Първи стъпки в направата на колони

Съобщение
Автор
scourge

#16 Мнение от scourge »

То стари мебели колкото искаш имам в къщи ма проблема е че са запазени и първо ще трябва да се разбера с майка ми :D
Така че за сега предпочитам да бутна някой лев :D

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

44.1

#17 Мнение от Kiril Kirilov »

Ами много лесно се поличава този размер :-) Дори да ти избяга с няколко милиметра, не е страшно. Просто в долния край рисуваш полуокръжност с диаметър, разстоянието м/у предната и задната стена. Там където е бил центъра на пергела, трябва да е средната линия на края на преградката :-) А Говорители можеш да си купиш от Пиротска 22 в безистена. Тук има и телефони: http://www.steadygroup.com

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

:}

#18 Мнение от SlowDead »

BlackBLOOD повярваи ми ако знаеш как да режеш с трион няма да ти станат въобще криви .. вярно е че се измаряш доста но пък има и + че не ти трябва да ходиш на зала :) аз моите тл-ки си ги правя сега с трионче .. режа ги бавничко без много натискане ... в противен случай стават наитина криви 8O

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от oceanman »

Значи,наистина тези говорители,които ти ги препоръча Кирилов биха станали за едни ТЛ-ки,но ще трябва да ги сметна...Има много въпросителни...Говорителите са по 30 вата,а ти си млад човек и предполагам в моменти на екстаз ще бичиш Волумето..Има опастност да ги повредиш.Ако си разумен-нямаш проблем...
Второ,преди да правиш нещо попрочети теорийка...Във форумите доста разискваме различни теми,Статий има много и все полезни...
Уясни си точно какво искаш и ние ще ти помогнем....
Съвета ми е НЕ БЪРЗАЙ...Чакането и трупането на знания ще ти се отблагодари многократно.
Жокер ти каза-не купувай български и китайски говорители.Дори и да има добри(попадал съм и на такива) те са с неизвестни параметри и не знаеш какво ще направиш...
...Ние сме тук и ще помагаме,кой с каквото може...УСПЕХ...

scourge

#20 Мнение от scourge »

Благодаря!!!
Търпелив съм и няма да ги дъна много, защото общо взето и сега се съобразявам :) То сигурно и доста ще дълго време още ще трябва да внимавам колко силно слушам музика, защото рисийвъра ми е доста мощен.(то чак се замислих че може би съм сгрешил да си купя точно този ресийвър-може би като за начало е трябвало нещо по-слабичко, за което до сега бих могъл да сум му купил достатъчни колони :cry: )

scourge

#22 Мнение от scourge »

Сега сам се хванал да чета яко литература, докато намеря свободно време да си набавя материалите :D
Междувременно си правя разни опити с говорители и кутии, които имам в къщи. Лошото е че говорителите са за кола(Boschmann), а коолоните са просто за други говорители. Пък поне на мен ми изглеждат доста отчайващо(кутиите става въпрос). За съжаление ннямам възможност да ги снимимам и да ви ги покажа :cry: Но поне се занимавам с нещо 8O

scourge

#23 Мнение от scourge »

Има ли някаква по-специална техника чрез която мога да изрязвам кръглите отвори за говорителите, или просто ще трябва да ги нося някаде да ги режат с по специализирани инструменти 8O

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#24 Мнение от Dman »

ако нямаш зеге , прибегни до добре познатата техника с бормашина и бургия ,чертаеш кръг и дупчиш по кръга , после "избушваш" парчето което трябва да отпадне и разпилваш ръбовете с пила за дърво

scourge

#25 Мнение от scourge »

Благодая ти!!!! :D
Малко повече работа, но все пак това е хубавото :D :D

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

;]

#26 Мнение от SlowDead »

и аз така правя фащам дрелката и дупча после тряс един бич и то пада само :) този момент мноо ме радва.. но внимаваи да не вчупиш даската щото и тфа ми се е случвало :)

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от oceanman »

Направиш ли веднъж сполучливи колони,ще имаш хъс и за в бъдеще...Затова постепенно се обзаведи с инструменти..На първо време зеге задължително.Бормашина,различни длетца,линеали,прав ъгъл...А по,късно и фрезичка...Стеги,поне 4(може и 2 в началото.)..

scourge

#28 Мнение от scourge »

Точно това исках да попитам, с какво да мерия mm? :D
То така като гледам май само бормашина имам. :cry:
Другото ще трябжа да го купувам тепърва.

scourge

#29 Мнение от scourge »

Докато си седях във фотъола и ми дойде една идея:
Защо да не купя говорители на тези готови колони, които имам в момента, пък после да направя малкия TL-проект?
Такаче сега въпросът ми е, понеже на самите колони не пише колко инчови са говорителите, как точно да сметна колко инчови говорители ми трябват, за точно тези дупки, които са на колоните(двете колни са различни,но поне дупките за говорителите ми изглеждат еднакви)? 8O

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”