...поредната тема за BG20...

Съобщение
Автор
Аватар
SevenHertz
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

...поредната тема за BG20...

#1 Мнение от SevenHertz »

след неуспешен опит за ТЛ реших да направя две кутии за БГ20-ките ми. Те ще будат музика за парти заедно с един суб и искам да се получи нещо малко като размери... Тук доиде проблема - Qts 0. 44... Според bass box може и в двата обема - отоврен и затворен. Само че в отворен обем 120 литра не ми се виждат "малко като размери"... При затворен обем обаче нещата по стават - 30 литра с "типично" (според bass box) демпфане... Само че ниските нещо умират след 80Hz много рязко.... Вупроса ми е какув тип конструкция ще е най-добре за тoзи говорител? ако е с фазоинвертор то на каква честота ще е най-добре да е настроен за максимално линеино АЧХ и какув обем ще е нужен (при бас рефлекс има 2 дБ повдигане на 80Хз (настроиката на порта е на 45Hz) и после огромен спад - по голям дори и от затворен обем симулацията).

извиняваите за поредната тема за БГ20 но в другите се обсуждаше само вариантите за ТЛ и евентуално хорни. :roll: Аз не мисля че това е единствения начин за постигане на добри резултати с този говорител (вупреки очевидните му, но поправими отчасти, недостатуци)... Ако някои е правил нещо подобно с БГ20 да сподели впечатленията от звука. :roll:

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: ...поредната тема за BG20...

#2 Мнение от Nanko Rusev »

А какво те бъркат тези 80 херца щом ще ги подпираш с sub? Гледай да натъкмиш нещо с по-малко ход, че на купони ще му се види сметката на този говорител :cry: в противен случай.

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Ivo_Hristev »

Имай предвид, че за басрефлексна система под честотата на настройка хода на мембраната започва да расте рязко. Освен това не виждам защо след като искаш F3 80Hz настройваш бас рефлекса една октава по-долу. Явно ползваш функциите щрак-глупак на бас бокса. Поразиграй няколко варианта като променяш обемите и тръбите и ще видиш, че и с по-малък обем може да се постигне твоята цел.

Аз лично бих ползвал затворен обем и бих го отрязал с ВЧ филтър с цел да не се товари.

П.П.: БГ20 надали е най-подходящият говорител за купонно озвучаване.
П.П.П.: Буквичката "Ъ" или още известна като "Ер-голям" се намира един клавиш по-ляво от бувичката "У" ( това за фонетична подредба на клавиатурата ). Не ме карай да се изживявам като редактор.....

jaredharet

#4 Мнение от jaredharet »

Ivo_Hristev написа:Имай предвид, че за басрефлексна система под честотата на настройка хода на мембраната започва да расте рязко. Освен това не виждам защо след като искаш F3 80Hz настройваш бас рефлекса една октава по-долу. Явно ползваш функциите щрак-глупак на бас бокса. Поразиграй няколко варианта като променяш обемите и тръбите и ще видиш, че и с по-малък обем може да се постигне твоята цел.

Аз лично бих ползвал затворен обем и бих го отрязал с ВЧ филтър с цел да не се товари.

П.П.: БГ20 надали е най-подходящият говорител за купонно озвучаване.
П.П.П.: Буквичката "Ъ" или още известна като "Ер-голям" се намира един клавиш по-ляво от бувичката "У" ( това за фонетична подредба на клавиатурата ). Не ме карай да се изживявам като редактор.....
А да попитам какви говорители са най-подходящи за партита.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Nanko Rusev »

Ако е за партита на непретенциозни - ефтините :lol: хич няма да им мислиш :lol: Забелязал съм сред приятелите ми че всичко с сравнително високи нива и пик на около 80-100 херца се харесва - така че аз за "партита" залагам на ефтини китайци :lol:

Купуваш няколко чифта и си спокоен че като замине един говорител си го сменяш като пич без да псуваш колко $ са заминали :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”