Конкретно искам да използвам подобен софтуер за прослушване на говорители, но принципно ако има такъв може да се използва за всевъзможни експерименти с филтри за многолентови системи без да се налага изработвате филтъра предварително.
Софтуерни филтри ???
-
mitaka
- има опит

- Обратна връзка:
Софтуерни филтри ???
От доста време в главата ми се върти една идея
, за която обаче е необходим специализиран софтуер. Става въпрос за софтуер който при задаване на определени парамтетри (характиристики на говорителя или параметрите на филтъра) да обработи стандартен аудио файл по такъв начин при което изходния файл да е все едно третиран с истински филтър.
Конкретно искам да използвам подобен софтуер за прослушване на говорители, но принципно ако има такъв може да се използва за всевъзможни експерименти с филтри за многолентови системи без да се налага изработвате филтъра предварително.
Последно промяна от mitaka на Чет Дек 14, 2006 8:18 pm, променено общо 2 пъти.
Малко са тези, които знаят колко много е необходимо да се знае, за да се осъзнае колко малко знаем ....
-
sigkill
-
mitaka
- има опит

- Обратна връзка:
Мдааа...принципно правилно ми следиш мисълта ...само че идеята ми е всичко да свири в реално време ...2-та (или 3-те) филтрирани файла се записват в 6 канален DTS-формат например ...и се пускат през много канална аудио карта (стандартен DVD плеър също върши работа) ...всеки канал минава през едно DoGC стъпалце и направo в говорителя. Мисля, че по тази схема могат (ако разбира се намерят подхдящи софтуерни филтри) да се правят доста интерсни експерименти и като цяло да се оптимизра звука на озвучителните тела.sigkill написа:няма да зависи толковаидеята на митака е да се раздели wav файл предварително на няколко отфилтрирани файла , не в реално време.
Малко са тези, които знаят колко много е необходимо да се знае, за да се осъзнае колко малко знаем ....
-
boris_valkov
- има известен опит

- Обратна връзка:
- Evelina Milusheva
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
guitman
- има опит

- Обратна връзка:
mitaka, това за което говориш може да се направи със някакъв VST плъгин за който ще ти трябва карта със ASIO драйвер. Ако картата ти няма ASIO, можеш да си свалиш от тук http://www.asio4all.com/. Ако държиш на качеството е за предпечитане картата ти да ИМА ASIO, това означава от SB AUDIGY нагоре. За VST плъгина който ти трябва не знам още но ще потърся.
Подобни неща но с друго приложение, са програмите "guitar rig", "amplitube", "revalver" и други.
Подобни неща но с друго приложение, са програмите "guitar rig", "amplitube", "revalver" и други.