Доста пъти съм забелязвал този драйвер ровейки по каталога на Spectrumaudio. Малко ме притеснява честотнива обхват откъм високата му страна Ще бъде интересно да се чуе как звучи. Високит Qts е другото което ме притеснява. Доколко този драйвер ще е подходящ за хорни
Simonov написа:... Високит Qts е другото което ме притеснява. Доколко този драйвер ще е подходящ за хорни
Sky is the limit Няма правила в тази игра, които не могат да бъдат заобикаляни, може би един ден ще разберем пряко за какво е най-подходящ и за какво още става. Високият Qms би трябвало да е повече притеснителен за приложение в BLH, отколкото високата /сравнително/ Fs.
На мен най-ми е притеснителен високия Qts...
Иначе е къде-къде по равен от доста други именити говорители... Да, аз също обичам да усещам моите реални 30 херца и ще ми липсва доста от обхвата, но да не бързаме с изводите... Въпросния говорител трябва да се чуе и тогава да се преценява... Понякога написаното на хартия дава неверни резултати за практическите му възможности...
Докато някой не се престраши и не купи този говорител, всички останали коментари могат да останат само в сферата на гадаенето.
АЧХ, която е дадена в PDF, изглежда много добре, но доколко съвпада с реалността, това е друг въпрос. Лично аз през последните години почти не съм срещал производител, който да не поукрасява нещата. За да не бъда голословен, препоръчвам да се разгледат говорителите в partsexpress, за които са дадени както данните и измерванията, направени от производителя, така и тези, направени с MLSSA от фирмата-продавач. В някои случаи, характеристиките се различават до такава степен, че може да се помисли, че става дума за друг говорител.
В слуичая за цена наполовина на B200 според мен може да се рискува....
Rumen Suvandjiev написа:Докато някой не се престраши и не купи този говорител, всички останали ....
Да, разбира се, абсолютно си прав. Както и за равните АЧХ-та ... повече ме притеснява като видя права линия отколкото леко начупена и даже гребеновидна
На мен ми харесва конструктивното изпълнение.Относно равната ачх - ами ако тя е относително равна по оста в тесен лъч, а се губи баланса в страни - ами говорителя пак няма да свири.Предполагам поради тази причина не са публикувани измерванията на 30 и 60 градуса.
За тези които ще кажат веднага че АЧХ не е всичко, абсолютно сте прави! Затова някой да се решава и да го взима, и да каже после дали свири.
Успех!