Изработване на печатни платки със...
- Cvetomir
- има опит

- Обратна връзка:
железен трихлорид
издържа , пробвано е 1000-и пъти ецвай и се не бой.
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.
-
EXTREMISTA
-
Nikolai Nikolov
Мерси за отзивите, но не разбрах тази част само
" Ако лазерния принтер има капак при изхода на изпичащата секция е предпоръчително той да се отвори и прекъсвача, използван за детекция на отваряне да се "подпре" със сгъната хартийка или нещо друго. По този начин листа може да се вземе вднага след като излезе от изпичащата секция. Всяко огъване на листа или преминаването му през ролки/четки/водачи поражда потенциален риск да се увреди качеството на отпечатаните писти."
" Ако лазерния принтер има капак при изхода на изпичащата секция е предпоръчително той да се отвори и прекъсвача, използван за детекция на отваряне да се "подпре" със сгъната хартийка или нещо друго. По този начин листа може да се вземе вднага след като излезе от изпичащата секция. Всяко огъване на листа или преминаването му през ролки/четки/водачи поражда потенциален риск да се увреди качеството на отпечатаните писти."
-
RazoR
-
Nikolai Nikolov
-
HymerrA
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Tisho
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Добре де...
Малко офф-топик.
Защо не ползвате фотолак ?
Преди години съм купувал такова даже и нанесен на фолиото.
Май Конрад го продаваха.
Отгоре има една черна хартия, отлепяш я слагаш принтон-а светиш след това 10-ина мин в калиева (може и натриева) основа за да се свали осветения лак от фолиото и накисваш в железния трихлорид.
Правил съм по този метод платки с пътечки 0.3мм/0.3мм
И стават.
Малко офф-топик.
Защо не ползвате фотолак ?
Преди години съм купувал такова даже и нанесен на фолиото.
Май Конрад го продаваха.
Отгоре има една черна хартия, отлепяш я слагаш принтон-а светиш след това 10-ина мин в калиева (може и натриева) основа за да се свали осветения лак от фолиото и накисваш в железния трихлорид.
Правил съм по този метод платки с пътечки 0.3мм/0.3мм
И стават.
-
rudiem
-
georgek
Още малко офф: Пробиването
Според мен това е най-гадната операция и си позволявам да споделя малко опит при работа точно с Позитив 20, доколкото виждам от снимките в статията - при директното пренасяне на тонера важи същото:
Всички падове се правят с еднакъв малък отвор - например 15mil (в цитираната статия това не е така) - по този начин след ецване се получава един идеален център за свредлото. Дупчи се с малкото свредло (0.5 - 0.8mm), и после се разширява където с колкото е необходимо.
Според мен това е най-гадната операция и си позволявам да споделя малко опит при работа точно с Позитив 20, доколкото виждам от снимките в статията - при директното пренасяне на тонера важи същото:
Всички падове се правят с еднакъв малък отвор - например 15mil (в цитираната статия това не е така) - по този начин след ецване се получава един идеален център за свредлото. Дупчи се с малкото свредло (0.5 - 0.8mm), и после се разширява където с колкото е необходимо.
-
Nikolai Nikolov
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
rudiem
-
Nikolai Nikolov
Не, но просто от първият път не стана, и от втория и на третия реших да ги довърша на ръка...Издържа що-годе, но стана на някои места на решетка, но като се калайдиса предполагам че няма да е проблем...rudiem написа:То, ако си тръгнал да рисуваш пистите на ръка
Иначе първата ми платка направена (макар и 50%) по този начин е готова. Е вярно експеримент е и не е първо качество но след 1-2 дена започвам да лепя