Или си внушавам
Внушение или реалност???
- joro66
- има опит

- Обратна връзка:
Внушение или реалност???
Става въпрос за следното: в момента както съм разположил колоните , междо тях има един скрин върху който има сложен 29 инчов кютук. Разтоянието между двете е около 2.5м. Вчера случайно ми се наложи да ги преместя малко напред - около половин метър и ми направи впечетление че се подобри сцената, и то осезателно. Възможно ли е това да е заради скрина и телевизора (които останаха извън плоскоста на колоните)или просто защото се скъси разтоянието между мен и тях?
Или си внушавам
Или си внушавам
- Simonov
- има известен опит

Най лесният начин да провериш е като пуснеш колоните на някой непредубеден.
Примерно утре каниш някой да прослушате някоя и друг диск и колоните със скрина помежду им. След един-два дни каниш пак тоя човек и му пускаш нещо. Ако и той констатира някаква разлика без да си го питал, значи наистина я има
Примерно утре каниш някой да прослушате някоя и друг диск и колоните със скрина помежду им. След един-два дни каниш пак тоя човек и му пускаш нещо. Ако и той констатира някаква разлика без да си го питал, значи наистина я има
-
Krasi Yonchev
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
MAX
Един метод който върши чудесна работа изпитан от мене.Ако имаш слушалки подръка и имаш възможност да превклучваш на моменти между колони и самите слушалки.Идеята е слагаш слушалките и геледаш към колоните и си представяш от каде ти идва звука.Пускаш колоните и пак слушаш ако постигнеш ефекта това което е на слушалките и колоните възпроизведат (доближат) до стереото на слушалките значи си на прав път иначе няма начин да рзбереш 
-
Krasi Yonchev
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Честно казано не съм експериментирал в тази насока, но в аудиофилски списания съм срещал звуково оформление на стаята за слушане, включващо преграда между двете озвучителни тела. Ако си припомня къде точно съм го виждал, ще го постна за коментари.taslak написа: Всяка колона трябва да "вижда" другата колона и колкото по-цялостно е "вижда" толкова и по-добра звукова сцена ще получиш.
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Този ескперимент със слушалките никога няма да те доведе до вярно усещане за сцена, защото със слушалките я нямаш...MAX написа:Един метод който върши чудесна работа изпитан от мене.Ако имаш слушалки подръка и имаш възможност да превклучваш на моменти между колони и самите слушалки.Идеята е слагаш слушалките и геледаш към колоните и си представяш от каде ти идва звука.Пускаш колоните и пак слушаш ако постигнеш ефекта това което е на слушалките и колоните възпроизведат (доближат) до стереото на слушалките значи си на прав път иначе няма начин да рзбереш
Единственото което можеш да сравниш е АЧХ баланса на 2-те системи, но третото измерение никога няма да го докараш по този начин...
Последно промяна от Kiril Kirilov на Пон Авг 07, 2006 10:09 am, променено общо 1 път.
-
MAX
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Добре де,как слушалките ще ти служат за ориентир за звука на колоните,като първите не се влияят от стаята (то да е и само това единствената разлика...)?Не можеш да сравняваш коренно различни неща при коренно различни условияMAX написа:При мене се получвава до някаква степеннезнам дали се експериметираили и вярно е,че едното няма нишо обшо с другото
но едно важно нещо което нее за пренебрегване слушалките несе влияят от стаята би трбвало да има ориентир все пак нали
НЕМА СМИСЪЛ!!!

-
Audiomaster
- не знае къде се намира и какво говори
- Обратна връзка:
Re: Внушение или реалност???
По-вероятно е да е от скъсеното разстояние между теб и тях,променят се фазово излъчваните звукови вълни с различна честота от целия звуков спектър и ти просто си попаднал в подходящата точкаjoro66 написа:Става въпрос за следното: в момента както съм разположил колоните , междо тях има един скрин върху който има сложен 29 инчов кютук. Разтоянието между двете е около 2.5м. Вчера случайно ми се наложи да ги преместя малко напред - около половин метър и ми направи впечетление че се подобри сцената, и то осезателно. Възможно ли е това да е заради скрина и телевизора (които останаха извън плоскоста на колоните)или просто защото се скъси разтоянието между мен и тях?
Или си внушавам
Последно промяна от Гост на Съб Авг 05, 2006 11:08 pm, променено общо 1 път.
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353
-
MAX
За ефекта наистина между двете колони не трябва да има дриги работи пробвал съм по-добре е усещането за сцена
поне съм си счупил кръста от местене и експериментиране и е подобре да са по близко колоните една до друга токолкото запряни в стената замазва се звука иначе прави илузия за по-добро стерео но става по замазан звука поне при мене в скромни габарити голямо поле за изява няма
.Имали някаква точна зависимост разтоянието между двете тела и слушателя като съотношение изразено между двете зависимости?
При мене оптималния вариант е равностранен триъгълник