Въпрос за басрефлектор.

Модератори: guitman, DLS

Съобщение
Автор
jaredharet

Въпрос за басрефлектор.

#1 Мнение от jaredharet »

Идеята ми е следната, ако сложе примерно мека връзка (от тези траби гумените където са за водата на тоалетните казанчета - е пир мен ще трябва да е по дебла де) и да я задъртя тъка че да отива към магнита на говорителя, няма ли да има по добър ефект и да се намали свистенето.

Аватар
Rusin Atanasov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Rusin Atanasov »

Подобни конструкций съм виждал на сайта на визатон,можеш от там да взаймстваш.Ако те притеснява свистенето виж в сайта тук има статия за фазоинверторите .

Аватар
sound
има опит
има опит
Обратна връзка:

Re: Въпрос за басрефлектор.

#3 Мнение от sound »

jaredharet написа:Идеята ми е следната, ако сложе примерно мека връзка (от тези траби гумените където са за водата на тоалетните казанчета - е пир мен ще трябва да е по дебла де) и да я задъртя тъка че да отива към магнита на говорителя, няма ли да има по добър ефект и да се намали свистенето.

Да я "задъртиш" ли искаш или да я "тъчеш"? И в двата случая ефектът ще е умопотресаващ! :lol: :lol: :lol: Да вземеш да ни споделиш на ушенце тайния метод на "задъртването"! Да не е нещо като изкуствено стареене, та басрефлекторът да стане "ретро" :wink:

jaredharet

#4 Мнение от jaredharet »

Исках да кажа да я насоча

А може ли линк за тази статия за фазоинверторите

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#5 Мнение от Audiomaster »

На мен лично ми е малко трудно да разбера какво иска да каже този момък с този странен български:).Фазоинвертора ще спре да свисти,ако входа и изхода на тръбата са заоблени-ще се намали до минимум турбуленцията на трептящия въздух,която е главният виновник от тръбата да се чува шум,или пък басрефлекс с променливо сечение,както предлага gps.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Въпрос за басрефлектор.

#6 Мнение от Nanko Rusev »

sound написа:
jaredharet написа:Идеята ми е следната, ако сложе примерно мека връзка (от тези траби гумените където са за водата на тоалетните казанчета - е пир мен ще трябва да е по дебла де) и да я задъртя тъка че да отива към магнита на говорителя, няма ли да има по добър ефект и да се намали свистенето.

Да я "задъртиш" ли искаш или да я "тъчеш"? И в двата случая ефектът ще е умопотресаващ! :lol: :lol: :lol: Да вземеш да ни споделиш на ушенце тайния метод на "задъртването"! Да не е нещо като изкуствено стареене, та басрефлекторът да стане "ретро" :wink:
Мен пък това в червеното повече ме кефи :roll: 8O

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Гениално

#7 Мнение от Goro »

Гениално! За да завършва кенефната тръбата с променливо сечение да се монтира с заедно с тоалетната чиния. Получава се нещо ... с двойно предназначение.

jaredharet

#8 Мнение от jaredharet »

Ами не попринцип съм чел темите за фазоинверторите, но питам кокретно за този вариант, тъй като мисля че от една PVC тръба баш бая зор ще вида докато я направя тип пясъчен часовник

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#10 Мнение от Audiomaster »

jaredharet написа:Ами не попринцип съм чел темите за фазоинверторите, но питам кокретно за този вариант, тъй като мисля че от една PVC тръба баш бая зор ще вида докато я направя тип пясъчен часовник
Aма не ти и трябва да я правиш като пясъчен часовник,по-добре и заобли двата вътршни ръба на тръбата(не скосяване,а заобляне)-гарантирам ти,че ще изчезнат всякакви свистения.И още нещо-тръбата трябва задължително да е здрава,не тънкостенна,щото нали се сещаш,закрепена е конзолно и може да вибрира.Е,аз предпочитам да ползвам готови басрефлекси с по-голям радиус на заобляне от двете страни на тръбата,и с по-декоративна форма,но когато няма,и заоблянето върши добра работа.

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Гениално

#11 Мнение от Dimitar Atanasov »

Goro написа:Гениално! За да завършва кенефната тръбата с променливо сечение да се монтира с заедно с тоалетната чиния. Получава се нещо ... с двойно предназначение.
Пгледнато от подходящ ъгъл тоалетната чиния си е баш хорна... така лесно може да се обясни кенефния звук който ще се получи

Аватар
sound
има опит
има опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от sound »

jaredharet написа:Ами не попринцип съм чел темите за фазоинверторите, но питам кокретно за този вариант, тъй като мисля че от една PVC тръба баш бая зор ще вида докато я направя тип пясъчен часовник
Браточка, без зор нищо хубаво не става! И до кенефа да отидеш, пак зор се иска... :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “CAR LOUDSPEAKERS”