6C4C
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
6C4C
В Пасат електроникс (МЕИ) има 1 кашон такива триоди,цената е 24 кинта за бройка.Познавам каката и може да се отиде с ламбомер(трябва анодно+отрицателно за решетката и ампермер) и да се подберат по двойки.
Някой желаещ да се включи в далаверката?
Мисля,че 2А3 би бил по добрият вариант,но само един или двама производителя го предлагат като 1 триод в балона,а не 2 в паралел.
И не се знае колко ще струва.
Ако някой се сети за по ниска цена за 6С4С,да свирка.
Има и кенотрони 5Ц3С(аналог на GZ32) на 3.50лв.
Мисля,че 2А3 би бил по добрият вариант,но само един или двама производителя го предлагат като 1 триод в балона,а не 2 в паралел.
И не се знае колко ще струва.
Ако някой се сети за по ниска цена за 6С4С,да свирка.
Има и кенотрони 5Ц3С(аналог на GZ32) на 3.50лв.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
IvoNovakov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
IvoNovakov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Егати половин час го писах и се затри!Сега на въпроса-схемата като за
комерсиална е добре.Не е зле градски ,да номерираш елементите-по
удобно ще бъде да коментраме.9волта отопление на кенотрона вярва
че е техническа грешка.След него не повече от 50 микро(освен ако какитене ти подарят кашона с 5Ц3С).
Аз обаче предлагам 2-ри вариант-пуристки лампов.Първо се разкарва цялата закъснителна
верига барабар с изправителя за отопление на 6С4С.По захранването-
аз бих сложил 10микро за 1-ви , 8 Хенри , 30-40микро(опитно , така че
да имаш минимум пулсации на 100херца).Входната лампа да се захрани от отделен кенотрон 5Ц4С от вътрешни изводи на същата намотка,после пак 10микро , 20 Хенри , 100микро(пак горните съображения).Всички конднзатори-неполярни.От тук натам може да
се помисли и за интерстейдж.
-може да минем без Лундал!
Поздрави от Русе!
PS:Освен 6С4С искам и няколко 5Ц3С!
комерсиална е добре.Не е зле градски ,да номерираш елементите-по
удобно ще бъде да коментраме.9волта отопление на кенотрона вярва
че е техническа грешка.След него не повече от 50 микро(освен ако какитене ти подарят кашона с 5Ц3С).
верига барабар с изправителя за отопление на 6С4С.По захранването-
аз бих сложил 10микро за 1-ви , 8 Хенри , 30-40микро(опитно , така че
да имаш минимум пулсации на 100херца).Входната лампа да се захрани от отделен кенотрон 5Ц4С от вътрешни изводи на същата намотка,после пак 10микро , 20 Хенри , 100микро(пак горните съображения).Всички конднзатори-неполярни.От тук натам може да
се помисли и за интерстейдж.
Поздрави от Русе!
PS:Освен 6С4С искам и няколко 5Ц3С!
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Закъснението си остава,това е комерсиалка,трябва да има автоматики,те го продават реално.
Пък и е крайно време ламбаджиите да не се дърпат,като видят полупроводник в схемата.
Това така и така ще е малка отделна платка,може да не се слага.
Но директно пускане на отопление и анодно за мен не е добър вариант.
Всъщност кой както го разбира
Драйверният траф остава като опция,аз също съм за него,но не съм сигурен все още за навиването им...както и за намирането на свястна тенекия.
Мене не ми се занимава просто,гледам да прехвърля топката на друг.
За 5Ц3С и капацитетите след него в реални условия говорете с Иво и с Аспарух
Цената му е 3.50 на магазинчето на МЕИ-то.
Правилно си видял 9 волта за отопление на кенотрона.
Ако обаче сметнеш колко е пада при тоя ток върху последователно включения резистор,ще видиш,че всичко е наред
Мислех го тоя вариант с отделен кенотрон за първото стъпало,но се отказах заради усложняването.Има резон да се стабилизира захранването,но и това е усложняване.
Разбираш ли,има резон да се доизпипат много неща,ама ако крайната беше 300В и гонехме 8-10 вата:)
Пък и е крайно време ламбаджиите да не се дърпат,като видят полупроводник в схемата.
Това така и така ще е малка отделна платка,може да не се слага.
Но директно пускане на отопление и анодно за мен не е добър вариант.
Всъщност кой както го разбира
Драйверният траф остава като опция,аз също съм за него,но не съм сигурен все още за навиването им...както и за намирането на свястна тенекия.
Мене не ми се занимава просто,гледам да прехвърля топката на друг.
За 5Ц3С и капацитетите след него в реални условия говорете с Иво и с Аспарух
Цената му е 3.50 на магазинчето на МЕИ-то.
Правилно си видял 9 волта за отопление на кенотрона.
Ако обаче сметнеш колко е пада при тоя ток върху последователно включения резистор,ще видиш,че всичко е наред
Мислех го тоя вариант с отделен кенотрон за първото стъпало,но се отказах заради усложняването.Има резон да се стабилизира захранването,но и това е усложняване.
Разбираш ли,има резон да се доизпипат много неща,ама ако крайната беше 300В и гонехме 8-10 вата:)
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
IvoNovakov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Именно:)
Сега кажете какво точно ще ви трябва.
Добре би било да напишем конкретни бройки,за да съм наясно за количеството.
Цени на руски 2-ни триоди е до 5 кинта бройката.
Примерно 6Н6П е 4.60.
Ще проверя и цена на по маломощни кенотрони за евентуално разделяне на захранването(не си заслужава според мен).
М/у другото с 2 бр. 2А3 в паралел,но варианта 1 триод в балона,а не 2 в паралел,могат да се извадят 6-7 вата,което е достатъчно.Пък и въпросната лампа определено ще свири по добре от 6С4С.
Аз не намирам,ако някой има бройки,нека не ги стиска
Сега кажете какво точно ще ви трябва.
Добре би било да напишем конкретни бройки,за да съм наясно за количеството.
Цени на руски 2-ни триоди е до 5 кинта бройката.
Примерно 6Н6П е 4.60.
Ще проверя и цена на по маломощни кенотрони за евентуално разделяне на захранването(не си заслужава според мен).
М/у другото с 2 бр. 2А3 в паралел,но варианта 1 триод в балона,а не 2 в паралел,могат да се извадят 6-7 вата,което е достатъчно.Пък и въпросната лампа определено ще свири по добре от 6С4С.
Аз не намирам,ако някой има бройки,нека не ги стиска
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
4700uF след кенотрона - ми нямам думи! Вие сте лампосадисти 
Дори със закъснение, токът който смуче този капацитет до няколко месеца ще разруши покритието на анода и катода (буквално прогаря метала - правил съм дисекция на един)
Ако имаш един кашон лампи - става, но за купешки вариант обричаш клиентите ти на ходене по мъките. Освен това няма нужда от големи капацитети - по-добре вложи пари в качествен маслен 50-100uF втори капацитет след дросела, отколкото 1000uF гаден електролит. Още повече, че едно е да те шибне ток от 100uF (боли, но се оживява), отколкото 1000uF - все пак ще си имаш работа с любопитни клиенти дето бъркат навсякъде 
Можеш да си вържеш без проблем и 2 6С4С паралелно и да изкараш 6-7W, просто трябва да ги мачнеш добре за да не изгуби звука фокус.
Аз също не виждам смисъл от забавящата автоматика - евентуалните клиенти ще се кефят на мистицизма да вклюваш първо отоплението и после анодното след 1 минута - все пак ламби са това, не е шега
Дори със закъснение, токът който смуче този капацитет до няколко месеца ще разруши покритието на анода и катода (буквално прогаря метала - правил съм дисекция на един)
Можеш да си вържеш без проблем и 2 6С4С паралелно и да изкараш 6-7W, просто трябва да ги мачнеш добре за да не изгуби звука фокус.
Аз също не виждам смисъл от забавящата автоматика - евентуалните клиенти ще се кефят на мистицизма да вклюваш първо отоплението и после анодното след 1 минута - все пак ламби са това, не е шега
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Блaгодаря за съветите,помогнахте да се избистри концепцията.
Замислям се за опаралелване по две изходни ламби на канал,при положение,че мога да ги подбера(оказа се'че има сериозно количество,макар и на тая кофти цена).
Предвид на това,че схемата се усложни,не е проблем да се потърси добро тенеке за драйв траф
(не съм изхвърлил идеята все още)
Схемата претърпява малки промени в момента,ще я кача когато е готова
Кенотроните стават 2.
Отоплението обаче ебава майката на положението
Автоматиката остава като модул,т.е. може с нея и без нея
Замислям се за опаралелване по две изходни ламби на канал,при положение,че мога да ги подбера(оказа се'че има сериозно количество,макар и на тая кофти цена).
Предвид на това,че схемата се усложни,не е проблем да се потърси добро тенеке за драйв траф
Схемата претърпява малки промени в момента,ще я кача когато е готова
Кенотроните стават 2.
Отоплението обаче ебава майката на положението
Автоматиката остава като модул,т.е. може с нея и без нея
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Уидоу, тази автоматика за отоплението е само за лампи с косвено отопление и е добре да се ползва в случаите когато лампата работи с голям ток и/или напрежение (пределнодопустими или нагоре), тоест - изпържена е за по голяма линейност и е необходимо да се вземат всички мерки за увеличаване/несъкръщаване на живота и. При лампи с пряко отопление най-добре е да се ползва друг тип автоматика - с последователни резистори, които след затопляне (вдигане на съпритивлението на отоплението) се щунтират от контакти на мощно реле. Релето трябва внимателно да се избере.
Комутирането на високото със закъснение също не е нужно. Аз го слагам само когато изправям с полупроводникови диоди. В този случай и нарастването на отоплението трябва да е по-стръмно.
Регулирането на биаса с TL431, според мене не е добре.
И въобще тези схеми на автоматиката ...
Според мен с тези крайни лампи трябва да се подхожда по следния начин - това са триоди с пряко отопление - "музикални" лампи. Схемата трябва да е изчистена. Изнеси захранването в отделен блок. Комутирай захранванията с яки железничарски релета. Сложи качественни компоненти. Това че лампите са евтини, не значи че са лоши. Провери колко струват на запад - единични и сдвоени.
Комутирането на високото със закъснение също не е нужно. Аз го слагам само когато изправям с полупроводникови диоди. В този случай и нарастването на отоплението трябва да е по-стръмно.
Регулирането на биаса с TL431, според мене не е добре.
И въобще тези схеми на автоматиката ...
Според мен с тези крайни лампи трябва да се подхожда по следния начин - това са триоди с пряко отопление - "музикални" лампи. Схемата трябва да е изчистена. Изнеси захранването в отделен блок. Комутирай захранванията с яки железничарски релета. Сложи качественни компоненти. Това че лампите са евтини, не значи че са лоши. Провери колко струват на запад - единични и сдвоени.
Последно промяна от Bojo на Вто Юни 14, 2005 6:06 pm, променено общо 1 път.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Този уикенд ще сглобя един импровизиран лампомер за 6C4C и ако в Пасат са навити, можем да отидем и да поизмерим малко лампи.widowmaker написа:В Пасат електроникс (МЕИ) има 1 кашон такива триоди,цената е 24 кинта за бройка.Познавам каката и може да се отиде с ламбомер(трябва анодно+отрицателно за решетката и ампермер) и да се подберат по двойки.
- kiki2002
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Размисъл
За 5Ц3С Цената му е 3.50 на магазинчето на МЕИ-то.Ами какво да ви кажа намерил се е един юнак дето купил всичли лампи на куп - след като е видял обявата - веднага всички лампи от този модел . Моля за следващи такива обяви само лични съобщения .[/
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
полугрец
re:widowmaker
в понеделник ходих до пасат, миналата седмица са имали 5Ц3С и са изкупени наведнъж(така казва каката), което означава че все пак(според нея) са имали