странен шум от компютара ???
-
Sasser
странен шум от компютара ???
значи още от преди като си пусна филм на телевизора от компютара на телевизора се чуваше едно бучене но си мислех че е от кабела защото е 10м. Но днес както си слушах музика през колоните изведнаж сащия шум ?? и си викам от какво може да е това ? не е от кабела защото тоз ие едва 1.5м до усилвателя.А да ми е от колоните се самнявам. Така че остана само компютара.
как мога да оправя това
как мога да оправя това
-
RazoR
-
petkov
-
Riptor
Re: странен шум от компютара ???
Причините може да са много, аз ще ти изброя тези, за които се сещам, ти ги изпробваи докато спре бръм-а.Sasser написа:значи още от преди като си пусна филм на телевизора от компютара на телевизора се чуваше едно бучене но си мислех че е от кабела защото е 10м. Но днес както си слушах музика през колоните изведнаж сащия шум ?? и си викам от какво може да е това ? не е от кабела защото тоз ие едва 1.5м до усилвателя.А да ми е от колоните се самнявам. Така че остана само компютара.
как мога да оправя това
1.Както е казал Razor, заглуши всичко в Volume Control-a на звуковата карта. Ако имаш вътрешен модем му дай disable или направо го разкарай (с такова хващах радио(!) стига да не го ползваш де.
Размърдай кабелите, помисли какво ново си добавял в ПЦ-то наскоро, сменял ли си драйвери, добавял ли си хардуер. Увеличи абсолютно всичко докрай и виж дали чуваш нещо когато отваряш папки или движиш мишката (освен цъкащия звук от уиндоус).
Опитай при изключен ПЦ, а после и при изключен кабел м/у ПЦ и усилвател. Провери си зануляването на контактите (а ако не разбираш, помоли някой, който разбира да го направи, да не ядем блага пшеница после.. майтапа настрана!)
Виж и съвета на Йоан - менил ли си скоро контактите, слагал ли си нови разклонители опитай да включиш ПЦ и усилвател в 1 разклонител.
Махни всякакви излъчватели на радиовълни, които има в стаята. Опитай да изключиш само монитора от контакта и виж дали шума ще изчезне.
Успех!
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
В тоя ред на мисли,искам и аз да попитам нещо (ако не е много нахално да се бутам в чуждата тема).Когато си изключа компа (Shut down отсекъде) се появява брум в колоните,а когато включа PC-то този брум изчезва и си слушам нормално.Защо става така?Мърдайки жака отзад на саунд-картата нищо не се променя!Когато е включен компа няма никакви проблеми!
-
Tisho
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Много добре си се насочил къде е проблема.Ioan написа:Компютара има нула на корпуса а телевизора няма, може да е за това и по скоро от кабелната от нея хваща ток. Аз има същия проблем когато към усилвателя е свързан и телевизора. една приятелка имаше подобен проблем и го реши с разместване на контактите в които са включени. Аз разкъсах масата на кабела за антената и сложих кондензатор, брума исчезна но картината на някой програми стана не много добра. Има едни устройства наречени терминатори кабелните оператори ги слагат най вече там кадето се ползва интернет от кабелната, мисля че тези терминатори разделят галванично.
Кофтито е че в Бг инсталацийте не са ЗАЗЕМЕНИ ами ЗАНУЛЕНИ!
А кабелните ЗАЗЕМЕНИ...
Между нула и зема винаги има някъкъв потенциал. И от там идват смущенията за които говориш.
Добре си се насочил към слагане на кондензатори но те съветвам да разделиш и активния не само масата на кабела.
Вземаш 2 кондензатора по 4.7nf/1kv
режеш кабела и ги свързваш от двете страни на оплетката.
Трети кондензатор 4.7nf/1kv го слагаш на активния на кабела.
И си готов. Не би трябвало да има видимо затихване на сигнала, който идва по кабелната.
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Да де,прав си,не ми трябва да ми работят колоните при спрян комп,но просто го забелязах и ми стана интересно защо става така.lishev написа:Това се получава, защото входа на усилвателя остава висящ. Това не може да се оправи, то и няма нужда според мен - като си изключиш компа за какво ще ти работят колоните?
Би ли обяснил какво точно имаш предвид под "висящ вход" - вход без подаден сигнал ли???А защо го прави само с компа,а с тунера,ЦД-то или дека например не го прави???
ПОЗДРАВИ!!!