СПЕШНО МИ ТРЯБВА СЪВЕТ

Съобщение
Автор
Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

СПЕШНО МИ ТРЯБВА СЪВЕТ

#1 Мнение от Anakin »

тъй като прозорците в моята стая са стари а ще бъдат сменени чак лятото а ми омразна да са тресат и да ги чувам вместо бас :evil: ако някои мойе да даде идеа как да ги накарам да спрат но без да махам стъклата по вазможност а да само ако някой знае на каква честота започват да треперят че да орежа баса за 5 месеца поне докато ги сменят

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Резонансна честота

#2 Мнение от Kiril Kirilov »

Трябва ти генератор в звуковия обхват. Можеш да ползваш например Sound Forge или някакъв специализиран. Пускаш синусоида към уредбата и почваш да и променяш честотата, докато някой джам не започне да звъни. Има предвид, че вероятно всеки прозорец ще е с различна честота от другите, макар и близка. Не мисля, че е добра идея да режеш баса, защото може да се окаже, че трябва да го резнеш над 80-100 Хц нагоре....
По-добре ми се струва с малко маджун да поукрепиш треперещите прозорци. Или да им залепиш някакви пластини, например от гума, в някаква зона на самото стъкло, което можеш да установиш ръчно пипайки, къде най-лесно укротяваш резонанса. Но ако дуеш уредбата до високи нива, трудно ще се пребориш с проблема. Или ще ти трябват килограми маджун :lol:

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Anakin »

К точен както винаги значи идеята отпада за рязането на баса остава гумата като най приемлива а и туи вече не е за тая тема ама да не правя нова ако може да ми кажете кав усилвател мога да си сделам за 2по 100 на 4ома с кросовър и какво по точно е това специално за съб ми трябва

D.Kolev

#4 Мнение от D.Kolev »

êóïè åäíà òóáà ñèëèêîí è íàìàöàé òàì êúäåòî ñå å ðàçðóøèë ìàäæóíà è ñè áîìáà , à è ìíîãî ïî-äúëãî îò 5 ìåñåöà ìîæå äà èçêàðà ñúäåéêè ïî Ïàìåëà :lol: .... áåç êîìåíòàð çà èçäðúæëèâîñòòà , âñè÷êè ñìå âèæäàëè íà êàêâè ÷åñòîòè èçäúðæà â "ñïàñèòåëè íà ïëàæà" :lol: :lol: :lol:

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Усилвател

#5 Мнение от Kiril Kirilov »

Относно това, което дефинираш за усилвателя, бих ти предложил малко по-различен подход :lol:
Защото лично на мен, така дефинирана задача, освен неточно ми прилича малко на "каруцата пред коня" :lol:
От друга страна е много лесно да ти дам съвет. Ако щеш вярвай, но старото А+Б, което Уидоумейкъра е публикувал отдавна тук струва малко, а е 2х200 на канал със захранващите напрежения, както са описани по схемата. Та най-лесно е да го накараш да ти нацвъка една платка а ти само да я сложиш в кутия и да и монтираш радиатори и захранващ блок. Автомобилният му вариант пък (не знам дали не питаш за такъв) също е А+Б и дава при параметрите на схемата 350 вата. Той е моно-изпълнение.
Но да се върна на 2х100-те вата. Сподели за какво точно ти трябват и освен това имаш ли готови говорители за него. Ако не, пътища много. И най-важното бюджета? От него зависи всичко.

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Anakin »

сега говорителя ми е cerwin wega и е в кутия правена от мдф двукамерна правена по книгата на говорителя ще снимам характеристиките и ще ги кача да ги видите и да кажете какво ми трябва

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”