Gainclone ïëàòêà - ãðóïîâà ïîðú÷êà
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Аз лично ще пробвам варианта с по едич чип на платка, с отделен траф за канал - двойно моно, с голям пакет филтриращи кондензатори - 2 по 6 по 4700.0/50 , паралелно на тях - 2 по 6 по 100.0/63 бързи (златен надпис - използващи се в импулсните захр.) + 2 по 6 по 0.47/100 фолийни неполярни. Ще използвам сравнително евтини компоненти(неаудиофилски) - Hitano, Wima, AV и др. Подобен усилвател ще реализирам и с TDA 7294 и ще сравня двата.
Всъщност предлагам да сравним различните усилватели "Геинклон" и "7294" и/или помежу си, както и с други усилватели(това всеки може да си го направи в къщи) - това ще ми/ни даде една по-ясна представа:
1. Има ли смисъл от Двойното моно при нискобюджетни проекти като този?
2. Проектът "Гейнклон" може ли да се реализира с други чипове?
3. Има ли такова чудо, като евтин Hi End?
ПП Съжалявам, че се отплеснах от темата, но не знам заслужава ли си да отварям друга?
Всъщност предлагам да сравним различните усилватели "Геинклон" и "7294" и/или помежу си, както и с други усилватели(това всеки може да си го направи в къщи) - това ще ми/ни даде една по-ясна представа:
1. Има ли смисъл от Двойното моно при нискобюджетни проекти като този?
2. Проектът "Гейнклон" може ли да се реализира с други чипове?
3. Има ли такова чудо, като евтин Hi End?
ПП Съжалявам, че се отплеснах от темата, но не знам заслужава ли си да отварям друга?
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Това че напрежението пада след натоварване е ясно, ама не може да се даде лесна рецепта с колко точно ще падне, защото зависи от тива натоварване, трафа,кондензаторите и още доста неща. иначе има начин да се сметне, пиче ги по дебелите книги.
Колкото до TDA7294 правил съм такъв, по препоръчителната схема в документацията. На нищо не мяза, доста е твърд звука, звучи като непретенциозна мини система. с захранване - трафа от СОФИЯ 21 ако не се лъжа и 2*6800 + 2*1000 + 2*100н конденцатори. Високите са му много странни все едно ги чуваш през кюнец. Иначе ако ще го включваш към компютър става.
Колкото до TDA7294 правил съм такъв, по препоръчителната схема в документацията. На нищо не мяза, доста е твърд звука, звучи като непретенциозна мини система. с захранване - трафа от СОФИЯ 21 ако не се лъжа и 2*6800 + 2*1000 + 2*100н конденцатори. Високите са му много странни все едно ги чуваш през кюнец. Иначе ако ще го включваш към компютър става.
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Загорка, ако имаш възможност примери - интересува ме променливо без товар/ със товар и изправено и филтрирано без товар/със товар. Това ще даде представа твърд или мек (условно) е захранващия блок. Аз не знам в случая кое е по-добъро. Това ще помогне на другите да си поръчат точната стойност (ако ги поръчват от "Бистра ООД"). Не занам дали на другото място може да се управлява този "параметър". Лично аз ще го правя с тороидални трафове (имам ги, макар че ми излязоха скъпо) с условно твърда характеристика. Такива ще бъдат и за TDA7294. Аз съм оптимистично настроен за TDAката (
което може би значи - песиместично за LMkata) Но имам следния пример/довод - на Оушънмена Микромегата е с такива стъпала и свири добре.
Владо - даваш ли си Усилвателя да го разглобим и да хвърлим едно оченце, как ги правят хората тези работи, а? Пък после може и ние така... ?
Владо - даваш ли си Усилвателя да го разглобим и да хвърлим едно оченце, как ги правят хората тези работи, а? Пък после може и ние така... ?
Последно промяна от Bojo на Пон Яну 24, 2005 10:00 pm, променено общо 2 пъти.
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Божо, а дали е възможно да кажеш телефон на тази фирма, или пък направо да вземеш от тях цени и да ги дадеш тук, да сравним с тороидалните на Унитраф ? Щото, целта не е ей така да правим оборот на фирмите за трафове, и да даваме излишни париBojo написа: ... ако ги поръчват от "Бистра ООД". Не занам дали на другото място може да се управлява този "параметър". ...
Поздрави,
Теодор

-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Аз май пообърках нещата - пишейки тука си представям трафа на Загорка, който видях когато го вземаше и трафа на Кирилов сниман. Съвсем изключих че ти правиш поръчка за тороидални трансформатори. В "Бистра Тодорова ООД" правят само Ш образни магнитопроводи. Но относно твърдоста на характеристиката - нещата са аналогични и при двата типа. A цените - Кирилов ги беше написал май. Аз също бях пуснал цени, но са далеч по-високи. Аз лично ще поръчам в "Унитраф" между 6 и 8 трафа. Видях тяхно производство и много ми харесаха - хората които ги ползват са много доволни. Утре ще взема телефона на "Бистра Тодорова" и ще го пусна тук.
Последно промяна от Bojo на Пон Яну 24, 2005 9:59 pm, променено общо 1 път.
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Жокер, тороидалните трансформатори имат и друго предимство - излъчват много по-малко електромагнитни смущения. Това е голямо предимство за тези които ще правят кутии от дърво. Имат и недостатъци - ако се разбръмчат - нямат опрявяне, докато Ш си го стягаш наново и има шанс да спре да бръмчи. А относно натоварването: и най голямото теоретично предимство един калпав майстор може да го прецака. И не само - може да го превърне в сериозен недостатък за изделието.
-
audioman
Е, може да се смени някой и друг ОУ, ама от 7294 наистина са изстискали всичко - няма релета на изхода, няма капацитет в ОВ /затова пък има офсет на изхода - единия ?/oceanman написа:Божо,нямаш проблем за Микромегата,тъкмо ще можем да сравним с колко гейнклона е по-добър от нея...Калоян каза,че от нея всичко възможно е изтискано...
Аз съм се запалил за един подобен проект за предусилвател, само че с PGA2311
-
audioman