Въпрос за басрефлектор.
Въпрос за басрефлектор.
Идеята ми е следната, ако сложе примерно мека връзка (от тези траби гумените където са за водата на тоалетните казанчета - е пир мен ще трябва да е по дебла де) и да я задъртя тъка че да отива към магнита на говорителя, няма ли да има по добър ефект и да се намали свистенето.
- Rusin Atanasov
- има опит
- Обратна връзка:
- sound
- има опит
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за басрефлектор.
jaredharet написа:Идеята ми е следната, ако сложе примерно мека връзка (от тези траби гумените където са за водата на тоалетните казанчета - е пир мен ще трябва да е по дебла де) и да я задъртя тъка че да отива към магнита на говорителя, няма ли да има по добър ефект и да се намали свистенето.
Да я "задъртиш" ли искаш или да я "тъчеш"? И в двата случая ефектът ще е умопотресаващ!

-
- не знае къде се намира и какво говори
- Обратна връзка:
На мен лично ми е малко трудно да разбера какво иска да каже този момък с този странен български:).Фазоинвертора ще спре да свисти,ако входа и изхода на тръбата са заоблени-ще се намали до минимум турбуленцията на трептящия въздух,която е главният виновник от тръбата да се чува шум,или пък басрефлекс с променливо сечение,както предлага gps.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за басрефлектор.
Мен пък това в червеното повече ме кефиsound написа:jaredharet написа:Идеята ми е следната, ако сложе примерно мека връзка (от тези траби гумените където са за водата на тоалетните казанчета - е пир мен ще трябва да е по дебла де) и да я задъртя тъка че да отива към магнита на говорителя, няма ли да има по добър ефект и да се намали свистенето.
Да я "задъртиш" ли искаш или да я "тъчеш"? И в двата случая ефектът ще е умопотресаващ!![]()
![]()
Да вземеш да ни споделиш на ушенце тайния метод на "задъртването"! Да не е нещо като изкуствено стареене, та басрефлекторът да стане "ретро"

-
- не знае къде се намира и какво говори
- Обратна връзка:
Aма не ти и трябва да я правиш като пясъчен часовник,по-добре и заобли двата вътршни ръба на тръбата(не скосяване,а заобляне)-гарантирам ти,че ще изчезнат всякакви свистения.И още нещо-тръбата трябва задължително да е здрава,не тънкостенна,щото нали се сещаш,закрепена е конзолно и може да вибрира.Е,аз предпочитам да ползвам готови басрефлекси с по-голям радиус на заобляне от двете страни на тръбата,и с по-декоративна форма,но когато няма,и заоблянето върши добра работа.jaredharet написа:Ами не попринцип съм чел темите за фазоинверторите, но питам кокретно за този вариант, тъй като мисля че от една PVC тръба баш бая зор ще вида докато я направя тип пясъчен часовник
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Гениално
Пгледнато от подходящ ъгъл тоалетната чиния си е баш хорна... така лесно може да се обясни кенефния звук който ще се получиGoro написа:Гениално! За да завършва кенефната тръбата с променливо сечение да се монтира с заедно с тоалетната чиния. Получава се нещо ... с двойно предназначение.