странен шум от компютара ???

Съобщение
Автор
Sasser

странен шум от компютара ???

#1 Мнение от Sasser »

значи още от преди като си пусна филм на телевизора от компютара на телевизора се чуваше едно бучене но си мислех че е от кабела защото е 10м. Но днес както си слушах музика през колоните изведнаж сащия шум ?? и си викам от какво може да е това ? не е от кабела защото тоз ие едва 1.5м до усилвателя.А да ми е от колоните се самнявам. Така че остана само компютара.
как мога да оправя това

RazoR

#2 Мнение от RazoR »

Пробвай да отвориш Volume Control и да изключиш (мютнеш) всичко освен Wave и Volume(това което е общо за всички входове). Досега най-често ми се е случвало да вкарва шум или от аналоговия изход на cd-to (ако е вързан) или от Line In-a или oт midi-тo, затова ги изключвам.

petkov

#3 Мнение от petkov »

Каква ти е аудио картата? Аз имах проблем с такъв шум когато ползвах вградената на дънната платка. От няколко години съм с creative audigy с него го няма този шум. Мисля че причината за шума е калпавото захранване на компютъра. Толкова от мен дано съм помогнал с нещо.

Аватар
bobi124
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#6 Мнение от bobi124 »

Може и да е от вентилаторите.

Riptor

Re: странен шум от компютара ???

#7 Мнение от Riptor »

Sasser написа:значи още от преди като си пусна филм на телевизора от компютара на телевизора се чуваше едно бучене но си мислех че е от кабела защото е 10м. Но днес както си слушах музика през колоните изведнаж сащия шум ?? и си викам от какво може да е това ? не е от кабела защото тоз ие едва 1.5м до усилвателя.А да ми е от колоните се самнявам. Така че остана само компютара.
как мога да оправя това
Причините може да са много, аз ще ти изброя тези, за които се сещам, ти ги изпробваи докато спре бръм-а.

1.Както е казал Razor, заглуши всичко в Volume Control-a на звуковата карта. Ако имаш вътрешен модем му дай disable или направо го разкарай (с такова хващах радио(!) стига да не го ползваш де.
Размърдай кабелите, помисли какво ново си добавял в ПЦ-то наскоро, сменял ли си драйвери, добавял ли си хардуер. Увеличи абсолютно всичко докрай и виж дали чуваш нещо когато отваряш папки или движиш мишката (освен цъкащия звук от уиндоус).
Опитай при изключен ПЦ, а после и при изключен кабел м/у ПЦ и усилвател. Провери си зануляването на контактите (а ако не разбираш, помоли някой, който разбира да го направи, да не ядем блага пшеница после.. майтапа настрана!)
Виж и съвета на Йоан - менил ли си скоро контактите, слагал ли си нови разклонители опитай да включиш ПЦ и усилвател в 1 разклонител.
Махни всякакви излъчватели на радиовълни, които има в стаята. Опитай да изключиш само монитора от контакта и виж дали шума ще изчезне.
Успех!

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Rumen Zografov »

В тоя ред на мисли,искам и аз да попитам нещо (ако не е много нахално да се бутам в чуждата тема).Когато си изключа компа (Shut down отсекъде) се появява брум в колоните,а когато включа PC-то този брум изчезва и си слушам нормално.Защо става така?Мърдайки жака отзад на саунд-картата нищо не се променя!Когато е включен компа няма никакви проблеми!

Аватар
lishev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от lishev »

Това се получава, защото входа на усилвателя остава висящ. Това не може да се оправи, то и няма нужда според мен - като си изключиш компа за какво ще ти работят колоните?

Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Tisho »

Ioan написа:Компютара има нула на корпуса а телевизора няма, може да е за това и по скоро от кабелната от нея хваща ток :twisted: . Аз има същия проблем когато към усилвателя е свързан и телевизора. една приятелка имаше подобен проблем и го реши с разместване на контактите в които са включени. Аз разкъсах масата на кабела за антената и сложих кондензатор, брума исчезна но картината на някой програми стана не много добра. Има едни устройства наречени терминатори кабелните оператори ги слагат най вече там кадето се ползва интернет от кабелната, мисля че тези терминатори разделят галванично.
Много добре си се насочил къде е проблема.
Кофтито е че в Бг инсталацийте не са ЗАЗЕМЕНИ ами ЗАНУЛЕНИ!
А кабелните ЗАЗЕМЕНИ...
Между нула и зема винаги има някъкъв потенциал. И от там идват смущенията за които говориш.
Добре си се насочил към слагане на кондензатори но те съветвам да разделиш и активния не само масата на кабела.
Вземаш 2 кондензатора по 4.7nf/1kv
режеш кабела и ги свързваш от двете страни на оплетката.
Трети кондензатор 4.7nf/1kv го слагаш на активния на кабела.
И си готов. Не би трябвало да има видимо затихване на сигнала, който идва по кабелната.

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Rumen Zografov »

lishev написа:Това се получава, защото входа на усилвателя остава висящ. Това не може да се оправи, то и няма нужда според мен - като си изключиш компа за какво ще ти работят колоните?
Да де,прав си,не ми трябва да ми работят колоните при спрян комп,но просто го забелязах и ми стана интересно защо става така.
Би ли обяснил какво точно имаш предвид под "висящ вход" - вход без подаден сигнал ли???А защо го прави само с компа,а с тунера,ЦД-то или дека например не го прави???

ПОЗДРАВИ!!!

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”