Проблем TV <-> amp

Съобщение
Автор
dido

Проблем TV <-> amp

#1 Мнение от dido »

Здравейте,
Имам следния проблем: при едновременна работа на TV и интегриран усилвател (който използвам за крайно стъпало при домашно кино) се получава дразнещ шум в колоните. При изкючване на TV шумът изчезва. Усилвателят е разположен на най-ниското ниво на масичката под телевизора (40 см светло разстояние). Въпросът ми е как може да се отстрани този проблем (освен отдалечаването на двата уреда)? Някаква екранировка възможна ли е ? Друга идея??
Много ще съм ви благодарен ако можете да ми помогнете!

audioman

#2 Мнение от audioman »

Пробвай да изключиш кабелната. Сподели резултата да помисля какво нататък да се прави. Но мисля че отиваме към калпав усилвател....
ЕДИТ: С какъв източник го ползваш?? ДВД или какво?? Ако да, пробвай да изключиш една от връзките ДВД-усилвател или ТВ-усилвател. Ако е това може да се обърнеш към Ручо за разделителни трафове 8)

dido

#3 Мнение от dido »

Мерси за отговора.
Системата е вързана по следния начин:
DVD -> скарт кабел ->TV ; DVD -> оптичен кабел -> AVресивър;
AVресивър пре аут изходи -> чинч -> AVвход на интегрирания усилвател ; интегриран усилвател -> акустични кабели -> предни колони.
Интегрираният усилвател е нов.
Ще пробвам да разкача всички връзки към усилвателя (без кабелите към колоните) и ще пусна само ТВ и усилвателя да видя дали го има този "брум".
Може ли електрониката на усилвателя да е прекалено чувствителна към полето от ТВ?

audioman

#4 Мнение от audioman »

Не би трябвало да е чуствителен към полето на телевизора, ама все пак го провери. Ако е значи нещо сериозно не е наред.
Развръзването с оптика е добро, в този случай нещата се объркват и сега се чудя какво може да е .....
Нямаш връзка между ТВ и ресивъра или усилвателя, доколкото разбрах, нали??

dido

#5 Мнение от dido »

Всъщност има връзки между ТВ и AV-ресивъра. Едната е от видео аут на ресивъра към ТВ за он-скриин дисплея на ресивъра (кабелът е чинч-скарт), а другата е от аудио аут на ТВ към ресивъра посредством чинч.
Друго свързване за което не споменах е СД-плеър <-> интегреран усилвател, но мисля че то не играе роля.

audioman

#6 Мнение от audioman »

Значи пробвай да разкачиш първо аудиото от ТВ-ресивър, после всичко между ТВ - ресивър

dido

#7 Мнение от dido »

ОК , ще пробвам и утре ще докладвам за резултата.
Благодаря ти за съдействието!!

boris_valkov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от boris_valkov »

Ако не са, то закачи всички неща на един и същи контакт. :D

mitaka
има опит
има опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от mitaka »

Напоследък срещам подобен проблем много често (той е особенно актуален при компютрите - там направо заминава TV-out-a на видео картата) ... обикновенно се оправя с поставянето на галваничен резделител на кабела от кабелната (читавите струват към 10-15 лв) ...!!! Ако проблема ти е оттам при изключване на кабелната от ТВ-то всичко трябва да се оправи ...ако не проблема е от другъде ..

dido

Вече всичко е ОК !!

#10 Мнение от dido »

Благодаря на всички за отговорите (и най-вече на audioman) !!
:D
Направо камък ми падна от сърцето 8)
Проблемът се реши при отстраняване на кабела от видео аут на ресивъра към ТВ (по който излизаше он скриин дисплея на ресивъра)
Ще трябва да купя хубав екраниран кабел. Пък и тоя он скриин дисплей след първоначалното сетване на ресивъра почти не го ползвам.
PS Дайте идея как може да се екранира допълнително interconnect

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”