От доста време търся начин да сложа софтуерен еквалаизер на звуковата ми карта с цел да си коригирам малко звука на колоните , обаче целия нет прерових не можах да намеря начин , затова моля за някакъв съвет по въпроса
Звукова карта и еквалаизер?
-
understyle
Звукова карта и еквалаизер?
Здравейте
От доста време търся начин да сложа софтуерен еквалаизер на звуковата ми карта с цел да си коригирам малко звука на колоните , обаче целия нет прерових не можах да намеря начин , затова моля за някакъв съвет по въпроса
Значи намерих доста standalone еквалаизери и плугини но не ми вършат никаква работа , поради простата причина че на мен ми трябва EQ през което да минава целия саунд , всичко което се чува в windowsa , и чак тогава да излезе през колоните
Хардуерно лесно може да се плесне един еквалаизер на колоните ама софтуерно как ще стане ......pleasе help

- X.Tsvetkov
- има известен опит

- Обратна връзка:
Аз пък те съветвам да не "пляскаш" никакви еквалайзери,ами да си вземеш такова нещо: http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... ht=usb+dac
- stj2000online
- има известен опит

- Обратна връзка:
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: Звукова карта и еквалаизер?
...страхувам се че не си за този форум.......опитай се да имаш система която ти харесва и няма нужда от корекция..пробвай тук www.bgaudioclub.org , успехunderstyle написа:Здравейте![]()
От доста време търся начин да сложа софтуерен еквалаизер на звуковата ми карта с цел да си коригирам малко звука на колоните , обаче целия нет прерових не можах да намеря начин , затова моля за някакъв съвет по въпросаЗначи намерих доста standalone еквалаизери и плугини но не ми вършат никаква работа , поради простата причина че на мен ми трябва EQ през което да минава целия саунд , всичко което се чува в windowsa , и чак тогава да излезе през колоните
Хардуерно лесно може да се плесне един еквалаизер на колоните ама софтуерно как ще стане ......pleasе help
![]()
-
GTI_PoWeR
-
understyle
Въпроса е да ми свири системата колкото се може по-точно , да изкарва всички честоти със еднаква сила (доколкото е възможно) , това искам да подобря в колоните си чрез софтуерно EQ .Да се опитам да ги докарам до честотните харектеристики на мониторните колони чрез спектронен анализ на звука които излиза от колоната и корекция със някакъв вид еквалаизер (който не мога да намеря
)Това се опитвам да направя , явно няма да стане
Сега както са колоните ми , украсяват прекалено много звука , а eq-то което ми е на звуковата карта е с прекалено малко бандове за да ги коригирам адекватно.
-
Boqn Nikolov
- има известен опит

- Обратна връзка:
-
GTI_PoWeR
-
Miroslav Danov
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
Щом искаш всичко от уиндоуса да минава, сякаш се каниш да смесваш или мастерираш
Явно колоните или ампа, или и двете са за боклука.
Последно промяна от Miroslav Danov на Пон Юли 16, 2007 10:01 am, променено общо 1 път.
- Fenkiller
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
understyle написа:Въпроса е да ми свири системата колкото се може по-точно , да изкарва всички честоти със еднаква сила (доколкото е възможно) , това искам да подобря в колоните си чрез софтуерно EQ .Да се опитам да ги докарам до честотните харектеристики на мониторните колони чрез спектронен анализ на звука които излиза от колоната и корекция със някакъв вид еквалаизер (който не мога да намеря)Това се опитвам да направя , явно няма да стане
Сега както са колоните ми , украсяват прекалено много звука , а eq-то което ми е на звуковата карта е с прекалено малко бандове за да ги коригирам адекватно.
Извини ме за искрения смях , но не се сдържах (нищо лично)!
Защо мислиш ,че с дълбоки честотни корекции ще накараш системата си да свири като мониторна такава?!?!?! Позволи ми силно да се усъмня в това ти начинание!
Успех все пак ,но гледай да се ориентираш към закупуване на нови компоненти ,така както описваш нещата оставам с впечатление, че имаш геймърски колонки...или греша?
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !