Вариация на тема "Среден ТЛ Проект"

Съобщение
Автор
gps

#31 Мнение от gps »

Понеже още не съм взел FRS8 и само го гледам в сайта на визатон-ако му се сложи компенсационен магнит с цел увеличаване на чувствителноста?Дори 1db повечко ще е добре още повече при паралел ефекта ще се удвои.Вероятно ще се наложи да се сложи и метална екранировка да покрие двата магнита и да увеличи ефекта от допълнителния.За да не се увеличава бюджетно проекта може да се ползват магнити от стари говорители или от нови TV/PC говорителчета за 2-3 лв.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#32 Мнение от Daniel Petrov »

Aми според замерванията, които имам на разположение, 4-те ома са със 84.5дБ, докато 8-омовата версия е по слаба.
Излиза, че 2-те FRS 8 4 OHM отиват на над 87дБ, което не е никак зле.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

gps

#33 Мнение от gps »

Направих проби с W100S.Първо го сложих в 53 инча дълга линия офсет 6 инча-наистина слиза ниско но с загуба на SPL.Затова набързо прекроих кутията на 50 инча с офсет 3 инча и резултатът повече ми хареса.Разбира се без 8-цата отгоре резултатите не са пълноценни но просто исках да чуя на практика възможностите на W100S.Eдин съвет към начинаещите които се хванат с този проект-вижте в темата на kirilov "Среден TL проект" снимките от процеса на изработване на кутията-обърнете внимание че отворите на говорителите отвътре са фрезовани под конус.Това е важно!Аз използвах за преден панел 22 мм материал и отрязах отвора плътно по монтажния размер на говорителя-в резултат на това при монтиране на говорителя прозорците в шасито почти се запушиха.При първите проби звука излизаше един хилав но като ми светна да разширя под конус отворите навътре нещата се оправиха.

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#34 Мнение от oceanman »

При 45 инча ще свирне още по-добре....

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#35 Мнение от Sylis »

Вчера ходих до Безистена на Пиротска точно за FRS 8,но уви нямаше в наличност.Валери каза че очаква доставката в петък,но за по сигурно който желае от новите FRS 8 M 8-ома да отиде в понеделник,защото има голяма вероятност някои да е взел последните 4 примерно минути преди него.... :wink: :arrow: :arrow:

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#36 Мнение от oceanman »

Да де, с W100....

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”