 3. Мисля сряда -четвъртък да ги поръчам :lol: До тогава трябва да съм готов с проектите, след това Змей ще има платформа за софтуера и аз-за ток-напрежение преобр.
Поздрави

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Ivo_Hristev »

На кой продукт проектираш платките? Като гледам по-горе май е Protel. Ако искаш дай и на нас да опроводяваме нещо.
Кажи ми приблизителният размер на захранването например за да ти кажа колко ще вземат платкаджиите с които аз работя. Имай предвид че цената ще е без бял печат....
Мисля че идеята за обединяването на двата модула е добра!

audioman

Платки

#19 Мнение от audioman »

На захранването размерът е нещо като 80 на 100 мм, а на 1853/1955 модулът е 90 на 90мм - двата ВЕЧЕ СА ГОТОВИ и мисля другата седмица да ги поръчам. ЦАП модулът е нагъчкан с чаркове до козирката, дори не остана място за сервизния печат на компонентите, ама съм уплътнил и надписите някак си. На платката ЦАП има 4 регулатора на напрежение, 2 ЦАП чипа, Тактов осцилатор с нисък джитер и Ресет схема. За 1 кв. дм. цената е 6-9 лв, ама като се разпределят и 5-те шаблона и разни фири и др. цената отива поне на 15-20 кинта реално, затова давам толеранс. Захранването е едностранно.
Белият печат е необходим, иначе не знам как ще се оправите с монтажа на компонентите после.

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от oceanman »

И аз съм вътре...Включвайте ме в най-добрите решения...

audioman

PCB AD1852

#21 Мнение от audioman »

Като гледам как вървят нещата, АД1852 модулът също ще е готов до 2-3 дни. Мисля да ги поръчвам заедно. Владимир, ти си за 1853/1955 доколкото разбирам?? АД1852 се води по-некачествен, но е доста по-прост като конструкция. Демон, Змей и Кирилов /и Загорка може би/ - вие кои ЦАП искате да конструирате???

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от oceanman »

Да,Калояне,1853/55 но нека и другите да кажат...да видим имаме ли кворум...

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от oceanman »

И е хубаво да те спонсорираме.... :wink:

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Версии

#24 Мнение от Kiril Kirilov »

Можем ли да видим схемите на 2-та варианта на ЦАП-ове?

Zmej

#25 Мнение от Zmej »

Принципно искам токов изход въпреки врътнята с I2V дискретния конвертор, значи 1853...

audioman

Схеми

#26 Мнение от audioman »

Схемите може да се видят, естествено, само че аз в момента нямам никаква възможност да ги кача тук. Може да се видим на живо и да ви ги покажа, или да дам файлове на змея и той да ги качи или нещо такова.... По по-прецизните ми сметки цените трябва да бъдат така:
Захранване около 8лв.
ЦАП модули - по 14 лв. /който и да е/
Ако се наложи доплащане накрая, ще ви информирам, надявам се няма да е голямо, първоначално мисля, че парите ще стигнат, дори ако има ДДС.

Zmej

#27 Мнение от Zmej »

Mдааа, след като си поговорихме в неделя и след малко 'отлежаване', дизайнерът в мен вижда нещата така:
Изображение

Общо 3 бутона и 5 светодиода на инчов грид.
От дистанционно според мен няма смисъл, не е много зор да се направи устройството само да си се включва при сигнал на входа (даже да си познава на кой вход има сигнал), ако сигнал има на повече от един вход - по приоритет. Входната платка не е готова, така че мисля, че това няма да е проблем да се направи.

Друго - мисля, че алуминиев (или друг сребрист) панел ще се върже много по-добре с целия дизайн на устройството, особено ако слагаме (както мисля) 'кристални' светодиоди.

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#28 Мнение от oceanman »

На мен ми харесва...Но дали 44 мм. са достатъчни,нали говорихме за 88...Доколкото виждам диодите за входовете са сини,а муте-то червено...А какво ще кажеш да изнесем копчето за включване вдясно...Или в ляво......При мен е вдясно...обратно на общоприетото...По-ергономично е.Аз също съм по-навит на тежък алуминиев панел....

D.Kolev

#29 Мнение от D.Kolev »

a 4ekmedjeto i butonite za ypravlenie ymi6leno li si gi propusnal.
butona "ON" , ne e li po-dobre da e razpolojen v lqvo .

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#30 Мнение от oceanman »

За дистанционното-само ако се навием всички...Иначе можем и без него...на мен ми е все едно сега...А като позастарея.. :wink: За "Рower-a" и на мен ми се иска да е по-далечко от операционните бутони и диоди...Но не е беда...Зависи как ще искаме Всички...Чакаме мнения...И ако можем да се вместим в 44 мм. аз нямам нищо против...И ламарината на горния капак да не е слабичка...

Публикувай отговор

Обратно към “Цифрово аудио”