Или си внушавам

Честно казано не съм експериментирал в тази насока, но в аудиофилски списания съм срещал звуково оформление на стаята за слушане, включващо преграда между двете озвучителни тела. Ако си припомня къде точно съм го виждал, ще го постна за коментари.taslak написа: Всяка колона трябва да "вижда" другата колона и колкото по-цялостно е "вижда" толкова и по-добра звукова сцена ще получиш.
Този ескперимент със слушалките никога няма да те доведе до вярно усещане за сцена, защото със слушалките я нямаш...MAX написа:Един метод който върши чудесна работа изпитан от мене.Ако имаш слушалки подръка и имаш възможност да превклучваш на моменти между колони и самите слушалки.Идеята е слагаш слушалките и геледаш към колоните и си представяш от каде ти идва звука.Пускаш колоните и пак слушаш ако постигнеш ефекта това което е на слушалките и колоните възпроизведат (доближат) до стереото на слушалките значи си на прав път иначе няма начин да рзбереш
Добре де,как слушалките ще ти служат за ориентир за звука на колоните,като първите не се влияят от стаята (то да е и само това единствената разлика...)?Не можеш да сравняваш коренно различни неща при коренно различни условияMAX написа:При мене се получвава до някаква степеннезнам дали се експериметираили и вярно е,че едното няма нишо обшо с другото
но едно важно нещо което нее за пренебрегване слушалките несе влияят от стаята би трбвало да има ориентир все пак нали
По-вероятно е да е от скъсеното разстояние между теб и тях,променят се фазово излъчваните звукови вълни с различна честота от целия звуков спектър и ти просто си попаднал в подходящата точкаjoro66 написа:Става въпрос за следното: в момента както съм разположил колоните , междо тях има един скрин върху който има сложен 29 инчов кютук. Разтоянието между двете е около 2.5м. Вчера случайно ми се наложи да ги преместя малко напред - около половин метър и ми направи впечетление че се подобри сцената, и то осезателно. Възможно ли е това да е заради скрина и телевизора (които останаха извън плоскоста на колоните)или просто защото се скъси разтоянието между мен и тях?
Или си внушавам
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта