Питане за усилвател
- batlubo
- чете
- Обратна връзка:
Питане за усилвател
В един оказион в Пловдив се загледах по едни усилватели: Ямаха RX 300(180 лв.) и BASF D-6360(140 лв.). И двата са, мисля 2х50 Вт. на 8 Ом. Бих бил много благодарен ако някой с опит даде мнение за ка4ествата им и съвет за покупка. Не можах да намеря по4ти нищто в нета 

-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: Питане за усилвател
Да ти дам един Marantz на тези пари ?batlubo написа:В един оказион в Пловдив се загледах по едни усилватели: Ямаха RX 300(180 лв.) и BASF D-6360(140 лв.). И двата са, мисля 2х50 Вт. на 8 Ом. Бих бил много благодарен ако някой с опит даде мнение за ка4ествата им и съвет за покупка. Не можах да намеря по4ти нищто в нета

Моето мнение е ... НЕ на купешките

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Защо се изказваш толкова категорично?Crossblade написа:Да ти дам един Marantz на тези пари ?batlubo написа:В един оказион в Пловдив се загледах по едни усилватели: Ямаха RX 300(180 лв.) и BASF D-6360(140 лв.). И двата са, мисля 2х50 Вт. на 8 Ом. Бих бил много благодарен ако някой с опит даде мнение за ка4ествата им и съвет за покупка. Не можах да намеря по4ти нищто в нета![]()
![]()
![]()
Моето мнение е ... НЕ на купешките![]()

Ако имаш път към София,имаш поканата ми да чуеш "купешки" усилвател...

Поздрави!

-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Естествено. Но тук се дискутира до 180-200 лева ..Edgecrusher написа:Защо се изказваш толкова категорично?Crossblade написа:Да ти дам един Marantz на тези пари ?batlubo написа:В един оказион в Пловдив се загледах по едни усилватели: Ямаха RX 300(180 лв.) и BASF D-6360(140 лв.). И двата са, мисля 2х50 Вт. на 8 Ом. Бих бил много благодарен ако някой с опит даде мнение за ка4ествата им и съвет за покупка. Не можах да намеря по4ти нищто в нета![]()
![]()
![]()
Моето мнение е ... НЕ на купешките![]()
![]()
Ако имаш път към София,имаш поканата ми да чуеш "купешки" усилвател...![]()
Поздрави!

- Nikolay Savov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Много малак е шанса да чуеш ЖИВ звук от усилвател с красив дизайн!-купешки.
Чувал ли си това ,че Никой няма да ти направи или даде нещо толкова хубаво,колкото САМ можеш да избереш ,имайки впредвид тънкостите.
С любов направен един DIY Усилвател Звучи ненадминато ,не в пъти! ами просто през него звукът минава и излиза Естествен ,неподправен ,кара те да се чукнеш по кратуната
и да се запиташ? ,до сега какво си слушал???
Ще ти обясня - СЛУШАЛ СИ ДИЗАЙНА и на базата му си изграждал фалшива картина ,която да те кефи!!! ,но когато продължиш да слушаш ще те заболи главата и ще ти стане крив света,за това ще помогне зацапаният звук ,който мозъкът ти се опитва ,заедно със слухът ти да разкодира и приведе до емоцията ,която в чистият си състав генерира музиката!!! Знаейки това и неполучавайки пълна картина ТИ мъчиш слухът си и жертваш спокойствието си ,залъгвайки се ,че получаваш такова и дори ТО ти дава релакс или купон!
Купона и удоволствието е ,когато си В НЕГО ,а не затормозен от него ,лъжещ себе си! - представи си съсед ,който негодува и се нерви ,че хората се веселят ,а той не... ще чува само фон и ще генерира дразнения ,но в разнични пикови степени.
Пожелавам ти бързо да осъзнаеш ,какво е МУЗИКА и какво е Джангър и да плуваш в екстаз ,без да ти трябват стимуланти!!!
Истинската сиситема ЕЛИМИНИРА нуждата от каквито и да било стимуланти ,защото тя ти показва реалноста и те издъга на вълната ,където адреналина ,мечтите ти и желанията стават реалност ,а дъмпинг фактора ти е СЪВМЕСТИМ със всякакъв тип МИЗИКА ,от която душата ти е част..... стига да имаш смелост да отпушиш възприятията си!
Това може и да стане обаче ,след като се набуташ достатъчно пъти отначало с евтинки после по скъпи и лъсквави марки ,докато накрая добиеш опит и си направиш сам, или пък не намериш някой вече с достатъчно такъв ,понеже няма нужда всеки да изминава път,който някой е изминал!!!! Времето е НАШЕ и можем да се поучим и използваме ВСЕКИ ШАНС , Времето е ПАРИ и средства ,които не си струва да губим ,ако за това има някой готов да помогне!
Чувал ли си това ,че Никой няма да ти направи или даде нещо толкова хубаво,колкото САМ можеш да избереш ,имайки впредвид тънкостите.
С любов направен един DIY Усилвател Звучи ненадминато ,не в пъти! ами просто през него звукът минава и излиза Естествен ,неподправен ,кара те да се чукнеш по кратуната

Ще ти обясня - СЛУШАЛ СИ ДИЗАЙНА и на базата му си изграждал фалшива картина ,която да те кефи!!! ,но когато продължиш да слушаш ще те заболи главата и ще ти стане крив света,за това ще помогне зацапаният звук ,който мозъкът ти се опитва ,заедно със слухът ти да разкодира и приведе до емоцията ,която в чистият си състав генерира музиката!!! Знаейки това и неполучавайки пълна картина ТИ мъчиш слухът си и жертваш спокойствието си ,залъгвайки се ,че получаваш такова и дори ТО ти дава релакс или купон!
Купона и удоволствието е ,когато си В НЕГО ,а не затормозен от него ,лъжещ себе си! - представи си съсед ,който негодува и се нерви ,че хората се веселят ,а той не... ще чува само фон и ще генерира дразнения ,но в разнични пикови степени.
Пожелавам ти бързо да осъзнаеш ,какво е МУЗИКА и какво е Джангър и да плуваш в екстаз ,без да ти трябват стимуланти!!!
Истинската сиситема ЕЛИМИНИРА нуждата от каквито и да било стимуланти ,защото тя ти показва реалноста и те издъга на вълната ,където адреналина ,мечтите ти и желанията стават реалност ,а дъмпинг фактора ти е СЪВМЕСТИМ със всякакъв тип МИЗИКА ,от която душата ти е част..... стига да имаш смелост да отпушиш възприятията си!
Това може и да стане обаче ,след като се набуташ достатъчно пъти отначало с евтинки после по скъпи и лъсквави марки ,докато накрая добиеш опит и си направиш сам, или пък не намериш някой вече с достатъчно такъв ,понеже няма нужда всеки да изминава път,който някой е изминал!!!! Времето е НАШЕ и можем да се поучим и използваме ВСЕКИ ШАНС , Времето е ПАРИ и средства ,които не си струва да губим ,ако за това има някой готов да помогне!

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
temp,като цяло си прав и аз съм абсолютно съгласен с теб
Просто искам да кажа,че има и купешки неща,които свирят (зависи кой как разбира това "понятие")...та дори и от по-комерсиалните марки известни нам
Нека не бъдем "коне с капаци" - във всяка една област има и добри и лоши неща...разбира се без да правим безсмислени сравнения между лампи и транзистори например или нещо от сорта...всяка жаба си има гьол

Нека не бъдем "коне с капаци" - във всяка една област има и добри и лоши неща...разбира се без да правим безсмислени сравнения между лампи и транзистори например или нещо от сорта...всяка жаба си има гьол

- Nikolay Savov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Тези неща за ,които говориш и имаш предвид като купешки ... от тях стават тези със почти поръчков статус.
Другите са път към съвършенство , път .. който може и да се хареса ,поради разнообразните мнения и различните вкусове на хората. Може и да не се хареса поради липса на средства и да намерим алтернатива в евтините Сонита ,Ямахи ,Паенири и ниските Денончета....,Арками ,надове - клас до 2000 Рекламни!
Аз нежелая да купувам вече такава "музика" правил съм го ,но истината е друга и е далеч над примирените нужди.
Да! има хубави дизайни и стават за гледане
,но избора е наложен!!!
Да си създател и да избираш дизайна,материала и концепцията-философията на продукта е истинско удоволствие и духовна удовлетвореност - СВОБОДА!
Не отричам комерса ,но не ми харесва някой да има същото като мен
Всеки човек е УНИКАЛЕН и заслужава Уникално отношение , уникален избор и ДОМ - уформление Различно ,каращо го да се чувства такъв какъвто Е!
НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ ,не Американци и съм горд да споделя ,че все повече от нас излизат от матрицата!! ,но капитализма дава своите нискострастни жертви - ПАРИ и Илюзорна свобода!!!!
Ти избираш кое ти доставя удоволствие и от кое не те боли глава .. Това което те кара да се чувстваш СЕБЕ СИ!!!
Другите са път към съвършенство , път .. който може и да се хареса ,поради разнообразните мнения и различните вкусове на хората. Може и да не се хареса поради липса на средства и да намерим алтернатива в евтините Сонита ,Ямахи ,Паенири и ниските Денончета....,Арками ,надове - клас до 2000 Рекламни!
Аз нежелая да купувам вече такава "музика" правил съм го ,но истината е друга и е далеч над примирените нужди.
Да! има хубави дизайни и стават за гледане

Да си създател и да избираш дизайна,материала и концепцията-философията на продукта е истинско удоволствие и духовна удовлетвореност - СВОБОДА!
Не отричам комерса ,но не ми харесва някой да има същото като мен

Всеки човек е УНИКАЛЕН и заслужава Уникално отношение , уникален избор и ДОМ - уформление Различно ,каращо го да се чувства такъв какъвто Е!
НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ ,не Американци и съм горд да споделя ,че все повече от нас излизат от матрицата!! ,но капитализма дава своите нискострастни жертви - ПАРИ и Илюзорна свобода!!!!
Ти избираш кое ти доставя удоволствие и от кое не те боли глава .. Това което те кара да се чувстваш СЕБЕ СИ!!!
- dmad
- чете и пита
- Обратна връзка:
.
Леле каква пропаганда само, как да не се запита човек ти на какво си слушаш музиката, и как и ние незнаещите и неможещи сами да "изобретим" такива, да се сдобием с усилватели, тонколони, цд-плеър, а може и двд и телевизори примерно които са ръчно изработени и които да не дадат представа за това което ти говориш.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Аз няма да те агитирам за DIY.batlubo написа:В един оказион в Пловдив се загледах по едни усилватели: Ямаха RX 300(180 лв.) и BASF D-6360(140 лв.). И двата са, мисля 2х50 Вт. на 8 Ом. Бих бил много благодарен ако някой с опит даде мнение за ка4ествата им и съвет за покупка. Не можах да намеря по4ти нищто в нета
Ако ти е кеф марков, вземи си, но не точно това, което си загледал.
Нито марката е кой знае какво, нито моделите имат някаква колекционерска стойност и най-накрая и двата не свирят добре...
Сега на много места у нас се вкарва втора ръка аудио апаратура, но с много малки изключения, само посредствени марки и модели. Хубавите неща държат цена и в това няма нищо странно....
- batlubo
- чете
- Обратна връзка:
Благодаря на тези които дадоха мнението и съвета си!
Не е нужно да бъда убеждаван за предимствата на изделията НСС (Направи Си Сам
), но нямам нито време нито опит за това. Просто съм на4инаещ в областта на звуковъзпроизвеждането и събирайки знания от този форум, реших да си купя като за първо време употребяван усилвател - серийно производство. Пък след това може да помисля за подобрения по него. ... Или подмяна
В този ред на мисли някой би ли ми препоръ4ал определени производители и/или модели. Бюджет - до около 200 лв. или малко отгоре....
Не е нужно да бъда убеждаван за предимствата на изделията НСС (Направи Си Сам

В този ред на мисли някой би ли ми препоръ4ал определени производители и/или модели. Бюджет - до около 200 лв. или малко отгоре....
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Потърси си някой запазен NAD 3020
Или си вземи някой изтърбушен с добро шаси и готин атенюатор и мушни някой от A+B или DOGC китовете на widowmaker вътре
Или си вземи някой изтърбушен с добро шаси и готин атенюатор и мушни някой от A+B или DOGC китовете на widowmaker вътре
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- moni
- чете и пита
- Обратна връзка:
Дрън дрън.temp написа:Много малак е шанса да чуеш ЖИВ звук от усилвател с красив дизайн!-купешки.
Имам един Телефункен, два Грундиг, Ревокс(2), Маранц и Сименс. И никой не продавам, щото всички ми харесват и ме кефят.