Така че за сега предпочитам да бутна някой лев
Първи стъпки в направата на колони
-
scourge
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
44.1
Ами много лесно се поличава този размер
Дори да ти избяга с няколко милиметра, не е страшно. Просто в долния край рисуваш полуокръжност с диаметър, разстоянието м/у предната и задната стена. Там където е бил центъра на пергела, трябва да е средната линия на края на преградката
А Говорители можеш да си купиш от Пиротска 22 в безистена. Тук има и телефони: http://www.steadygroup.com
- SlowDead
- има известен опит

- Обратна връзка:
:}
BlackBLOOD повярваи ми ако знаеш как да режеш с трион няма да ти станат въобще криви .. вярно е че се измаряш доста но пък има и + че не ти трябва да ходиш на зала
аз моите тл-ки си ги правя сега с трионче .. режа ги бавничко без много натискане ... в противен случай стават наитина криви 
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Значи,наистина тези говорители,които ти ги препоръча Кирилов биха станали за едни ТЛ-ки,но ще трябва да ги сметна...Има много въпросителни...Говорителите са по 30 вата,а ти си млад човек и предполагам в моменти на екстаз ще бичиш Волумето..Има опастност да ги повредиш.Ако си разумен-нямаш проблем...
Второ,преди да правиш нещо попрочети теорийка...Във форумите доста разискваме различни теми,Статий има много и все полезни...
Уясни си точно какво искаш и ние ще ти помогнем....
Съвета ми е НЕ БЪРЗАЙ...Чакането и трупането на знания ще ти се отблагодари многократно.
Жокер ти каза-не купувай български и китайски говорители.Дори и да има добри(попадал съм и на такива) те са с неизвестни параметри и не знаеш какво ще направиш...
...Ние сме тук и ще помагаме,кой с каквото може...УСПЕХ...
Второ,преди да правиш нещо попрочети теорийка...Във форумите доста разискваме различни теми,Статий има много и все полезни...
Уясни си точно какво искаш и ние ще ти помогнем....
Съвета ми е НЕ БЪРЗАЙ...Чакането и трупането на знания ще ти се отблагодари многократно.
Жокер ти каза-не купувай български и китайски говорители.Дори и да има добри(попадал съм и на такива) те са с неизвестни параметри и не знаеш какво ще направиш...
...Ние сме тук и ще помагаме,кой с каквото може...УСПЕХ...
-
scourge
Благодаря!!!
Търпелив съм и няма да ги дъна много, защото общо взето и сега се съобразявам
То сигурно и доста ще дълго време още ще трябва да внимавам колко силно слушам музика, защото рисийвъра ми е доста мощен.(то чак се замислих че може би съм сгрешил да си купя точно този ресийвър-може би като за начало е трябвало нещо по-слабичко, за което до сега бих могъл да сум му купил достатъчни колони
)
Търпелив съм и няма да ги дъна много, защото общо взето и сега се съобразявам
-
scourge
Сега сам се хванал да чета яко литература, докато намеря свободно време да си набавя материалите
Междувременно си правя разни опити с говорители и кутии, които имам в къщи. Лошото е че говорителите са за кола(Boschmann), а коолоните са просто за други говорители. Пък поне на мен ми изглеждат доста отчайващо(кутиите става въпрос). За съжаление ннямам възможност да ги снимимам и да ви ги покажа
Но поне се занимавам с нещо 
Междувременно си правя разни опити с говорители и кутии, които имам в къщи. Лошото е че говорителите са за кола(Boschmann), а коолоните са просто за други говорители. Пък поне на мен ми изглеждат доста отчайващо(кутиите става въпрос). За съжаление ннямам възможност да ги снимимам и да ви ги покажа
-
scourge
-
Dman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
...
ако нямаш зеге , прибегни до добре познатата техника с бормашина и бургия ,чертаеш кръг и дупчиш по кръга , после "избушваш" парчето което трябва да отпадне и разпилваш ръбовете с пила за дърво
-
scourge
-
scourge
Докато си седях във фотъола и ми дойде една идея:
Защо да не купя говорители на тези готови колони, които имам в момента, пък после да направя малкия TL-проект?
Такаче сега въпросът ми е, понеже на самите колони не пише колко инчови са говорителите, как точно да сметна колко инчови говорители ми трябват, за точно тези дупки, които са на колоните(двете колни са различни,но поне дупките за говорителите ми изглеждат еднакви)?
Защо да не купя говорители на тези готови колони, които имам в момента, пък после да направя малкия TL-проект?
Такаче сега въпросът ми е, понеже на самите колони не пише колко инчови са говорителите, как точно да сметна колко инчови говорители ми трябват, за точно тези дупки, които са на колоните(двете колни са различни,но поне дупките за говорителите ми изглеждат еднакви)?