Различни начини за свързване на мдф
- stalov
- чете и пита
- Обратна връзка:
Различни начини за свързване на мдф
Здравейте,
Споделете мнение за начина по който е най-добре да се свържат отделните плоскости при направата на суб. от мдф
Благодаря ВИ .
Споделете мнение за начина по който е най-добре да се свържат отделните плоскости при направата на суб. от мдф
Благодаря ВИ .
- Rusin Atanasov
- има опит
- Обратна връзка:
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
парвиш фрезенк на отворите, така че да се скрие главата на винта и после китосваш с кит, най-добре автомобилен (някакво боди) кита за дърво не струва, отгоре минаваш със шкурка номер 220 даречем.за лепилото може да ползваш Ц300 (уж специално за дърво) по йовтинко е .и където и да съм ходил при дърводелци все с него лепят (щото е по-евтино де
)
А и още нещо - старите дърводелци казват, че дикато не избие лепилото не стига, а след като избие бършеш веднага с мокра гъба, щото изсъхне ли става леш.

А и още нещо - старите дърводелци казват, че дикато не избие лепилото не стига, а след като избие бършеш веднага с мокра гъба, щото изсъхне ли става леш.
- Rusin Atanasov
- има опит
- Обратна връзка:
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Най добе е лепило за дърво - МОМЕНТ на Хенкел, продава се за около 3 лева за 200 гр. - повече от достатъчно за едни колони.
Колкото за винтовете, почти съм сигурен че след 5 години ще се отпъсне ПДЧ-то около тях и щевземат да тропат...освен това никои не може да ме убеди че добавят някаква здравина към цялата конструкция в повече от лепилото...
Колкото за винтовете, почти съм сигурен че след 5 години ще се отпъсне ПДЧ-то около тях и щевземат да тропат...освен това никои не може да ме убеди че добавят някаква здравина към цялата конструкция в повече от лепилото...
-
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:

Колкото до въпроса дали винтовете влияят на звука, има теории че вибрациите се предавали по-добре от панел на панел, което не е хубаво.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Rusin Atanasov
- има опит
- Обратна връзка:
Обикновенното лепило Момент не е добър вариант защото лепилният шев става еластичен макар и малко а това за колоната не е добре. Лепилото, за което спомена mirilaj не съм го ползвал и нямам мнение за него. Много добро лепило за дърво е казейнова смес+ортофосфорна киселина за втвърдител. Такава комбинация като лепило се използва в промишленоста и не е много разпространена за домашна употреба . С такова лепило съм работил доста време и найстина здраво залепяне има с него . Казейновата смес е бяла на цвят като каша прилича и сама по себе си не става за залепване.Прибавянето към нея Р5ОН2 /мисля че така е формулата на ортофосфорната киселина/ я прави отлично лепило, което става изключително твърдо като изсъхне
- AlexKame
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Голяма занимавка е, но аз лично ползвам дървени дюбли и лепило ц350 което е предназначено за дърво. Има тънкост при монтажа на дюблите но ако се прави като хората, сглобката е вечна.
Относно металните винтове, знам че повишават резонансната честота на озвучителното тяло и не е препоръчително да се използват.
Относно металните винтове, знам че повишават резонансната честота на озвучителното тяло и не е препоръчително да се използват.