Помощ за грамофонен ремък

Съобщение
Автор
Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Помощ за грамофонен ремък

#1 Мнение от DJ Popa »

Здравейте всички тук! П)реди 3-4 дни се сдобих с един перфектно запазен грамофон SANYO TP M 15 , който за съжаление се оказа със скъсан ремък. Проблемът е , че въпросния ремък е малко особен и при всичките ми усилия хвърлени за обиколки по магазините и търсене в Интернет се оказва , че не може да се намери. Конфигурацията му е плосък ремък с ширина 4мм и обиколка приблизително 81 см. С точност не мога да кажа за обиколката , защото стария ремък го вадих на парчета , които се разпадаха от старост. Ще бъда много благодарен на всеки , който ме упъти къде мога да си намеря ремък за новата придобивка...

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от toroid »

В София на 2-3 места има разни ремъци,намирал съм за грамофон PIONEER.От Фоника не става ли?

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от joro66 »

Когато търсих ремък за моя грамофон, срещнах същия проблем - няма по магазините. Решението се оказа една работилничка за уплътнения и семеринги тук в Бургас. Изобщо отливат всякакви гумени изделия, така че търси нещо подобно във Варна или Стара Загора. Даваш приблизително размерите за обиколка - все пак е гума и се разтяга :wink:

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от DJ Popa »

joro66 написа:Когато търсих ремък за моя грамофон, срещнах същия проблем - няма по магазините. Решението се оказа една работилничка за уплътнения и семеринги тук в Бургас. Изобщо отливат всякакви гумени изделия, така че търси нещо подобно във Варна или Стара Загора. Даваш приблизително размерите за обиколка - все пак е гума и се разтяга :wink:
Да , мина ми през ума подобен вариант... В краен случай ще търся такъв изход...
toroid написа:В София на 2-3 места има разни ремъци,намирал съм за грамофон PIONEER.От Фоника не става ли?
Ами защо да не стане от Фоника , важно е размера да е такъв...

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от toroid »

Ще проверя,имах някъде такъв нов,неразпечатван/талкиран/и ще го измеря.За ширината почти съм сигурен но за дължината............По принцеп може да се сложи и малко по-тесен мисля.Или по-широк,обикновено диска позволява.

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от DJ Popa »

toroid написа:Ще проверя,имах някъде такъв нов,неразпечатван/талкиран/и ще го измеря.За ширината почти съм сигурен но за дължината............По принцеп може да се сложи и малко по-тесен мисля.Или по-широк,обикновено диска позволява.
Да , позволява известен толеранс в ширината. Измерих с въженце обиколката на диска , която се оказа точно 80 см. Слагам и малко припуск за моторчето , което е съвсем наблизо. Предполагам , че обиколка 81см е достатъчна....

vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от vankata_r »

Пробвал ли си да провериш в Пловдив, във Викиват, Квазер и Кузмов. В Квазера видях скоро голям набор, незнам дали точно такива ще имат обаче...

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от DJ Popa »

vankata_r написа:Пробвал ли си да провериш в Пловдив, във Викиват, Квазер и Кузмов. В Квазера видях скоро голям набор, незнам дали точно такива ще имат обаче...
Еми как да проверя в Пловдив като живея във Варна :cry: ...

vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от vankata_r »

Hollowman написа: Еми как да проверя в Пловдив като живея във Варна :cry: ...
Ами защото си писъл и Стара Загора, а тя е по-близо, ако имам излизане през деня тези дни по магазините мога да проверя дали няма да имат нещо, но не обещавам нищо...

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#10 Мнение от Audiomaster »

joro66 написа:Когато търсих ремък за моя грамофон, срещнах същия проблем - няма по магазините. Решението се оказа една работилничка за уплътнения и семеринги тук в Бургас. Изобщо отливат всякакви гумени изделия, така че търси нещо подобно във Варна или Стара Загора. Даваш приблизително размерите за обиколка - все пак е гума и се разтяга :wink:
Бургас,ул."Калоян"100 :wink:
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от DJ Popa »

А за колко време изпълняват поръчката ?

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от joro66 »

Audiomaster написа:
Бургас,ул."Калоян"100 :wink:
Mммм, да. Който е от Бургас знае :)
Hollowman написа:А за колко време изпълняват поръчката ?
За 1-2 дена, зависи колко работа имат.
Последно промяна от joro66 на Пон Юни 19, 2006 6:07 pm, променено общо 1 път.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”