Питане за усилвател

Съобщение
Автор
Аватар
batlubo
чете
Обратна връзка:

Питане за усилвател

#1 Мнение от batlubo »

В един оказион в Пловдив се загледах по едни усилватели: Ямаха RX 300(180 лв.) и BASF D-6360(140 лв.). И двата са, мисля 2х50 Вт. на 8 Ом. Бих бил много благодарен ако някой с опит даде мнение за ка4ествата им и съвет за покупка. Не можах да намеря по4ти нищто в нета :(

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Питане за усилвател

#2 Мнение от Nanko Rusev »

batlubo написа:В един оказион в Пловдив се загледах по едни усилватели: Ямаха RX 300(180 лв.) и BASF D-6360(140 лв.). И двата са, мисля 2х50 Вт. на 8 Ом. Бих бил много благодарен ако някой с опит даде мнение за ка4ествата им и съвет за покупка. Не можах да намеря по4ти нищто в нета :(
Да ти дам един Marantz на тези пари ? :cry: :lol: 8)
Моето мнение е ... НЕ на купешките :? 8)

peko
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от peko »

Ма тоя Маранц да не би да home made ? :D

boylera

#4 Мнение от boylera »

mitkostoimenov написа:Az imam resiver Yamaha RX 395,50 W na 8 oma.Zahranvaneto mu e dosta slabi4ko-120VA s 5600mF kondenzatori,pri po-golemi usilvaniq se use6ta tova ne6to.Kato kupuva6 usilvatel gledai da e sys zdravo zahranvane
Тука се пише на кирилица!

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Rumen Zografov »

Crossblade написа:
batlubo написа:В един оказион в Пловдив се загледах по едни усилватели: Ямаха RX 300(180 лв.) и BASF D-6360(140 лв.). И двата са, мисля 2х50 Вт. на 8 Ом. Бих бил много благодарен ако някой с опит даде мнение за ка4ествата им и съвет за покупка. Не можах да намеря по4ти нищто в нета :(
Защо се изказваш толкова категорично? :)
Ако имаш път към София,имаш поканата ми да чуеш "купешки" усилвател... :wink:

Поздрави!
Изображение

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Nanko Rusev »

Edgecrusher написа:
Crossblade написа:
Защо се изказваш толкова категорично? :)
Ако имаш път към София,имаш поканата ми да чуеш "купешки" усилвател... :wink:

Поздрави!
Естествено. Но тук се дискутира до 180-200 лева .. :wink: :roll:

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Nikolay Savov »

Много малак е шанса да чуеш ЖИВ звук от усилвател с красив дизайн!-купешки.

Чувал ли си това ,че Никой няма да ти направи или даде нещо толкова хубаво,колкото САМ можеш да избереш ,имайки впредвид тънкостите.
С любов направен един DIY Усилвател Звучи ненадминато ,не в пъти! ами просто през него звукът минава и излиза Естествен ,неподправен ,кара те да се чукнеш по кратуната :H :cm и да се запиташ? ,до сега какво си слушал???
Ще ти обясня - СЛУШАЛ СИ ДИЗАЙНА и на базата му си изграждал фалшива картина ,която да те кефи!!! ,но когато продължиш да слушаш ще те заболи главата и ще ти стане крив света,за това ще помогне зацапаният звук ,който мозъкът ти се опитва ,заедно със слухът ти да разкодира и приведе до емоцията ,която в чистият си състав генерира музиката!!! Знаейки това и неполучавайки пълна картина ТИ мъчиш слухът си и жертваш спокойствието си ,залъгвайки се ,че получаваш такова и дори ТО ти дава релакс или купон!
Купона и удоволствието е ,когато си В НЕГО ,а не затормозен от него ,лъжещ себе си! - представи си съсед ,който негодува и се нерви ,че хората се веселят ,а той не... ще чува само фон и ще генерира дразнения ,но в разнични пикови степени.

Пожелавам ти бързо да осъзнаеш ,какво е МУЗИКА и какво е Джангър и да плуваш в екстаз ,без да ти трябват стимуланти!!!

Истинската сиситема ЕЛИМИНИРА нуждата от каквито и да било стимуланти ,защото тя ти показва реалноста и те издъга на вълната ,където адреналина ,мечтите ти и желанията стават реалност ,а дъмпинг фактора ти е СЪВМЕСТИМ със всякакъв тип МИЗИКА ,от която душата ти е част..... стига да имаш смелост да отпушиш възприятията си!

Това може и да стане обаче ,след като се набуташ достатъчно пъти отначало с евтинки после по скъпи и лъсквави марки ,докато накрая добиеш опит и си направиш сам, или пък не намериш някой вече с достатъчно такъв ,понеже няма нужда всеки да изминава път,който някой е изминал!!!! Времето е НАШЕ и можем да се поучим и използваме ВСЕКИ ШАНС , Времето е ПАРИ и средства ,които не си струва да губим ,ако за това има някой готов да помогне! :idea:

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Rumen Zografov »

temp,като цяло си прав и аз съм абсолютно съгласен с теб :!: Просто искам да кажа,че има и купешки неща,които свирят (зависи кой как разбира това "понятие")...та дори и от по-комерсиалните марки известни нам :wink:
Нека не бъдем "коне с капаци" - във всяка една област има и добри и лоши неща...разбира се без да правим безсмислени сравнения между лампи и транзистори например или нещо от сорта...всяка жаба си има гьол :lol:
Изображение

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Nikolay Savov »

Тези неща за ,които говориш и имаш предвид като купешки ... от тях стават тези със почти поръчков статус.
Другите са път към съвършенство , път .. който може и да се хареса ,поради разнообразните мнения и различните вкусове на хората. Може и да не се хареса поради липса на средства и да намерим алтернатива в евтините Сонита ,Ямахи ,Паенири и ниските Денончета....,Арками ,надове - клас до 2000 Рекламни!

Аз нежелая да купувам вече такава "музика" правил съм го ,но истината е друга и е далеч над примирените нужди.

Да! има хубави дизайни и стават за гледане :) ,но избора е наложен!!!
Да си създател и да избираш дизайна,материала и концепцията-философията на продукта е истинско удоволствие и духовна удовлетвореност - СВОБОДА!

Не отричам комерса ,но не ми харесва някой да има същото като мен :)
Всеки човек е УНИКАЛЕН и заслужава Уникално отношение , уникален избор и ДОМ - уформление Различно ,каращо го да се чувства такъв какъвто Е!

НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ ,не Американци и съм горд да споделя ,че все повече от нас излизат от матрицата!! ,но капитализма дава своите нискострастни жертви - ПАРИ и Илюзорна свобода!!!!

Ти избираш кое ти доставя удоволствие и от кое не те боли глава .. Това което те кара да се чувстваш СЕБЕ СИ!!!

Аватар
dmad
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

.

#10 Мнение от dmad »

Леле каква пропаганда само, как да не се запита човек ти на какво си слушаш музиката, и как и ние незнаещите и неможещи сами да "изобретим" такива, да се сдобием с усилватели, тонколони, цд-плеър, а може и двд и телевизори примерно които са ръчно изработени и които да не дадат представа за това което ти говориш.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Аз няма да те агитирам за DIY.
Ако ти е кеф марков, вземи си, но не точно това, което си загледал.
Нито марката е кой знае какво, нито моделите имат някаква колекционерска стойност и най-накрая и двата не свирят добре...
Сега на много места у нас се вкарва втора ръка аудио апаратура, но с много малки изключения, само посредствени марки и модели. Хубавите неща държат цена и в това няма нищо странно....

Аватар
batlubo
чете
Обратна връзка:

#13 Мнение от batlubo »

Благодаря на тези които дадоха мнението и съвета си!
Не е нужно да бъда убеждаван за предимствата на изделията НСС (Направи Си Сам :wink: ), но нямам нито време нито опит за това. Просто съм на4инаещ в областта на звуковъзпроизвеждането и събирайки знания от този форум, реших да си купя като за първо време употребяван усилвател - серийно производство. Пък след това може да помисля за подобрения по него. ... Или подмяна :)
В този ред на мисли някой би ли ми препоръ4ал определени производители и/или модели. Бюджет - до около 200 лв. или малко отгоре....

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от velinski »

Потърси си някой запазен NAD 3020

Или си вземи някой изтърбушен с добро шаси и готин атенюатор и мушни някой от A+B или DOGC китовете на widowmaker вътре
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
moni
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#15 Мнение от moni »

temp написа:Много малак е шанса да чуеш ЖИВ звук от усилвател с красив дизайн!-купешки.
Дрън дрън.
Имам един Телефункен, два Грундиг, Ревокс(2), Маранц и Сименс. И никой не продавам, щото всички ми харесват и ме кефят.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”