Digital to Analog Convertor Modules
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Платки
Първото, което ще поръчам, е модули за захранване и DAC s AD1852 i takyw s AD1955/AD1853 - общо 3 платки. Захранващия модул ми отнема много време за да стане едностранен, и пак остават жици за после. Да го направя ли двустранен???
1853/1955 обединения модул /така го бях замислил, като по-универсална платка/ май е по-добре да стане на 2 платки
Кой с какво иска да екпериментира??? 1852 модулът ще съдържа в себе си и малка аналогова част като "евтин ЦАП" и така ще е много подходящ за бюджетни решения / ъпгрейди на Плеъри и др.
Очаквам крайните цени на платките да излязат горе-долу:
Захранване : 10-18 лВ.
1852 модул : 18-30 лВ.
1853 модул : 22-36 лВ.
За по-нататък Входен приемник : 25-38 лВ,
Аналогова платка : 15 - 60 лВ
Цените ще варират в зависимост от броя платки. Другата седмица ще искам от вас колеги сигурни заявки за това кой кои платки ще иска, поне от първите 3. Мисля сряда -четвъртък да ги поръчам
До тогава трябва да съм готов с проектите, след това Змей ще има платформа за софтуера и аз-за ток-напрежение преобр.
Поздрави
1853/1955 обединения модул /така го бях замислил, като по-универсална платка/ май е по-добре да стане на 2 платки

Очаквам крайните цени на платките да излязат горе-долу:
Захранване : 10-18 лВ.
1852 модул : 18-30 лВ.
1853 модул : 22-36 лВ.
За по-нататък Входен приемник : 25-38 лВ,
Аналогова платка : 15 - 60 лВ
Цените ще варират в зависимост от броя платки. Другата седмица ще искам от вас колеги сигурни заявки за това кой кои платки ще иска, поне от първите 3. Мисля сряда -четвъртък да ги поръчам

Поздрави
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
На кой продукт проектираш платките? Като гледам по-горе май е Protel. Ако искаш дай и на нас да опроводяваме нещо.
Кажи ми приблизителният размер на захранването например за да ти кажа колко ще вземат платкаджиите с които аз работя. Имай предвид че цената ще е без бял печат....
Мисля че идеята за обединяването на двата модула е добра!
Кажи ми приблизителният размер на захранването например за да ти кажа колко ще вземат платкаджиите с които аз работя. Имай предвид че цената ще е без бял печат....
Мисля че идеята за обединяването на двата модула е добра!
Платки
На захранването размерът е нещо като 80 на 100 мм, а на 1853/1955 модулът е 90 на 90мм - двата ВЕЧЕ СА ГОТОВИ и мисля другата седмица да ги поръчам. ЦАП модулът е нагъчкан с чаркове до козирката, дори не остана място за сервизния печат на компонентите, ама съм уплътнил и надписите някак си. На платката ЦАП има 4 регулатора на напрежение, 2 ЦАП чипа, Тактов осцилатор с нисък джитер и Ресет схема. За 1 кв. дм. цената е 6-9 лв, ама като се разпределят и 5-те шаблона и разни фири и др. цената отива поне на 15-20 кинта реално, затова давам толеранс. Захранването е едностранно.
Белият печат е необходим, иначе не знам как ще се оправите с монтажа на компонентите после.
Белият печат е необходим, иначе не знам как ще се оправите с монтажа на компонентите после.
PCB AD1852
Като гледам как вървят нещата, АД1852 модулът също ще е готов до 2-3 дни. Мисля да ги поръчвам заедно. Владимир, ти си за 1853/1955 доколкото разбирам?? АД1852 се води по-некачествен, но е доста по-прост като конструкция. Демон, Змей и Кирилов /и Загорка може би/ - вие кои ЦАП искате да конструирате???
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Версии
Можем ли да видим схемите на 2-та варианта на ЦАП-ове?
Схеми
Схемите може да се видят, естествено, само че аз в момента нямам никаква възможност да ги кача тук. Може да се видим на живо и да ви ги покажа, или да дам файлове на змея и той да ги качи или нещо такова.... По по-прецизните ми сметки цените трябва да бъдат така:
Захранване около 8лв.
ЦАП модули - по 14 лв. /който и да е/
Ако се наложи доплащане накрая, ще ви информирам, надявам се няма да е голямо, първоначално мисля, че парите ще стигнат, дори ако има ДДС.
Захранване около 8лв.
ЦАП модули - по 14 лв. /който и да е/
Ако се наложи доплащане накрая, ще ви информирам, надявам се няма да е голямо, първоначално мисля, че парите ще стигнат, дори ако има ДДС.
Mдааа, след като си поговорихме в неделя и след малко 'отлежаване', дизайнерът в мен вижда нещата така:

Общо 3 бутона и 5 светодиода на инчов грид.
От дистанционно според мен няма смисъл, не е много зор да се направи устройството само да си се включва при сигнал на входа (даже да си познава на кой вход има сигнал), ако сигнал има на повече от един вход - по приоритет. Входната платка не е готова, така че мисля, че това няма да е проблем да се направи.
Друго - мисля, че алуминиев (или друг сребрист) панел ще се върже много по-добре с целия дизайн на устройството, особено ако слагаме (както мисля) 'кристални' светодиоди.

Общо 3 бутона и 5 светодиода на инчов грид.
От дистанционно според мен няма смисъл, не е много зор да се направи устройството само да си се включва при сигнал на входа (даже да си познава на кой вход има сигнал), ако сигнал има на повече от един вход - по приоритет. Входната платка не е готова, така че мисля, че това няма да е проблем да се направи.
Друго - мисля, че алуминиев (или друг сребрист) панел ще се върже много по-добре с целия дизайн на устройството, особено ако слагаме (както мисля) 'кристални' светодиоди.
- oceanman
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
На мен ми харесва...Но дали 44 мм. са достатъчни,нали говорихме за 88...Доколкото виждам диодите за входовете са сини,а муте-то червено...А какво ще кажеш да изнесем копчето за включване вдясно...Или в ляво......При мен е вдясно...обратно на общоприетото...По-ергономично е.Аз също съм по-навит на тежък алуминиев панел....
- oceanman
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
За дистанционното-само ако се навием всички...Иначе можем и без него...на мен ми е все едно сега...А като позастарея..
За "Рower-a" и на мен ми се иска да е по-далечко от операционните бутони и диоди...Но не е беда...Зависи как ще искаме Всички...Чакаме мнения...И ако можем да се вместим в 44 мм. аз нямам нищо против...И ламарината на горния капак да не е слабичка...