Интересен нов широколентов 8" драйвер

Съобщение
Автор
Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Интересен нов широколентов 8" драйвер

#1 Мнение от Teodor Gugulanoff »

omnes audio L8.
Интересен нов аудиофилски широколентов 8" драйвер.
Made in Germany - BPA (Blue Planet Acoustic)

96 dB/W/m, хартиена шпула, Mms 9.2 g, Fs 95 Hz, Qes 1.2-1.3, Qms 7.2-6.2
Изображение

Конкурент на B200, може би ... цена в ЕС - 70 EUR както за базовия модел L8, така и за модификацията L8spec (97 dB/W/m.)

T/S характеристики и АЧХ (.pdf)
Изображение

D.Kolev

#2 Мнение от D.Kolev »

êàòî ìó ãëåäàì äàííèòå ñúì ëåêî ðåçåðâèðàí , íî ïúðâî òðÿáâà äà ñå ÷óå.
èíà÷å íà õàðòèÿ 100õö-9êõç

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#3 Мнение от Simonov »

Доста пъти съм забелязвал този драйвер ровейки по каталога на Spectrumaudio. Малко ме притеснява честотнива обхват откъм високата му страна ;) Ще бъде интересно да се чуе как звучи. Високит Qts е другото което ме притеснява. Доколко този драйвер ще е подходящ за хорни :?: :roll:
Изображение

ND

#4 Мнение от ND »

А може би и конкурент на Мангер :D ... http://www.visaton.de/vb/showthread.php ... genumber=1

Аватар
SevenHertz
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#5 Мнение от SevenHertz »

Fs = 95Hz :? това да го считам ли като пречка?... И Qts - 0.9... Иначе АЧХ-то ми харесва (като изключим леките неравности по-нависоко).

според вас има ли потенциал?

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Nanko Rusev »

D.Kolev написа:като му гледам данните съм леко резервиран , но първо трябва да се чуе.
иначе на хартия 100хц-9кхз
?
Übertragungsbereich 100 Hz- 17 KHz
http://www.spectrumaudio.de/breit/omnes ... udioL8.pdf (от поста на Теодор)

Аз ли съм в грешка?

D.Kolev

#7 Мнение от D.Kolev »

íå ñè.
íå ìè õàðåñà ïðîïàäàíåòî íà 10êõç , à òàêà è òàêà ùå èìà âèñîêî÷åñòîòåí , çà êàêâî äà ñâèðè äî 17.

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Simonov написа:... Високит Qts е другото което ме притеснява. Доколко този драйвер ще е подходящ за хорни :?: :roll:
Sky is the limit :) Няма правила в тази игра, които не могат да бъдат заобикаляни, може би един ден ще разберем пряко за какво е най-подходящ и за какво още става. Високият Qms би трябвало да е повече притеснителен за приложение в BLH, отколкото високата /сравнително/ Fs.
Изображение

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от oceanman »

На мен най-ми е притеснителен високия Qts...
Иначе е къде-къде по равен от доста други именити говорители... Да, аз също обичам да усещам моите реални 30 херца и ще ми липсва доста от обхвата, но да не бързаме с изводите... Въпросния говорител трябва да се чуе и тогава да се преценява... Понякога написаното на хартия дава неверни резултати за практическите му възможности...

D.Kolev

#10 Мнение от D.Kolev »

oceanman написа: íî äà íå áúðçàìå ñ èçâîäèòå... Âúïðîñíèÿ ãîâîðèòåë òðÿáâà äà ñå ÷óå è òîãàâà äà ñå ïðåöåíÿâà... Ïîíÿêîãà íàïèñàíîòî íà õàðòèÿ äàâà íåâåðíè ðåçóëòàòè çà ïðàêòè÷åñêèòå ìó âúçìîæíîñòè...
:js :smt023

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Teodor Gugulanoff »

:D Една доста коментирана в Германия и по света BLH с драйвер имащ дори леко по-висок Qts

Изображение
Изображение

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Докато някой не се престраши и не купи този говорител, всички останали коментари могат да останат само в сферата на гадаенето.
АЧХ, която е дадена в PDF, изглежда много добре, но доколко съвпада с реалността, това е друг въпрос. Лично аз през последните години почти не съм срещал производител, който да не поукрасява нещата. За да не бъда голословен, препоръчвам да се разгледат говорителите в partsexpress, за които са дадени както данните и измерванията, направени от производителя, така и тези, направени с MLSSA от фирмата-продавач. В някои случаи, характеристиките се различават до такава степен, че може да се помисли, че става дума за друг говорител.
В слуичая за цена наполовина на B200 според мен може да се рискува....

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Rumen Suvandjiev написа:Докато някой не се престраши и не купи този говорител, всички останали ....
Да, разбира се, абсолютно си прав. Както и за равните АЧХ-та :) ... повече ме притеснява като видя права линия отколкото леко начупена и даже гребеновидна :)
Изображение

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#14 Мнение от Dman »

На мен ми харесва конструктивното изпълнение.Относно равната ачх - ами ако тя е относително равна по оста в тесен лъч, а се губи баланса в страни - ами говорителя пак няма да свири.Предполагам поради тази причина не са публикувани измерванията на 30 и 60 градуса.
За тези които ще кажат веднага че АЧХ не е всичко, абсолютно сте прави! Затова някой да се решава и да го взима, и да каже после дали свири.
Успех!

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”